Friday, September 30, 2011

Sep. 30

Watching Star Wars bonusmaterial while drawing. My dad will soon arrive and pick me up. I will spend the weekend at my parents house.

Thursday, September 29, 2011

Baby Baileys is ill

Han er riktignok ikke syk på bildet (har ikke tatt noe nytt bilde i dag), men han er tilsynelatende veldig dårlig. Hver gang jeg vekker han ved å kose ham igjennom pleddet han alltid ligger tulla inn i, så pleier han å snakke for å finne ut av hvem det er som koser på ham. I dag sa han ikke et pip. Han løfta ikke på hodet for å se ut av pleddet heller. Malte gjorde han ihvertfall ikke.

Jeg tok han på fanget for å nusse og syns-synd på litt og fikk se og høre at han er nokså tett i nesegang og hals. Dåvne, blanke øyne, lang reaksjonstid og tydelige smerter (mest sannsynlig hodepine pga smerter i bihuler).

Konklusjon: Baileysbebien min er sjukling. Forkjølet, noe værre enn jeg har sett ham tidligere, men jeg håper ikke han får pustevansker som han har hatt tidligere. Har ikke råd, og han er for gammel for veterinærbesøk. Å behandle symptomene skal jeg nok klare, så lenge han klarer seg. Han satt seg i sola i stad (og malte), så kanskje han bare klagde litt ekstra på fanget i stad?

New drawing.


Yay. Kanskje jeg har klart å kickstarte tegning med å tegne mine etterlengtede løver (jeg startet å tegne løver i 2004, og sluttet så og si i 2006.) Denne er tegnet i paint.

Wednesday, September 28, 2011

Tallulah, for dere som ikke fikk det med dere.

"Dyrlegedrømmen" er nettopp ferdig, og for dere som ikke fikk det med dere tenkte jeg å publisere artikkelen som er skrevet om episoden på FEMs programside her.


Artikkelen heter "Thalula tatt på fersken" og følgende er skrevet(blå tekst er om Tallulah):

På Jessheim får Kristin servert et vanskelig tilfelle i åtte måneder gamle Thalula, som følge av rampestreker sannsynligvis har brukket et bein.

Matmor forteller at Thalula har kommet seg opp på spisebordet i et ubevoktet øyeblikk. Det er noe hun vet hun ikke får lov til, og derfor hoppet hun ned for ikke å bli tatt på fersken. I samme øyeblikk hørte matmor et hyl, og det var tydelig at Thalula hadde skadet seg i spranget.

Katetertrøbbel

Røntgenbilder avslører at Thalula må opereres. For at hun skal kunne legges i narkose, må et kateter settes i foten. Men Thalula er så liten og årene så små, at både Kristin og veterinær Linda sliter. Kan det rett og slett være et håpløst prosjekt – i tillegg til at operasjonen i seg selv er både komplisert og risikabel?

– Dette er en tragedie for hele familien. Vår frykt er at hun må avlives, sier matmor, som aller helst vil være med inn på operasjonsstuen.

Fryser full av hestebein

Samtidig er Marie og datteren Anne og besøker de to hestene sine i stallen før skoletid. Og det er nettopp hest – eller snarere beskjæring av hestehover – som står på agendaen for Marie på Veterinærhøgskolen i dag. Praksisen foregår på avskårede hestebein som oppbevares i en stor fryser.

– Jeg vet det ser absurd ut. Men det er sånn man må lære det, og jeg tenker ikke på at beina kunne ha tilhørt en av mine hester, sier Marie, som raskt nok konstaterer at dette er skikkelig mannfolkarbeid...

Og vel, for dere som ikke husker historien kan jeg oppsummere kort:

Etter operasjonen klarte hun å brekke jernpinnen som var satt i foten for at det skulle gro rett. Da pinnen var fjernet måtte hun gå med bandasje så lenge at hun fikk gnagsår/betennelse så hele albuen hennes var blottet for kjøtt. Hun kjempet for livet, og vi måtte pine oss og henne igjennom vasking av sår og skriking. Hun lever haltende på et skjevt ben og en hårløs albue i dag - med livsglede som aldri før og hun ser ikke ut til å ha blitt påvirket av 4 mnd av sitt korte liv i isolat (bur, smerter, skjerm og bandasje).

