Monday, October 31, 2011

The dogs

Jeg tenkte jeg kunne oppdatere litt med tanke på hundene. De synes ikke alltid like godt i bloggen så en update i ny og ne kan ikke skade.


Rinahbelle: 
Rinahbelle er som kjent av rasen Kinesisk Nakenhund, og en av de medfølgende gemyttkarakteristikkene er at rasen er svært bundet til familien sin. En Kinesisk Nakenhund kan altså dø om den blir forlatt av familien. Rinahbelle er et prakteksemplar på dette, og vi var alle veldig lei oss på hennes vegne da vi dro. Først blir hun fratatt valpene og deretter resten av familien. Det var viktig at hun ble aktivisert dit hun skulle, få henne på andre tanker. En skrikende Rinahbelle ble plukket opp i Oslo på lørdag. (Hun synger/hyler når hun er glad). Trist var det dog at hun har begynt å lete etter valpene. Passeren skjønte godt hvorfor valpene var blitt så flotte, for Rinahbelle var en ordentlig nydelig hund.

Wiola:
Wiola har enten grodd ut mye underpels igjen, eller så har hun lagt på seg. Den søte bamsen av en hund har faktisk hatt det så bra at hun så og si ignorerte oss fremfor snusing da hun kom hjem. Ellers er hun blitt bortskjemt med 8 km lange turer annenhver dag og sikkert skjemt bort med matbiter fra matbordet. "Tigger-fenomenet" som dette fører til må vi selvføgelig vende henne av med. Hunder er hunder. Den gamle naboens hund ble avlivet i dag grunnet akutt leversvikt. Den høyeste levermålingen med fungerende leverfunksjon hos en hund er på omlag 150, Kero, som han het, hadde 900. Fôring med for mye krydder, sukker eller salt (som menneskemat inneholder) er altså ikke for hunder. Ikke alle ser ut til å skjønne dette.

Tallulah:
Tallulah er fremdeles den lille blåøyde valpen som hun alltid har vært. Hun har vært sammen med Wiola hos Rinos far og søsken. Hun er tydelig blitt bortskjemt med go'biter akkurat som Wiola, og jeg kan forestille meg at det er kombinasjonen av kryping, blå øyne og lillesøsteren til Rino som har forårsaket det.

Aliia:
Gamla Aliia brukte noen sekunder på å registrere at vi plutselig var i samme rom som henne. Hun hadde holdt seg fast i benet til Terje da hun ble plassert der, og jeg sørglo i tankene om at hun måtte tro at hun var forlatt der for å dø. Så sørgelig ble det altså ikke. Aliia har nemlig fått bløtet opp fôr, hun har sovet i en seng med mennesker i (hennes favoritt) og hun har selvfølgelig fått utrolig mye omsorg og kjærlighet. Likevel virket hun noe energifattig ut dagen og svulsten hun har under armen har gått fra erte-størrelse til bønne-størrelse.

Qiara:
Ikke bare var det godt å se at Qiara har gått ned i vekt på de to ukene vi har vært borte (Jepp, en smule overvektig fra før av), men hun har gått så mye tur på asfaltert veibane at klørne hennes endelig er slepet ned. Hun har alltid hatt mye problemer med lange neglbånd, slik at man ikke får klippet dem ned til en behagelig lengde. Her hvor vi bor er ikke my bakkeunderlag av asfalt. Rino fikk ha Qiara med seg i sengen i dag, for vi har oppdaget en svulst på brystet hennes. Mest sannsynlig en kreftsvulst. Det forundrer ingen av oss om hun har noen lever/nyreplager eller insulinproblemer; for hun har sneket til seg så mye sukker og farlig mat (for hunder) opp igjennom årene.

Ariel:
Ariel er den samme gamle, sjenerte hunden hun alltid har vært. Likevel kan man se en ekstra gnist idet hun tar seg frihet til å gni hodet opp ned i sofaen i ekstase slik de andre hundene pleier. Ariel er generelt en veldig forsiktig hund, men nå har hun kanskje turd å slippe seg litt fri sammen med Qiara. Ariel har også gått noe ned i vekt, på sunt vis.

Sunday, October 30, 2011

∞ Adolph the Falcon

Det var en helt vanlig dag på stranda. Catharina sine strandtimer går som regel ut på å fotografere småkryp. I dette tilfellet forfulgte jeg noen firfisler idet jeg hørte lyden av bjeller. Først så jeg falken, så fotograferte jeg noen crappy bilder av den i lufta før jeg oppdaget at den hadde en eier. Jeg kunne ikke gjøre annet enn å gå bort og fortelle hvor fantastisk fugl han hadde, og før jeg visste ordet av det stod jeg der selv og tilkalte Adolph. I ekstase løp jeg ned til badenymfene for å dele opplevelsen. Straks stod vi der alle sammen og filmet Adolph mens han landet på filmkameraer, armen til Rino og hodet til Terje.

