Monday, December 30, 2013

Naked beauty

Warning, Bebi dropped all her clothes!

Sunday, December 29, 2013


Wednesday, December 25, 2013

Yul and Bebi

Haha! Sjekk ut de øynene!

Emma and her babies

Soon 5 weeks old. Getting personalities of their own.

Rainy christmas

Okay, so we had no snow, i slept for 3 hours, i had to finish wrap some gifts.. but, i finally had a day off, i had time to bathe the cats, get dressed and cuddle up before the guests arrived. I even had the time to watch tri orisky pro popelku, tradition in norway.

Wishing you all a merry christmas still and soon a happy new year.

Yul liker sin første jul

December 24th

Bebi on my lap, wearing her new top.

Sunday, December 22, 2013


Thursday, December 19, 2013

Cold

Sunday, December 15, 2013

friday 13th

I don't want to count how many beloved ones who have left us this year. On december 4th my husbands grandmother died. I havent even had the time to mourn over my own grandmother who died in august. 

Last friday was Grete's funeral. It was gorgeous and fun, just as she would have liked it.Work

Day 1/10 day of work in a row.

Wednesday, December 11, 2013

Decembersun

One early december morning the sunrise looked like this.

Sunday, December 8, 2013


Sunday, December 1, 2013

December 1st

24 days til christmas. 2 days til our second year aniversary. 1st christmas without grandpa Baileys around. 1st christmas without my grandmothers december 26th dinner. 5th christmas spent with my beloved. 1st christmas in new fantastic job. 1st christmas with Yul and Bebi.

Hektisk helg/uke. Jobb og katter opptar mye tid. Nå er det desember, og da går også gubben med på å kjøpe julegaver. I går fikk jeg gått igjennom en eviglang liste med ting som skulle gjøres, selv om jeg også tilbrakte store deler av dagen på jobb. I dag har jeg sovet lenge og fått gjort enda mer! Jeg har til og med hatt tid til harrytur til sverige (= tre brett med energidrikk og en haug med godis til kattene). Jeg har satt sammen en julekalender til kattene og mannen har også fått seg en på veggen. Tenk, jeg rekker også å sitte her samtidig som jeg ser på julefilm! Mrs Supereffektiv her!

Vi tenner et hav av lys i dag, fordi det er koslig. Ikke bare ett, som de fleste andre gjør. Jeg tenner tross alt lys for alle i verden, og da er det mer logisk med mange enn få. (Unnskyldningen er at jeg ikke fant billige nok kubbelys.. hmpf)

Kattebebisene er allerede litt over en uke gamle og de har åpnet øynene alle sammen. Emma er helt kjørt stakar. Jeg føler med henne (kattungene er på soverommet vårt, for at vi skal kunne se til at alle har det bra til en hver tid).

Anyhow, da teller vi ned folkens. 23 dager igjen til jul.


Notre-Dame De Paris

"First, I loved women, then animals; now i love stones. They are quite as amusing as animals or women, and less treacherous." - Notre-Dame De Paris, Victor Hugo

Jeg har lest meg igjennom den svært likbare Notre-Dame De Paris, også bedre kjent som "Ringeren i Notre Dame". Den handler jo egentlig ikke om ringeren, da, men snarere om alle hendelsene som Notre Dame kan skue ned på fra sitt senter i Paris by. Det er en sterk bok jeg kommer til å ville lese om igjen. Nå har jeg omlag 100 sider igjen, men de skal jeg spare til etter jul. Nå som det er advent står A Christmas Carol for tur, samt to andre Dickens julefortellinger. Nevnte historie er jo godt kjent for de fleste av oss, og det er veldig festlig å lese hvor direkte sitert boken er i filmene.

Notre-Dame de Paris inkluderer også en svært omfattende beskrivelse av 1600-talls paris og dens fortid og fremtid. De fleste av oss har sikkert en fornemmelse om hva den "voksne" versjonen av Disneyfilmen medbærer, om man har sett Disneys versjon ihvertfall... Den er en svært vakker fortelling om mennesket og våres behov, og vårt korte livsløp tvinnet usynlig inn i andres korte livsløp. Den handler om flere karakterers uopphørlige kjærlighet til La Esmeralda, en pike på knappe femten år, oppfostret av sigøynere og elsket av hele paris. Hatt og elsket av sin egen mor, som hun ble kidnappet fra som spebarn. Kampen står mellom Erkediakonen Dom Claude Frollo, Kongens ansatte, Captain Phoebus de Chãteaupers, og adoptivsønnen til Frollo, Quasimodo i jakten på Esmeraldas hjerte. Alle med sine mål. Noe som forbauser meg mest i forhold til Disneyfilmen er Phoebus og hans forlovelse til Fleur-de-Lys og hans kjærlighet i henne. Både Pheobus og Frollo er fanget av kjødets lyst, mens døve Quasimodo egentlig er den eneste som er tilfreds med å kun få observere hennes gudommelige skjønnhet. Som sagt ikke ferdiglest enda, men jeg gleder meg til å fortsette.