Wednesday, February 27, 2013

Portraits #70


Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

031211 Bryllupet

Det er kanskje på tide å vise dere noe av bryllupet mitt? Alt ble naturligvis forsinket et år, da vi ikke hadde mulighet til å publisere noen bilder før etter at bryllups-episoden vår var blitt vist på tv. Og ja, for de som ikke har fått det med seg, så ble vi trukket ut blandt syv par, i TLC Norge-programmet "Brud i Blinde". Rino arragerte alt i løpet av tre uker, og vi hadde null kontakt. Rino hadde mellom alle før-intervjuene (før vi fikk vite at vi var med) sagt at vi kan diskutere bryllupet når vi får vite at vi blir med. Idiotisk. Da vi skrev under på kontrakten måtte Rino reise momentant, og vi fikk ingen mulighet til å snakke noe mer om det. Heldigvis hadde vi diskutert det da vi meldte oss på programmet, og jeg ble veldig positivt overrasket over resultatet! 

Jeg kunne faktisk ikke gjort det bedre selv, og ikke kunne jeg funnet en bedre kjole heller. Jeg dro hjemmefra i 8-tiden, uten sminke. Jeg ble kjørt til en frisørsalong i Oslo igjennom pøsregn. Vi kom fram og da håret mitt var gjort sminket jeg meg og dro på meg kjolen (bare for å bli forstyrret av ei lita jente som måtte låne toalettet. Jepp, jeg skifta til brudekjole på et toalett). Fra salongen ble jeg plukket opp av Rinos farfar, og allerede da falt min første tåre. Geografisk ukjent som jeg er følte jeg nesten at jeg satt med bind for øynene - helt til vi kom fram til en nedlagt fabrikk gjort om til et konferansesenter. Utearealene så fantastiske ut til tross for kjedelige høst-norge; det var bygd rett ved en fantastisk foss! Jeg ble møtt av pappa og ingen andre. Der ble vi plassert utenfor en stor dør og Rino's venn Adeel gav med buketten min. 

Så begynner det. Hele kroppen min reagerer idet musikken inne i rommet bak døren begynner. Tårene spruter med en gang, Rino har valgt å bruke musikk fra serien Lost (en serie vi holder svært nært vår livsfilosofi og vårt begrep på kjærlighet). Jeg kjenner musikken godt, og jeg kjenner Rino godt; og jeg visste at når musikken når sitt høydepunkt vil dørene åpnes. Pappa står og gråter ved min side og jeg klarer ikke dy meg. Tårene spruter når dørene åpnes og jeg får se Rino. Jeg var blind for alt annet akkurat da (og Rino sa i ettertid at han var redd for at jeg gråt fordi jeg var missfornøyd). Jeg gråt selvfølgelig av glede over hvor vakkert det var. Jeg tror jeg gråt mer enn alle andre til sammen. Helt idiotisk. Heldigvis hadde jeg ikke så tung sminke på meg! 

 Vieren vår var en koslig lubben mann som tidligere hadde vært i partnerskap både med en mann og med en dame. Han og Rino hadde arrangert hele vielsen som et manuskript, og musikken hevet seg og senket seg i forhold til pausene til presten. Jeg satt ovenfor Rino, og idet Alexandre Desplats versjon av Smetanas The Moldau River begynner spruter tårene på ny. Jeg peker på Rino og sier fy, for han valgte den musikken med vilje! Er den ikke nydelig? Jeg er så utrolig fornøyd med spillelisten som gikk i vårt bryllup (selv om farmor rynket på nesen over at det ikke var den originale bryllupsvalsen) Og ser dere TLC-episoden vil dere selvfølgelig ikke høre noe av musikken da den er klippet ut grunnet mangel på rettigheter.

Kjolen min, er den ikke fantastisk? Rino valgte en kjole som var nesten slik han hadde sett for seg, også ba han om å få den sydd om! Og smykkene? Er de ikke hærlige? Og tenk at han faktisk visste hvilken skostørrelse jeg bruker?! Etter seremonien, og vi endelig er gift og jeg har en fantastisk hvit gullring på fingeren med diamanter og en tilnærmet sort safir på fingeren klarer endelig lokalet å gå inn på meg. Gjestene er ikledd kun sort og hvitt. OG hele lokalet er pyntet i planter og store bilder med lost-assosierende motiver. Alle plantene var selvfølgelig for å gi litt av den "gjengrodd-ruine" følelse og alle gjestene hadde fått kleskode for å matche den underbyggende storien i Lost, sort mot hvitt, ondt mot godt. Maten bestod av en forret og Rino hadde vågalt valgt fisk til hovedrett. Ikke alle liker fisk vet dere - synd for dem, det kostet dyre summer å ha dem der og ville de ikke ha mat hadde vi gratis alkoholservering. 

