Monday, December 31, 2012

2012

2012 er snart over og jeg kan se tilbake på et langt år. Langt med tanke på alt som er skjedd.

Ikke bare fikk jeg tre jobber på rappen og lærte meg å være både kasserer i en matbutikk, en førskolelærers vikar og å selge klær i en klesbutikk. To av jobbene ble lagt på si da jeg søkte meg inn på Universitetet og kom inn. Da lærte jeg meg at det er helt greit å gi opp når man har eviglang reisevei, krevende jobb og en mann man gjerne vil se mer enn på søndager.

Jeg og Rino reise til Tyrkia i oktober og da vi kom hjem reise vi til Sverige og Rino lagde dokumentar om Snowy Shaw.

Tristere ting som er skjedd var i februar. Da Rinos lillebror på 14 år fikk påvist en hjernesvulst. Og da Baileys var syk (noe som viste seg å være tannpine) og vi var nære på å avlive han.

Utover det føler jeg at jeg er blitt et år rikere i mitt liv, og jeg ser lyst på et nytt et. Julen har vært fantastisk, selv om den er virket kort. Og kort skulle jeg prøve å holde denne teksten også.

Baileys og jeg hilser Godt Nytt år til alle (baileys ligger i det gamle teppet sitt). Til jul fikk han nemlig et pjusketeppe. Han skryter av at han fikk en hel boks med kattegodis og en liten gryteskål som han blir servert mat i.

Monday, December 24, 2012

Home for Christmas - 2012

(Dette blogginnlegget ble skrevet den 9. april 2013, som et tilbakeblikk på julen 2012. Dog publisert på julaften 2012 uten særlige tidsreise-ferdigheter) 

Julen startet den 1. desember. En lørdag hvis jeg ikke husker helt feil. Det var tid for å montere sammen et pepperkakehus hjemme hos mamma og pappa. Tradisjontro spiste vi deler av pynten mens vi pyntet - noe som er en hardere jobb enn man skulle trodd. Hele adventstiden fløy forbi med noen sjeldne gavehandle-rush i ny og ne. Gaver ble i relativt siste liten pakket inn før jeg på lille julaften satt på toget med mint-sjokolade i hånden, sko på beina (eheh...) og en enøyd, pirat-snømann vinket hei og farvel på stasjon lindeberg. Pappa og jeg dro deretter på juletrejakt og tross mye utplukkethet fant vi et lite assymetrisk tre som minner mye om trærne vi har funnet i siste liten før. 

I løpet av tiden før jul hadde jeg samlet sammen noen glass-fugler til treet (alle nye kuler er velkomne etter det året for mange år siden da kattene reiv ned treet og alle de fineste kulene knuste). Jeg fant så mange fine fugler på Søstrene Grene, og de antikke gamle fuglene i treet trengte noen venner, deriblant en ugle. Vi satt treet så rett som mulig i juletrefoten på 4 eller 5 forsøk. Deretter satt jeg på lys og vi begynte å pynte. Jeg er glad i pynt og vil gjerne ha så mye som over hode mulig. Da det var gjort er det tradisjonen tro (igjen) pappa som skal sette på glitter. Resten av kvelden var luksuriøs med en paps som lager kaffe, masse nøtter, pærer og Grevinnen og Hovmesteren på tv. Jeg lurer på om han noengang drepte den katten...? 

Julaften kom, og jeg er like mye barn som jeg var for flere år siden. Julesokken lå tjukk og tung i fotenden av senga. Jeg hadde riktig nok hørt julenissen fylle den (noe jeg også har hørt i mange år), og i år hadde jeg til og med vært med julenissen på handletur uansett. Spennende var det som alltid, og en del ting er blitt tradisjon i julesokken som egentlig er en av pappas gamle skistrømper; french fries, brus, appelsin, pære, det rødeste eplet du kan tenke deg, tyggis og banan. I år hørte det i tillegg med nøtter, kinder egg og en haribomix. Med andre ord: MYE DIGG.

Ellers var det hull i sokken, levende lys og julemorgen før jeg ble plukket opp av nesten-besteforeldrene til elskling på vei hjem til gården og dyrene - og Baileys (29.01.13).

Wednesday, December 19, 2012

ONCE

This one night I couldn't fall asleep as normal. I ended up zapping the tv and ended up watching a film called Once, just because a street guitarist singing in the film caught my eye. The guy was Glen Hansard, and he was both actor and composer for the film. I liked it a lot. Even though it held me from going asleep til 4am.

This is the one song, done by Markéta Irglová, that really catched me.


Upcoming Christmas

Jeg har ikke stresset i år, jeg har bare vært ekstremt opptatt. Det er ikke skjedd noe særskilt spennende som er mer verdt å nevne enn noe annet egentlig - sånn bortsett fra at svigers har fått en ny hund. Foreløbig er hans navn Dobi. Han er en kremhvit italiensk mynde på 11 uker. Ganske livlig kar som hyler hele natta.

Jobben tar mye av tiden min for å være helt ærlig. Når jeg kommer hjem orker jeg ikke sette meg ned ved en treg pc for å redigere bilder. Jeg foretrekker å gjøre andre ting, egentlig. Ellers har svært få julefilmer blitt sett, enda færre marsipanpølser er konsumert og veldig snart er alle julegavene innkjøpt (forut én bestilling fra USA som har vært litt trøbblete).

I går var vi på kino og så Hobbiten sammen med hele søskengjengen fra hver vår side. Litt kaotisk, men koslig! Jeg likte uforventet godt at det var brukt 48fps! Det gav en veldig følelse av nærvær.

Utover det så har jeg vært i det materielle hjørnet for tiden. Penger kommer inn og penger flyr ut på julegaver og et kjært par med sko som jeg har siklet over veldig lenge. Første turen i snøen med skoene derimot holdt på å ta livet av meg. Aldri igjen. Eller, ihvertfall ikke før til våren. Noen gaver har jeg kjøpt til meg selv (som de allerede kjøpte skoene) og andre gaver vet jeg hva er. Spendt dog, likevel.

Julen er hektisk i år. Romjulen forsvinner og det gjør nyttår også. Forhåpentligvis klarer jeg å stappe i meg litt julemat på tross av de trange klesplaggene jeg har ambisjoner om å ha på meg til festive anledninger. Jeg prøver å drøye julen ut litt. Vi pyntet og storvasket så sent som den 15. desember her i huset av forskjellige grunner selv om julebakst ble unnagjort den 1. Nå har jeg egentlig småe ønsker om å få alle gavene inn i papir uten noe mer slit, se et dusin julefilmer, drikke gløgg og bake litt ekstra. Deretter venter det to trær som skal pyntes. Hvis jeg ikke stikker innom igjen før den 24. vil jeg ønske alle dere og deres kjære en riktig God Jul og et Godt Nytt år! 

PS. Baileys har det fint, og Emma er kanskje drektig!