Tuesday, January 31, 2012

Barndomsfavoritter #23

Sunday, January 29, 2012

The Tree of Life, once more

Se den. Se traileren. Bli like oppslukt som jeg er. Jeg elsker denne filmen. Ingen av mine favoritter kan toppe den.

Saturday, January 28, 2012

Portraits #44

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

K-PAX

 

birthday wishlist

Hvorfor feire bursdag om man ikke kan ønske seg noe på forhånd? Jeg har ingen forutsetninger om å få noe av det jeg ønsker meg, men det er gøy å ønske likevel.


Jeg ønsker meg uendelige mengder iskaffe.
Jeg ønsker meg den burgunderrøde øyenskyggen fra GOSH.
Jeg ønsker meg hårete og syngende Chewbakka-nøkkelkniper som jeg kan ha på veskene mine.
Jeg ønsker meg keyboardstativ. Det er på tide at keyboardet står fremme til en hver tid.
Jeffrey Campbell sko har stått på ønskelisten lenge.
Jeg ønsker meg piercingsmykker til de fire "nye" hullene i ørene. Alle har til syvende sist grodd fint.
Jeg ønsker meg filmer. Særlig The Tree of Life. Jeg klarer ikke vente med å se den igjen!
Jeg ønsker meg telttur til sommeren.
Jeg ønsker meg kakao på termos og pølsegrilling i snøen.
Jeg ønsker meg ny navelpiercing. Den fineste jeg har reagerer jeg plutselig på.

Tenker jeg lenge nok kan jeg sikkert komme på en lang liste over ting som hadde vært kjekt å ha, men på et vis føler jeg at jeg har alt jeg trenger. Dette er bare småønsker som kunne gledet materialisten i meg.
Hva ønsker du deg?

Friday, January 27, 2012

I'm off to see Mission Impossible Ghost Protocol

Looking forward to it! Spending the evening with my husband makeing this evening my birthday celebration (10 days too early). Looking forward to some ice cream and perhaps a salad later on.

babychillin'

Baileys får trøst døgnet rundt etter at han mistet tanna si. Baileys er litt sånn kontrollkatt som helst ikke skal ligge på ryggen og bruker lang tid på å skjønne at han kan ligge på siden på fanget også. I går slapp han lett alle tøylene og lå og snakket i søvne mens vi så på K-PAX. Han er nudelig.

Thursday, January 26, 2012

Meanwhile

Baileys "gisen" den tannløse (advarer mot bilde)

Baileys har fått et nytt kallenavn. Nå kaller jeg han for "gisen". Det gikk opp for meg i juletider at han som nybadet var så hvit i huden at han lignet marsipan. Med rød julesløyfe ble han kalt "grisen", som i marsipangris, og det utviklet seg til å bli "gis".

I går kveld badet jeg Baileys og tok han med under dyna for å skjemme han bort litt ekstra. I et av sine mange matskålbesøk snublet han noe fryktelig i noen ledninger. Jeg så ikke fallet, men Rino sa det var stygt og at han var redd Baileys kunne skadet seg skikkelig. Gisen forbløffer ved å reise seg malende som om ingenting var skjedd.

I morges derimot, under matfatbesøket ser det ut som om han har fått noe under tunga eller leppa som han vil ha ut. Rino blir hysterisk og påstår at det er noe skikkelig galt med Baileys. Jeg løfter han opp og får se den ene, restende av de øverste hjørnetennene, ligge skjevt i munnen hans. Kort tid alene på gulvet med potegnykking hører vi tanna faller i gulvet. Jeg fikk så vondt da jeg så hele tanna lå der med roten.

Sist jeg så en sånn tann var da jeg trakk den ut av et kattekranie jeg fant i skogen en gang. Baileys sin tann var heldigvis rotten og mest sannsynlig god å få ut på lang sikt. Nå sitter han med hull i tannkjøttet og trøster seg på fanget mitt. Lille bebisen har som alle de andre dyrene en spesiell måte å gjøre seg sårbar på. Man merker på en måte om de gråter, om noe er galt eller om det alt er bare bra. Han er veldig kontaktsøkende og skal ha snuta på kinnet hele tiden. Jeg tror han har vondt, men jeg kan ikke gjøre annet enn å rense såret og håpe på at alt blir bra.

Dere har kanskje sett at han har tanna på tørk noen ganger. Det skyldes den andre hjørnetanna han mistet før vi fikk han. Nå han han begge tennene på tørk og vi må alltid være klare for å hjelpe leppa over tanna hans når han trenger det ♥

"...'Lost' Named to IMDb's Top 10 of the Last Decade"

I ti år har IMDB's Pro brukere, altså de seriøse filmfolkene, stemt på de beste filmene, seriene og kjendisene. Jeg ble ikke overrasket over Johnny Depp, og heller ikke Th Dark Knight. Men av en eller annen grunn ble jeg faktisk overrasket over at LOST var kåret til nr. 1 av topp ti. Jeg føler det nesten som "endelig"! Det burde ikke overraske. Det burde være en selvfølge.