Jeg ble overrasket over hvor mange kjente som var der. Jeg hadde ikke håpet på mange da informasjonen kom ut så sent. Jeg var så heldig som fikk ha så mange fine folk i mitt bryllup. 

Resten av dekorasjonene i lokalet var sand og skjell, som skulle representere stranden i Lost. Og selv om det ikke ble noe av, så skulle alle vinflasker ha Dharma-logo fra lost på seg, og alle servitørene skulle ha Lost-forkle på seg og presten skulle ha en Lost kjeledress. Kaka var fantastisk og dekorert med både Dharma logo og "the numbers". Fantastisk. Jeg er utrolig stolt over Rino, og som sagt kunne jeg nok ikke arrangert det bedre selv. Ikke engang om jeg fikk mye bedre tid på meg. Det hele var fantastisk. Og vel, jeg er glad jeg kjøpte undertøy selv, for det hadde ikke Rino gjort for meg, hah!


Og se på min mors hår. Er ikke det urettferdig? Hvorfor får hun sånn hårfarge og jeg får bare kjedelig brun? Og pappa var en gang sort i håret - kunne jeg ikke i det minste fått sort hår?! Mamma farger ikke håret forresten, og har få grå hår selv om hun er mindt i 50-åra. Håper huet mitt holder seg like godt!

Congrats, btw, with the Oscar!

I loved how Christoph Waltz turned out to be such a nervous guy on the stage. How cute. He deserved this oscar, as well as the one he got for Inglorious Bastards. Love 


Sunday, February 24, 2013


Saturday, February 23, 2013


Fantastisk. Ikke bare står jeg opp grytidlig på en lørdag (en frilørdag vel og merke) men jeg er ferdig dusja og stelt lenge før jeg kunne håpet på. Nå sitter jeg i en iskald stue som er på vei til å bli bedre, har gått fra 8 grader til 15 nå (Ytterdøra har på mirakuløst vis låst seg opp og åpnet seg selv i løpet av natten - men det er en annen story), Discovery Channel står på og jeg er under et varmt og godt pledd (alle hundene er selvfølgelig under pledd de også) og tror du ikke sola titter frem igjennom skydekket og laget et fantastisk syn igjennom bjørka fra stuevinduet? Åh, jeg elsker tilværelsen. Nå skal vi snart se så mange filmer vi klarer, tygge tyggis, spiste middagsrester til frokost - men først: Skyrim!

Andre ting som må gjøres denne lørdagen er:
støvsuge stua, rense kattedoene, rydde kjøkkenet, vaske klær og lakke negler.

Wednesday, February 20, 2013

Portraits #69


Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Monday, February 18, 2013

Sunday, February 17, 2013

Cordyceps fungus - zombieworld

captain's log stardate 170220132156

Jeg lever for den tiden jeg husker å være i. Den tiden hvor jeg tar meg i å se meg i speilet og smile til meg selv. Den dagen jeg gjør noe jeg vanligvis ikke ville gjort. Bare det å stå og vente på bussen en kald vinterkveld, å se folk sakte men sikkert flokke seg om samme bussholeplass. Å sove lenge om morgenen - eller stå opp grytidlig. Å våkne i noens favn, eller å gråte når man er helt alene. Når jeg har et leppestift-rush, og når håret mitt er skikkelig krøllete. Når energidrikken koster 4 kroner mindre enn vanlig, og når man har tid til å slappe av mens man vasker hele butikklokalet.

I utgangspunktet lever vel jeg et a4-liv, men da en innser at det kanskje er slik - kan en jo prøve å forandre på det? Jeg har brukt lite tid foran datamaskinen i det siste. Mest tid på jobb og med min kjære. Valentine bestod av jobb og middagsdate med elskling. For en gangs skyld hadde vi tid til å sitte å se på hverandre isteden for å sluke i oss maten. Vi har rett og slett unnet oss mer tid til hverandre.

Kalde morgener, rosa nese og iskalde ører. Filmer, musikk og konversasjon. Tiden står litt stille egentlig. Litt sånn som er fint. Vi ler med tårer i øynene mens vi minnes Baileys og hva han hadde gjort om han var her. Nå har jeg han med meg over alt - for det ble medaljongen jeg ønsket meg. Og i den står det Baileys og datoen han dro på, og snart skal et lite bilde inn dit også.

Litt fint før jeg avslutter:
Rosa leppestift, rosa neglelakk, rosa hjerteballonger, rosa sløyfe i håret, rosa jenter på jobb og bananmuffin. Sort kaffe og hvit burn, valentine-kjæreste og ny jakke. oppskrifter, og ulltepper, pysjbukse og frisk luft. gåtur og hundekos. kroppspleie og tankespinn. litteratur og ideer. pastellfarger og smykker. langt hår og parfyme. franske filmer. kjærlighetsfilmer. sære filmer. syke filmer. skamfulle filmer. glade filmer. triste filmer og splatterfilmer.

