Sunday, March 31, 2013


Saturday, March 30, 2013

God Påske!

Jeg har nettopp bladd litt i arkivene i bloggen. Jeg skulle ønske jeg kunne blogge like ofte som da. Kanskje like inspirerende også. Om det så er inspirerende - det er ihvertfall mer inspirerende enn ingenting. Kameraet er sendt bort til reparasjon, og det ser ut til å ta litt tid. Jeg nekter dog å betale, for feilene ved kameraet er ikke påført og skal gå på garanti. Døde pixler. Hate it. 

Tiden flyr og jeg tenker mye på tiden med Baileys. Sammy opprettholder ikke den samme greia som Baileys, selvfølgelig, men det forventer jeg heller ikke av ham. Der Baileys skrek og helst bare ville spise eller sitte og kose, der gjør Sammy alt han kan for å tøye grenser. I hovedsak, så river han ned ting. Når du kjefter, står han bare og skriker mens han prøver å smile og si unnskyld. Dette er dagtid, på nettene er han mer rolig enn Baileys. Sammy nøyer seg med å ligge mellom beina mine, og der ligger han rolig hele natten. Flytter du på han uten at han skjønner hvorfor derimot, skriker han. Som om han roper "hvorfoooor?!". Han er en sær karakter i seg selv. Jeg bærer dog på en liten hemmelighet som snart vil bli presentert. Jeg gleder meg helt infernalsk mye. 

Nå som jeg er i gang med updates kan jeg røpe at Emma har hatt mannebesøk, Rinahbelle sliter stadig med å slikke på seg byller, Qiara har hatt en eller annen form for et anfall og jeg har vært på harry tur til Sverige. Alle dyra har det tilsynelatende bra nå, og vi håper at sollys kan inspirere Rinahbelle litt. Hun virker allerede mye mer glad, som om hun tidligere har hatt vinterdepresjoner.

Poenget med dette innlegget skulle være å ønske alle en god påske, og å innrømme at jeg slo hull på påskeegget mitt allerede i går. I dag har jeg mest lyst til å bare sitte og spise godteri og se film, men vi skal migrere til en dobbel familiebursdag om knappe tre timer. Rino er ute av huset og jeg burde sette igang med å pakke inn gaver og sminke meg. Som sagt vil jeg heller bare ha en katt på fanget og kose. Hadde jeg hatt kattebånd liggende hadde jeg tatt Sammy med på tur. Jeg holdt på å kjøpe bånd i sverige, men jeg skal ha to stk liggende etter de første kattene jeg hadde som liten. Sebastian og Sascha. Sebastian er fremdeles babyen min forresten. Det hender jeg drømmer at han er kommet tilbake til meg.


Har dere forresten noen forslag til oppdretternavn som kan være kult, så kom gjerne med det. Jeg bygger en webside for kattene, og jeg trenger sårt et fengende navn.

Friday, March 29, 2013

Jeg holder på å dø av latter. Denne vil garantert spenne magemusklene dine!

Min kjæres første eksamensfilm på Niss. Minesveiper.

"Yoda"

Note me if you use it. Id love to see him colored one day. I marely started to fill inn colors, but it got messy, so I'll show this one instead. I should draw star wars related stuff much more. Haven't really done that since i collabed with a schoolmate when i was 15.

Wednesday, March 27, 2013

Portraits #74


Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Monday, March 25, 2013

Sammy

Nå har Sammy vært hos oss i to uker. I daghar han offisielt flyttet inn, og han er venn med alle i huset nå. Sammy er en superfin kosegris, og når kameraet mitt kommer tilbake fra reparasjon, skal dere få se mer av den lille hårete hårløse katten. Jeg er blitt veldig glad i ham allerede. Sammy minner meg om Rino egentlig. Det er vanskelig å forklare, men de er på en måte blitt hverandres eiere. De koser og sover sammen hver natt også snakker de sammen og kjefter på hverandre når det trengs. Sammy får til og med ha føttene i munnen til Rino når de sover... ja, bare se:


Sunday, March 24, 2013


Friday, March 22, 2013

disney in my heart

Jeg jobber i kveld, og har derfor brukt morgenen min på å la krøllene krølle seg i håret, sminke meg og se et lite disney-maraton. Hittil i dag sett Oliver og gjengen, Mesterdetektiven Basil Mus, og Bernard of Bianca 2 har nettopp begynt. Jeg er i norstalgisk humør for tiden tror jeg. Jeg så på Skjønnheten og Udyret i går.

Ved neste annledning vil jeg bestille hjem Don Bluth filmer, som jeg ikke har sett siden jeg var svært, svært liten, og se den om igjen. Foreløbig har jeg jo bare An American Tail, Anastacia, Titan A.E og The Land Before Time. Ved bestilling skal jeg IHVERTFALL ha All dogs Go to Heaven, Tumberlina, The Pebble and the Penguin og A Troll in the Park. Filmer jeg ikke har settt siden jeg var kjempeliten. Ca i den perioden vi sluttet med betamax og gikk kun over til video og dvd. 1995-6 tror jeg, jeg var ikke mer enn 4-5 år.

Ååå, Badguyen i bernard og bianca 2 har samme stemme som badguyen i oliver og gjengen. skumling altså.


Sammy er forresten også med og ser på. Og etterpå i dag kommer Goro på besøk til Emma.

Thursday, March 21, 2013

nostalgia

Jeg lekte med dette som soundtrack da jeg var liten. Vangelis, som på veeeldig mange måter er dårlig på å legge lyd til bilde, er en kjær favoritt fra barndommen min. Synt og slikt er det kun han som har lov til å surre med! Dette er hele soundtracket fra Ridley Scott's flopp (eller var den egentlig en flopp? Scott er ihvertfall så flau over den at han ikke gav den ut i usa såvidt jeg har forstått) Conquest of paradasie: 1492. Forøvrig en film jeg ikke skal la barnene mine se så tidlig som jeg gjorde.

Wednesday, March 20, 2013

Portraits #73


Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

baileys last summer, walking like a camel
Ååå, jeg savner han sånn. Jeg skal senere skrive et blogginnlegg om livet med Baileys. Jeg minnes hele tiden på hvordan han var, og hvordan han var over alt til en hver tid. Istad vasket jeg føttene mine i lano, og lukten av lano er Baileys for meg, for han badet alltid i lano. Sammy minner meg ofte om Baileys, på måten han alltid snakket på, hvordan han trengte assistanse når han var på do, hvordan han klumsete kavet over ansiktet mitt for å komme under dyna på natta. 
Lille Baileys er med meg hele tiden i en medaljong med navnet hans i.

Sunday, March 17, 2013


Wednesday, March 13, 2013

Portraits #72


Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Monday, March 11, 2013

Day 1 - St. Nicholas Church

Tyrkiaturen skal igjen få litt fokus i bloggen. Det kuleste gjenstår fremdeles å legge inn hit, og hvor dårlig arkivert er ikke den turen om jeg ikke snart får rumpa i gir? Jeg vil jo veldig gjerne kunne se tilbake til det en dag. Synd jeg begynner å stokke om dagene. Vi var i Tyrkia i 8 dager, og alle utenom én dag flyttet vi hotell hver morgen. Vi kjørte buss og stoppet for flere severdigheter på veien til vår neste stopp, for så å pakke sammen og reise igjen morgenen etter. 

Det er fremdeles bare dag 1, da vi drar i destinasjon av St. Nicholas-kirken. Jepp, det er selveste utgangspunktet til vår Julenisse det er snakk om. Kirken er i svært dårlig tilstand og er under renovering. Vi ankommer like før rushet og pøsregnet og får kikket litt rundt på egenhånd først. St. Nicholas selv er begravet i kirken, og det utføres mange pilgrimsreiser til hans grav (som vel og merke er i en steinsarkofag bak glass). Det var rørende å se folk gråte og be foran graven hans. Mannen med stearinlyset måtte vente så lenge at lyset hans ble borte før han kom fram i køen. Utenfor møtte vi en katt og to hunder. Ellers en sjappe dekorert med dagens bilde av den amerikanske "santa claus". Jeg elsket avslutningen for denne dagen da det begynte å hølje ned med regn. Alle andre enn oss brukte annledningen til å kjøpe seg paraplyer, mens jeg trivdes svært godt i sandaler og dype søledammer (på tross av at sminken fikk en utfordring). 