∞ jellies


Saturday, October 29, 2011

Dyras hjemkomst

Vi dro og henta dyrene i dag. Nå har Baileys krøpet opp på brystet mitt for å kose og alle hundene har tatt seg til rette i stua. Emma sover ved ovnen.

Jeg har brukt den siste timen på å lage gif's og nå skal jeg bruke kvelden på å redigere bilder og spise hvit sjokolade fra Lidl. I morgen skal jeg tegne!

Portraits #31

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

4 degrees

De siste innleggene har vært "automatiske", så noe svært personlig har ikke eksistert i bloggen på to uker. For de som kanskje ikke har fått det med seg, så har jeg tilbringt de to ukene i Spania → Andalucia → Callahonda. Jeg vil gjøre slik jeg gjorde i bloggen i sommer, med hytta og Sverige; i serier, slik at jeg kan dele alle minnene mine fra Spania 2011.

Dagen i går var hard. Rino gjorde ferdig tattoveringen (cover-up) som han startet på dagen før. (Sjekk ut Red Dog Tattoo på Face) Da Rino var ferdig skulle Maria tattoveres, og jeg skulle pierces (som jeg har snakket om i et tidligere innlegg). Plutselig lå jeg der og kaldsvettet da en svær mørkhåret spanjol stakk meg i øra. Nei, jeg har ikke sagt at jeg ikke er pingle, for det er jeg. Det gjorde ikke særlig vondt, men jeg hadde grubla på det over så lang tid at følelser umulig kunne holdes inne (i form av svetting, haha). En veldig fornøyd Catharina sitter nå i Norge med både tragus, anti-tragus og conch i øra (pain though).

Jeg gleder meg til å sette igang med tegning igjen, men hovedfokuset ligger i jobbsøking. Rino fikk tilbud om jobb idet vi lettet i går, så nå må jeg nesten skynte meg.

Med spaniainnlegg kan dere vente dere småkryp, falken Adolf, strender, hav, sjødyr og villsvin. Typ, akkurat slik en Catharina-ferie skal se ut. Jeg gleder meg som en unge til å lage gif's.

(Dette bildet er ikke tatt i Spania forresten)

Tuesday, October 25, 2011

Barndomsfavoritter #11

I'm really sorry for the terrible video, but this was the only one with clear original sound.

Saturday, October 22, 2011

Portraits #30

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Tuesday, October 18, 2011

Barndomsfavoritter #10

This was kinda hard to find, so please ignore the lyrics.

Sunday, October 16, 2011

"Imara"

Enda en Art Trade.


(Nå er det ikke lenge til vi draaar!)

Saturday, October 15, 2011

Et døgn

Vel, siden sist har Baileys blitt frisk, alle valpene er solgt innen i morgen tidlig, jeg har pakket, farget mitt og Rinos hår, sett film og.. vel trenger jeg ramse opp?

Det er litt over et døgn til vi reiser til Malaga i Spania. Alle dyrene spres rundt til forkjellige hjem, og jeg skal innrømme at jeg gruer meg til å være fra dem. Sælig Baileys da jeg er redd for at han skal bli syk igjen.

Jeg blogger kanskje en siste gang før jeg drar i morgen, men om vi har internett i villaen vil jeg selvfølgelig oppdatere med noen bilder. Jeg gleder meg DØDS. Håper på en hel haug med fersk frukt hver dag. It will do me gooooood. Når jeg kommer hjem er det rett på GameStop og hente Encharted Explorer Edition. Det gjør egoet mitt godt at hverken storbritannia eller usa får tak i pakken. Ulogisk men sant.

Nå skal jeg bade Baileys og Emma og etter det skal jeg tegne.

Portraits #29

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Friday, October 14, 2011

Photoshop Drawing, again

Enda en. Vel, dere syns sikkert det er like teit som kjæresten min, at jeg fremdeles tegner katte-lignende dyr.

Tuesday, October 11, 2011

Barndomsfavoritter #9

SIRENEN

Endelig er Sirenen, Rinos omtalte eksamensfilm lastet opp på nettet. Ønsk filmen lykke til på festivaler 2012.


I filmen spiller bla. Yngve Berven, Lars Reynert Olsen, Sondre Krogtoft Larsen, Jesper Malm og Harald Breievne. Musikk i sammarbeid med Bogdan Alin Ota.

Monday, October 10, 2011

Another PS drawing

A kinda wild charakter, don't you think? Well, she's not mine. She belongs to another artist. This is my part of an Art Trade we did. This is her charakter, "Stella".

Colors

Sunday, October 9, 2011

Mission accomplished

Catharina skulle spille. Catharina fikk vondt i fingrene når hun skulle trykke på tastene. Det var umulig, neglene ville trykke på to taster samtidig. Catharina følte seg hemmet. Catharina gjorde noe drastisk. Catharina fikk spille.


Interesting much? Didn't think so.

Oddmund

Endelig får jeg delt det med dere. Dette var mitt første møte med Oddmund som har fått dedikert flere innlegg i bloggen til seg selv (Ikke at han noengang visste at jeg satte så stor pris på ham). Det siste innlegget jeg skrev om Oddmund var tragisk nok da jeg gråt over hans død. Endelig skal dere få se, og minnet skal foreviges i bloggen. Dette var for tre år siden, i BestemorGretes 70'års lag. Oddmund sang et selvskrevet stev til Grete. Jeg husker de siste ordene etter at Rino sluttet å filme: "Musikk og kunst og bøker, der er du suveren! Og Grete hun er faktisk ganske, ganske pen".


Til minne om Oddmund som forsvant den 26. August 2011. Her er innlegget jeg skrev om Oddmund da jeg fikk vite at han var død.

fast forward

WARNING: Innlegget inneholder egentlig ikke annet enn hverdagssynsing.

Ikke at jeg kan si jeg liker det, men tiden flyr virkelig fort for tiden. Jeg har ikke hatt stor interesse av å blogge den/de siste uka/dagene. Baileys har vært alvorlig syk. Han har nektet å spise og drikke, og jeg antar at han hadde holdt på slik de fem dagene jeg var borte også (han sover så ofte at det ikke er lett å se at han er syk blant alle de andre oppmerksomhetssyke dyrene, så det var først da jeg kom hjem at vi så at sykdommen hadde tatt skikkelig på). I morres gikk han ut av sengen sin på egenhånd for å spise, selv om det bare stod tørrfôr fremme(!). Noe sier meg at han er på bedringens vei. Jeg må fremdeles tvinge han til å drikke, noe som er ubehagelig, men viktig.

Forut å pleie Baileys time etter time har jeg badet han og Emma, tegnet en god del, luktet på høsten en god del, ikke tatt noen bilder.. Hm, I dag har dessuten søsknene til Rino vært på besøk, de sover til og med over! Rino og Daniel har spilt mens jeg og Bettina (som sover i en av mine star wars t-skjorter i natt) tegnet litt.

Jeg skal prøve å få til noe annet enn forhåndsplanlagte innlegg i bloggen. Jeg er klar over at det kan bli litt tynt. Det er ikke mye å se tilbake på for meg selv heller, så jeg burde gjøre noe med saken. Jeg må først og fremst legge inn en "september 2011" i arkivet. OG jeg må få tid til å gå igjennom alle blogginnleggene jeg ikke har lest hos alle de jeg følger, og ta igjen alle kommentarene jeg ikke har skrevet. Må nok sette av en heel dag til noe slikt.

Rare Exports Inc.

Saturday, October 8, 2011

Portraits #28

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Friday, October 7, 2011

Photoshop Drawing

(Click to enlarge in new tab)

Meeh, jeg eksperimenterer med fargelegging i photoshop. Ingen ekstraordinær bakgrunn da denne fungerer alene som karakter-referanse. Jeg er blitt helt opphengt i quick-mask fargelegging/lyslegging/skyggelegging. En ond sirkel.

Wednesday, October 5, 2011

Baileys update

Nå er jeg kommet hjem igjen. Jeg stod i døra da klokken var 09.08 i morges. Jeg har vært svært engstelig ovenfor Baileys som var nokså forkjølet da jeg dro. Det første jeg la merke med da jeg kom hjem var hvor skremmende mye han hadde gått ned i vekt på de få dagene. Baileys har ikke vondt av å gå ned i vekt, men han er gammel og burde ikke gå ned så fort. Han eier ikke muskler, så det henger bare restefett i den løse huden hans nå. Du kan telle knoklene i ryggsøylen (når han ikke rynker ryggen) og hoftebenene jeg ikke ante han hadde er tydelig kommet til syne. Skummelt. Jeg har ikke ord for hvor sårt det ville blitt å mistet ham. Jeg skal prøve å fete ham opp igjen med bløtfôr osv, men han har en nokså ømfintlig mage, så i dag prøver vi først med litt godteri. Beklager dårlig fotografier. Han var så ivrig at han aldri ville sitte stille.


Nå ligger han under dyna og maler, Rino spiller og jeg skal scanne inn en horde av tegninger jeg har tegnet mens jeg har vært borte.

Tuesday, October 4, 2011

Barndomsfavoritter #8

I remember that I listened a lot to this song. Specially on my 7th birthday.

Monday, October 3, 2011

Still here


Gammelt bilde fra i sommer forresten. Jeg er fremdeles på besøk hos foreldrene mine. Jeg savner alle dyrene og Rino noe fryktelig nå. Det er så rart når jeg aldri er ifra dem å plutselig være lenger borte enn to dager.

Nå skal jeg tegne, noe jeg har gjort konstant i tre dager bortsett fra i dag. Jeg kommer forhåpentligvis sterkere tilbake som leser og kommentator i alle deres blogger når jeg er hjemme igjen.

Nå er det ikke lenge til vi drar til Spania!

Sunday, October 2, 2011

Saturday, October 1, 2011

Portraits #27

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.