Friday, February 15, 2013

Jeg savner deg

Wednesday, February 13, 2013

Portraits #68


Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Sunday, February 10, 2013


Thursday, February 7, 2013


A gif i made of a short vid i did at StenaLine.

Wednesday, February 6, 2013

Portraits #67


Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

wishlist 2013

Det føles ganske rart å blogge om noe så materialistisk som ønsket etter objekter, særlig da det er så få dager siden Baileys dro fra oss. Skal likevel bloggen være up-to date, kan det virke mest logisk for meg å skrive ned ønskelisten til min bursdag, før den faktisk skjer. Oh, too late. Jepp, i dag fyller jeg 22 år og det feires foreløbig med papir i nesa og operamints. Elskling er på jobb, og jeg har hodepine. Jeg har fått en gave allerede, og den er brukt noen flittige timer i går kveld. Here's the rest:


Hadde denne ønskelisten vært noe annet enn materialistisk - så hadde jeg ønsket meg Baileys tilbake.

I år ønsker jeg meg noen praktiske ting, og noen spesifikke ting.

Jeg ønsker meg nye joggesko - sånn at jeg kan jogge, og forhåpentligvis gi beina mine en positiv opplevelse samtidig.

Jeg ønsker meg tilleggspakken, Dragonborn, til spillet Skyrim, til pc selvfølgelig. (Haha, gjett hvem som fikk den, og som spiller allerede?)

Jeg ønsker meg en medaljong, et sånt et som man kan åpne og ha et bilde inni. Jeg vil at det skal stå Baileys og datoen han døde på den (eller inni) - og selvfølgelig et bilde av Baileys. Dette er naturligvis en gave jeg blir nødt til å gi meg selv, da den er ganske omfangende - og foreløbig tror jeg at jeg har funnet den perfekte, selv om den er altfor dyr - den på bildet med rubinen i midten, fra bjørg)

Jeg ønsker meg veldig, veldig, veldig gjerne to Star Wars bøker. Et encyclopedia for karakterer, og et encyclopedia for ALT. Også er det selvfølgelig noen Collectors library bøker jeg skulle hatt snarest: The Hunchback of Notre Dame, Don Quixote, Wizard of Oz, Origin of Species, Phantom of the Opera og The Hound of the Baskervilles. Og boka Do Androids Dream of Electric Sheep? av Philip K. Dick - jeg må nok lese mer av ham.

Jeg ønsker meg noen utplukkede klesplagg på jobben (som jeg allerede har tatt med meg hjem) og en finfin klokke fra CMYK (klokka mi er så godt som død nå).

Jeg ønsker meg kake og kinobesøk (The Impossible, Les Miserables, Flight). Også var jeg en tur innom leketøysbutikken her om dagen, og fant den feteste Star Wars action-figur pakka, med alle de kjente karakterene fra tribunen i Pod-Race-scenen i Episode I. Den kunne jeg veldig gjerne tenke meg (selv om den er drøyt dyr for å være en leke). Også gikk vi sørgelig forbi et Anakin-sengesett jeg gjerne skulle hatt.

Rart nok finner jeg ikke meg selv i å ønske meg Jeffrey Campbell sko - selv om jeg faktisk har et sko i siktet (på bildet) Også ønsker jeg meg egentlig et bjørg smykke, det samme anatomiske hjertet jeg har, bare i sort. Også ønsker jeg meg kløller - og det er det ønsket som ble oppfylt først. Godteri og alkohol fikk jeg i mengder med meg hjem fra StenaLine, sammen med en søt hestebamse nå kalt Fievel.

Tuesday, February 5, 2013

Red lips

Btw, if you by any chance liked how my lipstick looked, these was my products: maybelinne lipliner nr 547, and gosh lipstick nr154. If my lips are dry, I use a lip balm before I cover them, but that doesn't give the fullness of the color, as seen in the picture. Besides, Gosh's lipsticks are really moisturous anyways. 

Apply the lipliner, shape the lips and fill them with the lipliner. Then apply the lipstick, and voila.


Welcome to Skyrim part II

Another set of screenshots from my Skyrim adventures. Now counting the hours til the pc Dragonborn release. Some totally lollygagging adventures, derping around on my own. Some of the last ones, before the dragon, is from the Downguard expansion. Atleast the locations are. I have Whiterun forest mod, and one that makes one of the two moons to the earth. Oh and the two screensots of my character right after each other is when I finally got rid of my vampirism. Darn stupid stuff.


Og jo, jeg føler meg bedritent fremdeles. Noen som vil bytte? Jeg skulle veldig gjerne vært ute og bevegd på meg uten å få vondt, nå.