Tid

NB! Haha, ikke hold pusten, men jeg skrev dette i 2006 en gang. Tid altså, røver en fra så mangt.

Tid

Har du noen gang prøvd å bryte tidens løp?
Har du prøvd å brekke det på midten?
Du vet, der sekundene marsjerer og presser hverandre vidre.
På midten hvor det er tynnest.
Der sekundene faller ned og blir nåtid.
Fremtiden dytter nåtiden nedover--
Hvor nåtiden blir til fortiden--
Hvor fortiden forsvinner under nåtiden og blir glemt.

Jeg prøvde å brekke tiden.
Stoppe dens eksistens.
Ødelegge sekundenes vane.
Men tiden gikk likevel.
Jeg sa til meg selv--
Det er ikke umulig

For tiden eksisterer kun
for de som tror at den er til.

Jeg prøvde å snu tiden, og se den gå i revers.
Men sekundene så alle like ut, så datidens fortid var nåtidens fremtid.
Fremtiden ble til nåtid--
Nåtid til fortid--
Og fortiden forsvinner under nåtiden og blir glemt.

Sekundene løp vidre.
Hvor dro dem egentlig hen?
Fordi fortiden--
Nåtiden--
Og fremtiden kom før de dro
Hvem var neste, og hvor dro egentlig de første?
Tiden ble husket--
Men alt i den ble likevel glemt.Tiden er en merkelig ting. Den forsvinner. Men for oss som skaper minner, forblir den. Den legges under de andre, men som i en bok vil det ikke si at den siste og nederste siden er glemt.
Tid er kun en illusjon. Menneskets største tryllekunst. Vi lar tid styre våre liv, mens vi egentlig styrer tiden. Et tomt grådig hull. En grusom gjenntagelse og sjebne hvis en fanges av den.

They are standing!

They are finally standing again after my latest dust-war when I knocked everyone off their feet. I remember the last photo I published of the figures (only the figues, not the pez ' and the plushies), they were about 7 then, now they are 64(!). I do not want to know how much money I've spent on them...

Chewie has ran of it seems. Both the pez and the plushie aren't where they are supposed to be.

Tuesday, September 27, 2011

Today

I dag har jeg malt litt mer, jeg har sett på "Helt Perfekt", jeg har ikke spilt kabal (ok, så har jeg det da). Jeg har sett på "Cramp Twins" og "Tapper, den pysete hunden" (Jepp, Catoon Network er supert for tiden. Jeg har vært i butikken to ganger, jeg har filmet valpene og nå skal jeg ta på meg tøffler og se film og spise middag bestående av fiskegrateng og brokkoli.

 Til ettertanke tar jeg kanskje å spiser middagen i morgen i steden.

Yesterday

Bleh, i går hadde alle i huset dårlig mage. Jeg lå under dyna, så på Rino spille Red Dead Redemption (inspirert etter å ha sett True Grit), jeg så ut det skitne vinduet (det er kattenes skyld) og tenkte på høsten og at det var likegreit å ikke være helt frisk akkurat den dagen. Også prøvde jeg å bli glad av å ha et kamera som tar mongo bilder av røde negler og filmskap, for det kan være fint? Vel, egentlig brukte jeg vel mest tid på å spille kabal på mobilen.

babies

Fat Baileys

Haha. Ledningen er tukla inn i fettet.

Barndomsfavoritter #7

Monday, September 26, 2011cousy autumn

Me, today. Right until I found out i had spoiled chokolate all over myself. Yep, didn't realize it til it was impossible to clean of by hand.

cocoo.se

Shady monday

I wish you fellow bloggers a great week!

Sunday, September 25, 2011

doodling

Err.. How many times do I have to say this before I actually start doing it: I have to draw more often, and finish what I start.

Leaning on the Everlasting Arms

Iris DeMent. I adore her voice.

Max Payne 3

Jeg gleder meg. Stemningsfullt og nostalgisk med musikken. Jeg må innrømme at jeg har noen forhåpninger til kvalitet, la oss bare håpe at jeg ikke skuffes. Bevisstgjørelsen vil nok være min fordel. Enjoy.

sw t's

You can find them on www.superherostuff.com.

