Friday, October 19, 2012

Day 1 - Ancient City of Myra

Vi ankom flyplassen i Antalya på formiddagen, tirsdag den 9. oktober. Vi ble dirigert til bussen og introdusert til vår engelsktalende tyrkiske guide, Hilmi. Klimaforskjellen var et sjokk for meg da vi hadde regnet med regnvær i følge yr. Jeg skiftet på flekken. Det tok ikke mange flakkende blikk før vi hadde orientert oss blandt en horde av pansjonister. Ikke at det var overraskende, egentlig.

De første bildene her illustrerer hvordan utsikten var fra bussen på vei til det første hotellet. På den lille kafé-pausen vi tok, som jeg nevnte i går, møtte jeg en liten kneler som manglet en arm. Rino betrygget meg med at jeg kom til å finne mange, så jeg tok bare det éne bildet før vi gikk tilbake til bussen.

Vi ankom hotellet og der ble vi angrepet av en mann som hadde tre kameler. Jeg syntes så synd på kamelene, og ville vel egentlig bare bort og si hei. Mannen dro meg i armen bort til kamelen og ba meg sette meg. Jeg var redd for alle verdisakene våre, da vi ikke hadde kommet inn på hotellrommet vårt enda. Etter litt mas, tvang og null språklig forståelse satt vi plutselig begge to oppå en av de stakkars kamelene mens mannen tok kameraet vårt. Da han begynte å gå vekk fra verdisakene våre befalte vi han om å snu, hele greia var jo bare mongo og da vi kom tilbake skulle de ha 20 euro per pers(!) for å ha tvunget oss opp på de stakars dyrene. Jeg nektet å betale, så mannen gav meg "the bug-eye".

Etter en kort natt i et hotellrom med kun to enkeltsenger dro vi på vei til Myra, der et gammelt gravkammer ligger plassert ved siden av et teater som var bygd til ære for guden Bakkus (du veit, han som seiler på vinen i fantasia). Bakkus var i utgangspunktet en gud for fest (og alkohol), men all festingen og drikkingen gjorde at folk danset og lagde skuespill, noe som førte til at teateret oppstod.

Da vi ankom det gamle greske teateret, Myra, blir vi møtt av en enorm ruine som man tydelig ser at er gravd ut av bakken. Med litt fantasi er det lett å se for seg hvor storslagent det var en gang i tiden, når folk kom fra fjernt og nært for å se forestillinger. Oppe i fjellsiden var det Lykianske(?) gravkammere skåret rett inn i fjellet. De stod over alt. Oppe på toppen av fjellet var ruinen av den første originale byen Demre, og vi kunne såvidt se bymuren der oppe.

Det var en fantastisk opplevelse å få se Myra. Også et sjokk for oss som er vandt med norske ruiner (bestående av steiner og mer steinger og kanskje en samling av steiner som en gang var et hus). Jeg har sett både Faistos og Knossos på Kreta, og selv om malingen er bevart der, var det ingenting i forhold til denne kjempen.

Wednesday, October 17, 2012

Tilbake til hverdagen

Vi kom hjem fra Tyrkia i går. Vi har hatt det helt fantastisk, men kroppen min besvarer stresset med å bli syk. Nå kan jeg ikke snakke. Jeg hadde heldigvis tatt meg fri i dag, så jeg skal sortere bilder/redigere dem og jobbe videre med skoleoppgaven jeg har fått tilbakemelding på.

Ulikt alle andre severdigheter som jeg brutalt har failet i å vise dere (Dubai, bryllupet osv), så skal jeg gi dere en god gjennomgang av alle stedene vi har besøkt i Tyrkia. Som jeg kanskje har nevnt dro vi på en reise igjennom "Lykia", der de tidligste sivilisasjonene i Tyrkia bosatte seg (hovedsaklig). Reisen fungerer som en pilegrimsreise for religiøse; da opphavet til både kristendom, islam og jødedom stammer fra den delen av Middelhavskysten  Vi besøkte flere byer og ruiner som tilhørte noen av de største byene tilbake i greske og  romerske tider.

Jeg elsker kultur og historie, og jeg ble bokstavelig talt revet over ende over hvor storslagent mye av Tyrkia er. Ikke minst floraen i området vi var i. Av og til så det jo ut som et frodig sted i Asia. Jeg gleder meg, så sant jeg har tid, til å vise fram og inspirere litt.

Da vi ankom Antalya med fly bar det rett på bussen og en lang, lang, lang kjøretur til hotellet over fjellet. Dette var det første stedet vi stoppet (naturligvis ved en kafé, jeg og elskling løp ut for vårt første møte med Tyrkia.)

Saturday, October 6, 2012

feet

Friday, October 5, 2012

A Day in Norway

Rino har puslet sammen en liten video av noe av det han foreløbig har filmet med det nye kameraet. Hovedsaklig bare øving foreløbig. Jeg elsker klippet med fuglene. Hvis musikken virker kjent har du kanskje spilt spillet Journey? Ikke? Nvm.

Thursday, October 4, 2012

too busy to blog: baileysphotos


Jeg jobber med uvxfac og har litt reisefeber med tanke på Tyrkiareisen.