 Besøket i St. Nicholas-kirken var en av severdighetene som ikke var inkludert i pakkeprisen vår, og hele pakkepris-systemet er en annen historie. (Jeg skal prøve å gjøre den kort). Vi betalte en viss sum for fly og hotellopphold (samt frokost), samt eskorte til og fra flyplassen og velkomstdrink. Da vi hadde integrert oss i reisegruppen fikk vi noenlunde frie tøyler med å betale for pakkepris nummer to. Her var det snakk om middag hver dag og inngangsbillett (+guidet tur) til alle severdighetene vi skulle innom (I brosjyren stod det at alt ville være inkludert i denne pakken). Skal du noengang på en slik tur, husk å ta brosjyren veldig bokstavelig! Det første guiden gjør er å prøve å prakke på oss en dyrere løsning på hele 1000 kr dyrere per hode enn den andre løsningen, og den inneholdt lunsj og noen ekstra severdigheter. Vi ble anbefalt å ta den da de tidligere hadde fått klager om at det var mangel på mat rundt lunsjtider. Jeg og Rino nektet å ta denne løsningen, og dette måtte vi altså krangle oss til! Alle de andre stakkarene måtte spise gørrkjedelig buffét til lunsj i tillegg til frokost og middag!!! De andre severdighetene kunne vi dessuten betale oss inn for ved ankomst, og ut ifra at den valgfrie "Turkish night" kostet 250 kroner per hode, visste jeg og Rino at vi ville tjene på å ligge unna lunsj-løsningen og heller bruke lommepenger på mat. Kjipest var selvfølgelig det at bussen hver eneste dag da stoppet på et eller annet pensjonist-lignende, øde område for lunsj-spising. Og da hadde vi jo ikke mulighet til å gjøre annet enn å vente i de.. 1-2 timene det tok. Og grunnen til at jeg nevnte at en bør lese brosjyren ordentlig er fordi at i vår brosjyre stod det at vi skulle passere kalk-hyllene Pamukkale, men det var selvfølgelig ingen lovnad om at vi faktisk skulle inn og se på det! I vår tur var mye lovet, men både pamukkale (høydepunktet), St. Nicholas-kirken, en båttur (den tok hele dagen, de kunne jo egentlig ikke latt oss bli igjen), et museumsbesøk i Afrodisias og Turkish night. (tror det var det), var ikke inkludert i den prisen vi ble lovet å betale; disse måtte man da betale for utenom de andre kostnadene.

Meet Sammy the sphynx

Dette er Sammy. Sammy er en to-år gammel, kastrert sphynx. Han skal omplasseres, og nå er han på prøvetidsbesøk hos oss for å se om vi fungerer sammen og om Sammy kan bo her. Sammy har blå øyne og kommer originalt fra Latvia eller Littauen og hvis han blir hos oss er vi hans tredje hjem. Sammy er stor og veldig kosete, han liker å nusse og snakke og frese på alle de andre dyrene i huset. Hittil har han altså ikke helt tilpasset seg.

I morges bæsjet han en udelikat masse på sin egen hale, og da ble det badings.

Sammys hale er en hårete krøll.

Og ellers har jeg meldt meg syk i dag. Jeg har en voldsom smerte i kjeven som har pågått siden fredag kveld - den er på sitt verste nå og ingen smertestillende jeg har fått tak i hjelper. Ingen natts søvn oppi det hele hjelper ikke. I dag skal jeg prøve å slappe av, tross en kjeve som kjennes brukket ut (den er ikke det, det er bare en voldsom, konstant smerte som regjerer og gir meg smerter i hele halvdelen av hodet. Klaging i know. Opplevd det før?

Sunday, March 10, 2013


Wednesday, March 6, 2013

Portraits #71


Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Sunday, March 3, 2013

Welcome to Skyrim part III

The third screenshot set from Skyrim. Kinda shorter than the second set though. Enjoy.
Og jo, jeg føler meg bedritent fremdeles. Noen som vil bytte? Jeg skulle veldig gjerne vært ute og bevegd på meg uten å få vondt, nå.