Lost er en veldig godt gjennomført serie som folk burde ta seg tid til å se. Det er som en veldig lang og meningsfylt film. En film som alle vil lære noe av, om det så er å kjenne seg selv eller å bli mer sikker på ens eget ståsted blandt mennesker.

Les artikkelen her.

Wednesday, January 25, 2012

Chris Rainier

I just saw this program about Chris Rainier and his photographies the other day. Thought I'd share some, as I found them pretty interesting. This is his webside.

Tuesday, January 24, 2012

en ål-gif og noe fint.


frisk snø. pastellfarger. skyrim. morgenånde. nakenkatter. logrende hunder. puddersnø. varme. kulde. uktighetskrem med parfyme. nuss. giftering. daffegensere. mykt hår. fine filmer. norstalgiske lukter. sommerfugler i magen. ønsker. tanker. andres tanker. te. dikt. små bøker. finueligheter. spesielle ord. gode nyheter. historier. minnesmerker. sure godterier. rosa leppestift. kjærestesmil.

The Man Who Wasn't There

Endelig en filmtrailer som ikke spolerer noe av filmen. Endelig en filmtrailer som gir smak av filmfølelse. En perfekt trailer.

Barndomsfavoritter #22

I knew all the lyrics in english. The norwegian dude sounds so daft compared to phil collins.

Monday, January 23, 2012

Hvem er vi?

Jeg liker å leve. Jeg hadde tryglet på mine knær om noen hadde intensjoner om å ta mitt liv. Jeg lever så rikt at jeg i et resonerende øyeblikk mener at jeg ikke hadde vært klar til å omslukes av frykt. Frykt for det ukjente. På en annen side lever jeg så enkelt at jeg aldri i verden kunne tenke meg å ønske eller be om mer. Jeg er klar. Jeg hadde vært klar.

Hvem er jeg? Jeg er et menneske likt mange andre, men mine særegenheter syns først imøte med andre mennesker. Jeg er den jeg er igjennom andre mennesker. Jeg eksisterer ikke som det menneske jeg selv kjenner meg som før jeg kjenner andre. Jeg kjenner meg selv igjennom andre mennesker. Det gjør vi alle.

Jeg er ikke mennesket som tror jeg har alt. Jeg er realisten som gjør små gleder store. Jeg tror jeg kunne hatt det fint uansett hvor jeg var, eller hvem jeg var.

Til en viss grad. Hvis min egen sønn hadde blitt lemlestet og robbet for øyne og genitialer hadde nok saken blitt en annen. Er ting forutbestemt? Hvis det finnes himmel og helvete er jeg ikke i tvil om at den eksisterer blandt mennesker på jorden. Vi skaper vår egen lykke, men kan noe, om så "the butterflyeffect" forandre på sjebnen om så den eksisterer eller ikke?

Det er som å være gal og innse at man er det. Er man fremdeles gal da? Hvordan kan mennesker innse sitt temperament eller hat til folkegrupper og likevel fortsette å hate? Hvorfor vil en mann elske sin sønn og alikevel være kapabel til å ta livet til en annen gutt? Hvordan kan et menneske ta imot hjelp fra en heksedoktor for å ytre sitt eget velbefinnense, hvor boten er flere barns liv? Hvordan kan vi hate og elske så mye på samme tid?

Vi eksisterer kun i himmel eller helvete. Himmel eller helvete gjennom mennesker. Vi eksisterer ikke uten.

Synsing på gang. Rino spiller Splinter Cell og vi har nettopp tatt en dassedag med filmen "The Man Who Wasn't There" som jeg forøvrig likte kjempegodt.

Saturday, January 21, 2012

Portraits #43

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Tuesday, January 17, 2012

Barndomsfavoritter #23

Sweet memories!

Sunday, January 15, 2012

details - snow


Jeg lever og har det fint.

Saturday, January 14, 2012

Portraits #42

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Wednesday, January 11, 2012

2012 tastes like

Jeg lever fremdeles. Er småsyk hele tiden med avogpå feber. Rino er også sånn syk. Vi har det fint for det. Jeg sover lenge på morgenen og drømmer bisarre drømmer som jeg alltid husker men er for lat til å skrive opp i den oransje drømmeboken min.

I går var vi en tur i oslo for å møte bryllupsfotografen og for å få bildene. Det er så mange potensielle takkekort bilder og noen av dem kunne jeg tenke meg i større format på veggen. Alt jeg husker fra dagen var at jeg så og si ble kastet hit og dit. Jeg ante jo ingenting og ble bare stående og måpe når jeg ikke ble dirigert noe sted.