Within the sound of silence

O du salige frukost ved lunsjtid. Tittelen refererer til Sound of Silence av Simon and Garfunkel, som jeg personlig syns veldig om. Det er søndag. Hva gjør man egentlig på søndager? Jeg, jo jeg spiser "frørig" med bregott "havsalt" på, også ser jeg bonusmateriale av den første DAG sesongen. Jeg har vondt i magen, og jeg har på daffeklær, noe som vil si at jeg bærer "The Empire Strikes Back" på genseren i rødt og blått.

Humorgallaen
I går lesket vi oss noe ubemerkelsesverdig før vi dro på humorgallaen. Jeg i høye heler: opp og ned de jævla trappene i spektrum. Var vi dumme, eller skal det være "easy peasy" å finne plassene sine der inne?

Det var gøy, og det føltes som om det gikk alt for fort - vi kjedet oss ikke i det minste. Men vel, jeg har lenge lurt på hvordan de kombinerer engelskspråklige Cleese med de tre andre guttene, og vel, det resulterte vel i få samsvarte opplegg. Jeg skulle egentlig ønske at Bård, Harald og Atle "missbrukte" Cleese i større grad enn de gjorde. Man fikk skikkelig inntrykk at Cleese stod på scenen fordi han trengte pengene, og ikke fordi han ønsket, og om han da hadde blitt gjort mer narr av hadde det vært enda mer festelig (han kunne selvfølgelig tatt igjen litt mer også). Jeg liker når ting ser ukomfortabelt ut. Dessuten kunne de gjerne 'dissa' publikum litt mer og dratt det litt lengre. Men, ikke missforstå, det var veldig festelig, dette er bare hvordan jeg mener det kunne blitt enda morsommere.

250911

Sånn. Nå skal jeg legge meg. Vi har vært på humorgalla og nå er jeg sliten. Gif'en er bilder tatt fra taket av meg og Burre. Rino er skyldig. God natt.

Saturday, September 24, 2011

Portraits #26

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Richard Gale's "Slow murder etc."

Jeg ble påmint denne i dag. Den er gammel, så det er sikkert mange som har sett den, men uansett;

Kulde

Det er kjølig. Kulda er kommet. Kulda tar mange liv, og i natt dør kanskje noen som glemte å ta vare på i dag.

gifs gifs gifs

I don't really have anything to say yet today. I've watched some episodes of DAG, and this gif might explain why we have an easter egg in our bedroom.

Friday, September 23, 2011

Kubisten

Princess on tv?

Jeg har nevnt det før, men jeg nevner det igjen bare fordi jeg syns det er verdt å meddele. I stad så jeg reklame for den neste episoden av "Dyrlegedrømmen", på kanal FEM. Du ser hunden vår Tallulah i reklamen, og vel, i neste episode er hennes historie rundt brekking av foten med. Neste episode går på (rettelse) onsdag. kl 22.00. Jeg har ikke sett det selv, så det kan bli interessant. Jeg vet dog ikke om de har fått filmatisert dramatikken rundt at pinnen hun fikk operert inn i benet brakk - derav den skjeve foten i dag.


Jeg er hjemme fra harrytur forresten. Av alt det jeg kjøpte klarte jeg å glemme det jeg virkelig måtte kjøpe. Men, jeg har kjøpt noen ansiktsmasker som jeg vil dele med deg/dere, for de er bra!

Nå skal jeg se første sesong av Dag før jeg ser sesong to på tv.

Thursday, September 22, 2011

lately september

Noen ting blomstrer fremdeles.

I dag har jeg badet både Emma og Baileys. I morgen kommer bryllups-folkene hit for et intervju og etter det drar jeg til Sverige og vindushopper. Jeg fikk hentet skoene fra Nelly i dag, men det er så dårlig kvalitet på glidlåsene at jeg vil bytte den ut så snart som mulig hos min kjære skomaker. Dårlig kvalitet = billig, men skomaker = god kvalitet er ikke så dyrt nemmelig.

Jeg har lakket neglene røde og gått rundt i de lakkerte røde skoene mine i dag. Terje spurte om jeg var inspirert av Keiserens vakter (Star Wars), men jeg er ikke det. Jeg har farget håret og vasket i huset også forresten. Nå skal jeg sove (med baileys som pute) og stå opp tidlig. Jeg er fremdeles støl etter å ha vært statist. Hah, i know, jeg er støl av å stå på heler/gå på heler i to dager. Jeg håper ikke stølhet har noe med det å være dårlig trent å gjøre.

Athor and Asar

On the black night, beneath the winter moon,
I clothed me in the limbs of Codia,
Swooning my soul out into her red throat,
So that the glimmer of our skins, the tune
Of our ripe rhythm, seemed the hideous play
Of death-worms crawling on a corpse, afloat
With life that takes its thirst
Only from things accurst.

Closer than Clodia’s clasp, Death had me down
To his black heart, and fed upon my breath,
So that we seemed a stillness-whiter than
The stars, more silent than the stars, a crown
Of Stars! For in the icy kiss of death
I found that God that is denied to man
So long as love and thought
And life avail him aught.


Guess who?

Glad/trist liste

Ting som gjør meg glad:
Langt hår
Kjæresteskjegg
Trening
Lange netter
Naturprogram
Hestevrinsk om natten
Tid
Moby Dick


Ting som gjør meg trist:
Å se mine kjære truet
Tid
At jeg har dårlig syn
Sommerslutt
Frykten for å ta feil valg

Glad-listen er lengre enn trist-listen. Det er fint. Har du noe å være glad for?

pup; Wakil

Wakil, Rinahbelles eneste sønn.

typical Emma

Wednesday, September 21, 2011

Earth

Tuesday, September 20, 2011

Mennesker og slikt.

Å være statist.
Mennesker. Jeg slutter aldri å lytte diskré, å observere, å prøve og forstå. Min interesse, eller nysgjerrighet for min egen art, ser uendelig ut. Det å komme i et tv-lokale, få utdelt kostyme, fraktet til location og hivd inn i et miljø med mennesker du aldri har sett, finner jeg veldig interessant å ta del i. Det har vært tungt, det har vært mye venting, kaos, røyk, hete og villt fremmede mennesker. Jeg er støl, bare av å gå og sitte. Sko av sko på. Gå dit, sier den ene; nei, gå fort sier den andre. Den tredje forteller deg at du gjør alt perfekt.

Serien ved navn "Halvbroren" er basert på Lars Saaby Christensens roman. Den er regissert av Per-Olav Sørensen. Tilfeldig nok har Sørensen regissert en film jeg nylig så (og kjøpte), Mennesker i Solen. (Jeg sjekka det nettopp ut.) Jeg ble positivt overrasket, for selv om det er kaos blandt de 80 statistene på sett, så har jeg tro på at det blir bra da Mennesker i Solen falt i smak. Jeg gleder meg ihvertfall veldig til å se hvordan det blir. (Episoden jeg har vært statist i er den siste av 8. Den vil bli vist i mai i 2013. Ikke forvent å se meg da, jeg er mest sannsynlig bare en tåkete skikkelse i bakgrunn i én scene.)

ΩΩΩ

Jeg og Rino brukte Baileys som pute i natt. Jeg kan ikke skjønne at en katt er kosete som han. Nå har jeg fått på meg Star Wars daffegenseren, varmeovnen er på, Emma bøller for øyeblikket under pc'n og jeg skal bare slappe av (fra nå av til langt på dag i morgen) og skaffe krefter til Bryllups-program-intervju kl 11 på fredag og en harrytur etter det. Deretter humorgalla med Harald, Bård og Cleese på lørdag.

hei og hade.

Nå skulle vi dratt for 10 minutter siden. Vi er så flinke til å alltid, uten unntak, være i rute. (not).

Barndomsfavoritter #6

Monday, September 19, 2011

Statist, jeg?

I dag har jeg vært statist (hah i know). Jeg sov såvidt trekommafem timer i natt. Sliten much? Vi har vært statister i en serie som heter Halvbroren. Vi vet egentlig ikke noe annet enn at den er på 8 episoder, til sammen en lengde på tre spillefilmer. Det er den dyreste NRK serien hittil og skal vises på NRK i januar 2013 (!). Vi var utkledd i 90-talls stil, og vel, nå har beina det vondt.

Jeg mista piercingkula på medusaen i dag. Jeg får vel bestille flere, så jeg har "råd" å miste noen inimellom. Under ↓ er vi på vei til location, iført kostymer. De valgte å bygge videre på langt, mørkt hår så vi endte alle fire opp med å bli ufrivillig harry'e. På vei hjem brant litt penger bort på film. Etterlengtet shopping it is.


I morgen skal vi være der halv 7! (dvs, dra i halv 6 tiden, stå opp i 4-5 tiden.) Såe, natta!

Sunday, September 18, 2011

Goodnight

Nå må jeg sove, for jeg skal opp grytidlig for å være i oslo kl 8.

burr. burr. burre

Baileys and Emma

Cute much?

I natt har begge to (kattene) sovet i senga vår, og vi hadde ingen ekstra tepper til dem, så de har klenga på oss i hele natt. En usedvanlig tung Emma kom tassende på meg fra fotenden i natt for å kose snuta i ansiktet mitt. Idet jeg gjør plass og slipper henne under dyna merker jeg at noe er galt. Det er Baileys; feite, tunge Baileys, som kaver over nakken min i mørket. Det forklarte kanskje snutekosingen og tyngden.


Under følger hverdagssyslene for dagen.

Saturday, September 17, 2011

How to make image hover

"Image hover" vil si at du kan få en link eller et bilde til å skifte til et annet bilde når piltasten møter bildet. Det er veldig enkelt og ganske praktisk når man lager bilder eller linker som skal trykkes på (for å bekrefte at det kan trykkes på).

Lag dine to bilder. Linker eller hva enn du måtte ønske å bruke dem til. Jeg kaller dem "b1.png" og "b2.png". Mitt "b2.png" bilde er et sort symbol, og kaaanskje et litt dårlig eksempel. La gå.

b1.png
b2.png

Bytt ut linkene i koden under med egne bilder og linker.

<a href="http://www.catharina-kroken.blogspot.com/"><img onmouseout="this.src='http://img849.imageshack.us/img849/5895/94477364.png';" onmouseover="this.src='http://img17.imageshack.us/img17/6013/55295922.png';" src="http://img849.imageshack.us/img849/5895/94477364.png';" /></a>

Bytt ut teksten i denne fargen med din link. Legg til " target="_blank" " etter link" om du ønsker at siden du linker til skal åpnes i et nytt vindu. Fjern hele <a href="http://www.catharina-kroken.blogspot.com/"> og </a> i enden av koden om du ikke ønsker at det skal være en link.

Bytt ut teksten i denne fargen til bildet du i utgangspunktet vil at det skal være. "b1.png".

Bytt ut teksten i denne fargen med bildet du ønsker at skal synes når piltasten er over bildet. "b2.png"

Bytt ut teksten i denne fargen til originalbildet "b1.png" igjen.

Slik blir resultatet:

September 17th

I dag har jeg ikke spist annet en snop - jeg håper ikke magen sier ifra i morgen. Vel, jeg har kost meg ihvertfall. Etter noen timer med rydding og vasking, dusjing, rydding og Baileys-bading satt vi oss ned og så den episke Star Wars episode 5.


Jeg må ta bilder snart, jeg har ingenting av relevans, alt er så gammelt. Hmpf. Jeg publiserer det her før eller siden som bullshit uansett. suckers. Hva har du gjort i dag?

Portraits #25

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

i wish.

Note: Jeg er ikke for bruk av skinn og pels. Denne kåpen er kunn en inspirasjon i snitt. Jeg likte fasongen og kunne gjerne tenke meg å lete etter noe lignende syntetisk. Jeg vil ikke at noen skal missforstå meg på dette punktet.

1. Roomy Clutch from Miinto.
2. VALENTINE cuff from MANIAMANIA.
3. NIGEL PRESTON 'Pheonix' from farfetch.com.

Friday, September 16, 2011

the brat, the cutie and the ugly