Sunday, January 27, 2013

Star Wars VII by J.J. Abrams

Helt siden den dagen i 2012, da Disney kjøpte opp Lucasarts, har jeg hatt en evig diskusjon i meg selv - om hvem som bør bli tildelt rollen som regissør. Jeg og Rino har diskutert det lenge, og nå har jeg bestemt meg for å skrive et surrete innlegg om dette temaet.


Tidligere ble jeg forbauset over at folk reagerte med hat over at Lucas kunne selge Lucasarts til Disney. Da det var overkommet, og folk begynte å diskutere forfattere og regissører, tok det av. Jeg har sett positivt på hele denne prosessen, men da folk begynte å sjikanere Damon Lindelof, før han i det hele tatt hadde blitt vurdert som forfatter, da fikk jeg nok. Lindelof har gjort mye bra, og jeg ser ikke bort ifra at han, som en stor Star Wars hyller, kunne gjort en god jobb. Synd folks utmaninger på internet kan ha så mye å si. Hadde han blitt tildelt rollen som forfatter hadde han vært for redd for å ta den. Dette er i grunn en annen diskusjon jeg har ergret meg over lenge. Internet-trakassering. Det er jo ikke rart George Lucas legger fra seg Star Wars, så mye hat han har fått for å ha tatt de valgene han har tatt. Likevel ber folk om mer, og nå skal de igjen kjempe imot at Disney prøver å bringe det fantastiske universet videre? Idioter. De tråkker det ned og dreper det før det har tatt sitt første åndedrag.

(Det er forøvrig et kjempemodig valg å la mannen bak Little Miss Sunshine og Toy Story 3 (Michael Arndt), skrive den nye Star Wars filmen. Selv, etter å ha sett Little Miss Sunshine, og i viten om at han reddet Toy Story, tror jeg uten tvil det kan ligge noe i valget av akkurat han.)

Tilbake til valget av regissør. Den 25. januar ble det annonsert at J.J. Abrams hadde takket ja til rollen som regissør. Hvor fantastisk er ikke det? Hvilken regissør har ikke referert til Star Wars så mye som han har? Du har ingen anelse om hvor heldig jeg føler meg. Det kjennes skikkelig ut som om jeg har fått viljen min, ved at han skal gjøre den jobben. Som om jeg har vunnet. Ikke bare reddet han Star Trek, men nå skal han få utøve magi i Star Wars universet også. Og grunnen til at jeg elsker dette? Lost selvfølgelig. For de som har sett Lost ser tydelig at Star Wars skinner igjennom. Ikke bare pga. Lindelof, men selvfølgelig J.J. Abrams innflytelse. Og ikke minst hans gjennomføring av Mission Impossible 3. Fantastisk film.

Gleder jeg meg? Jepp!

Og forresten; her kommer en liste med mange gode grunner til at det er en fantastisk ting at Disney har kjøpt opp Lucas Arts:
Disney står bak Touchstone, og Touchstone står bak en rekke kvalitetsfilmer du kanskje vil kjenne igjen. Alt av Marvel, for eksempel. Og filmer som The Help, Robopocalypse, War Horse, When in Rome, Surrogates, Apocalypto, Deja Vu, The Prestige, Hitchhickers Guide to the Gallaxy, The Village, King Arthur, The Ladykillers, Pearl Harbour, O Brother, Where Art Thou?, Bicentennial Man, og alle de kjente animasjons-filmene vi alle elsker. Hvordan kan noen mene, at Star Wars har havnet i gale hender? De frykter dessuten garantert å skuffe, og vil gjøre sitt aller beste for å bestå.

Hvis du da ikke blir tilfreds kan du bare gå og legge deg. Du har jo fremdeles 6 fantastiske filmer, de forsvinner ikke selv om det kommer mer.

1 comments :

marte said...

//TUsen takk :) Liker dem veldig godt selv også^^