Jeg tok med meg en pakke med tranebærpiller som liksom skal være bra for urinveiene på vei hjem. Jeg har hatt mye problemer med urinveiene og blæra for tiden, men det går heldigvis aldri så langt som til nyrene (og det er også det jeg prøver å unngå med bruk av piller. Heller 140 kr på apoteket enn 500,- hos legen OG apoteket).

Vi stakk innom Jessheim og jeg vurderte så smått å stikke innom å se om gifteringen min var kommet inn. 15 minutter etter at vi var kommet inn døra hjemme ble jeg oppringt av bjørklund om at de hadde ringen. blerh.

Ellers er jeg håpløst treg på å lage en oppsummering av 2011.

Monday, January 9, 2012

gladlaks

Hm, mongo tittel egentlig.

Jeg fryser. Jeg vil spille. Jeg fryser. Jeg vil drikke noe varmt. Jeg fryser. Jeg vil ha tøfler. Jeg fryser. Jeg vil ha ullgenser. Jeg fryser. Jeg skal tidlig opp i morgen. Jeg fryser.

Jeg har faktisk investert litt penger i et speilreflekskamera. Det er brukt, noen år gammelt og jeg kjøpte det av en venn. Alt er bedre enn det museumsklare digitalkameraet mitt.


Jeg forlater pc'n til fordel for: Rykende kaffe, tøfler, ullteppe, kosebukse, ullgenser, dyra og en god bok.

Søndag 8. januar


Først må jeg bare si at det faktisk er flaut å legg ut denne sangen. Jeg hørte den første gang i Scott Pilgrim vs. The World, og den satt seg. (Se filmen! og denne musikkvideoen)

Kvelden er komplett. Jeg hikker etter flere overtrøtte minutter med latter. Dyrene har oppført seg bemerkelsesverdig morsomt, vi har spist unødvendige mengder med mat og vi har spilt i flere timer. Det er akkurat slik en søndagskveld burde være.

I morgen skal jeg tidlig opp. Vi ses i guess.

Sunday, January 8, 2012

Tallulah, Baileys and Qiara

Babies

Saturday, January 7, 2012

Portraits #41

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Scott Pilgrim vs The World

Traileren gir egentlig ikke helt smaken på hvor utrolig kul filmen egentlig er, men det er ihvertfall noe. Scott Pilgrim vs The World må være en av mine favoritter. Hysterisk. WATCH!

Thursday, January 5, 2012
Rino har fri i noen dager fremover. Endelig litt tid sammen. Jeg jobber med å lage en gjennomgang av 2011 i bloggen, men det tar tid å få med alle detaljer. Det er mest for min egen del, men kanskje en grei måte å oppsummere på for andre også. Jeg tilbringer ikke mye tid foran pc'n for tiden (might be a good thing), så det er lite livstegn fra meg utenom "sharings".

The Last Of Us

Tuesday, January 3, 2012

Amethyst ring

Jeg fikk bare et spontant ønske omå vise dere den fine ametyst sølvringen jeg fikk av Rino da vi var i spania. Jeg har alltid drømt om å ha en ametystring i sølv; jeg arvet en med like stor sten i gull en gang, men den er litt for stor - og gull.

sales

Jeg har ikke shoppa klesplagg på en evighet, så jeg tenkte at det ikke kunne skade å kjøpe meg en kosegenser nå som salget var i gang. Denne er grå, selv om det kaaanskje ikke ser slik ut. Den er fra Cubus og jeg fikk den for 74 kroner.

Barndomsfavoritter #21

Monday, January 2, 2012

obsessed

uuh, jepp, jeg spiller bare Skyrim for tiden, jeg. Nesten ihvertfall. Jeg ville bare stikke innom og ønske dere alle godt nytt år!

I dag har jeg gått tur i den smeltende snøen. Jeg har blitt iskald på hendene og smilt over alle fantastiske ting jeg kunne komme på. Dessuten har jeg drukker pepsi max med isbiter og spist brokkoli. Jeg har også blitt medlem av Thieves Guild (ulikt meg... (Skyrim)). Nå venter jeg bare på at gubben skal komme hjem fra jobb slik at vi kan se film sammen.

I går så jeg en supernydelig film ved navn Hachiku. Såvit jeg forstod en amerikans remake av en japansk original. Basert på en sann historie om en hund og hans lojalitet til sin eier. Richard Gere (som i sine yngre dager var farlig lik min seneste gymlærer forresten), ligner faktisk mye på Sir Ian McKellen i sine eldre dager!

Hihi, se, Emma har fått en liten fleskemage: