Sunday, July 31, 2011

Nyhet revealed: Emma

Nå klarer jeg ikke mer. Jeg sprekker! Tidligere i år nevnte jeg at vi skulle ringe på ei Sphynx kattunge ved navn Emma. Hun skulle være leveringsklar i august. Guess what? Vi har nettopp avtalt at hun blir vår! Jeg kunne ikke vært mer glad. Jeg blir 50% deleier av henne, og for første gang kan jeg faktisk si at ett av dyrene er mitt! Jeg er så utrolig glad. Kan knapt vente! Vi skal hente henne når vi kommer hjem fra hytta.

Gud, er hun ikke skjønn?! Hun ser ut til å ha mer pels enn Baileys (værhår osv)


Jeg føler meg helt hysterisk, haha. Jeg vedder på at noen av dere som eier av få dyr, typ 1-2 ikke kan skjønne hvordan vi kan være like glad i alle dyrene når vi har så mange. Jeg kan bare avbekrefte misstankene om at noen får mindre omsorg enn andre, her er alle i fokus hele tiden ♥ Ååååh, jeg er glad!

Pakkefeber

Nå er jeg midt oppi pakkehelvete. Blerh. Det småregner ute og torden høres vagt langt unna. Huset ryddes óg shines - for det er så døvt å komme hjem til skittent og rotete hus.

Jeg har pakket det jeg føler er nødvendig, og selv pc'n skal få sin plass i kofferten. Jeg gleder meg virkelig til å reise mitt fjerde år på hytta på Tjøme, og mer gleder jeg meg til å få kattungen, Emma, når vi kommer hjem igjen.

Håper alle her har en fin slutt på ferien. Nå har min begynt.

Wiola og Tallulah sier hei.

Juli

Mat: Frukt! Selv om de 14/30 dagene med kunn frukt og grønnsaker ikke er helt gjennomført har det vært frukt som har vært det beste supplementet.
Drikke: White Russian (oops, neida, er ikke alkis)
Tv-Program: -
Favorittinnkjøp: Sandaler 
Gjøremål: Å reise til Gullspång i Sverige og besøke bestemor Grete.
Dag: 22.07.2011
Opptur: Fått avklart at nakenkatten Emma blir vår!
Nedtur: Qiara endte opp i hundeslagsmål
Klesplagg: Tøysko (endelig)
Ønske: Sommersko med trehel
Annet: Reiser på hytta den 31. juli og blir der i 8-10 dager.
Blogg: Tittelen "Jeg-er-kompis-med-en-ape" falt meg så appelerende at jeg måtte finne ut mer. Liker bloggen hennes godt allerede.
Konklusjon: Nå er det på tide med ordentlig slankings

Saturday, July 30, 2011

Faretheewell; remember me

Meh, nå er det ikke mange timene før vi reiser til hytta. Vi reiser senest kl 1900 i morgen. Før den tid skal hele rommet ryddes og filmer, playstation og klær skal pakkes. På hytta er det ikke internet, og jeg vil derfor ikke være tilgjengelig eller oppdatere i løpet av 8-10 dager. Alle hundene blir med oss, men kattene blir hjemme. Baileys blant annet skal være helt innelåst og ha null kontakt med omverdenen i løpet av disse dagene (naboen skal komme å se til ham innimellom). Jeg har så vondt på hans vegne. Han som er så sosial. Avgjørelsen er gjort slik at de to andre kattene skal kunne bruke katteluka (som kjent kan ikke Baileys gå ut).

Jeg skal ta så mange bilder jeg kan når jeg er bortreist. Jeg skal maksimalt slappe av og jeg skal savne kattene x tusen. Dessuten skal jeg glede meg noe vanvittig til vi kommer hjem, for da skal vi hente noe spesielt. Er det noen som leste om nyheten jeg enda ikke har delt? Åååh, jeg eksploderer snart. Noen vise nysgjerrighet før jeg blogger om det. Noen!

Portraits #18

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Arr, I'mma pirate!On second thought. I think I'd rather be a Jedi!

Det er skjedd noe utrolig fantastisk i dag. Jeg gleder meg utrolig maye til å dele det med dere!

How to make a gif out of a film

(NB! Trykk på bildene for å se dem større. De åpnes automatisk i nye vinduer)

Hvis det er behov for at jeg lager en tutorial for hvordan å lage gifs av dvd-filmer (typ, convertering osv), si ifra. Det samme om du ønsker å lage en mindre gif bestående av stillestående bilder. Det er i utangspunkt samme teknikken, men om det er behov lager jeg med glede flere.

1. Har du klar en video du selv har filmet? (Snapshots av vlc film vil kreve at du konverterer filmen, dette kan jeg lage en tutorial om senere som sag over) Importer filmen slik bildene viser:

2. Deretter velger du ut den delen av filmen du ønsker å lage en gif av. Du blir begrenset til 500 layers, så det gjelder å gjøre det kort. Pop-up'en gir deg instruks på hvordan du markerer på tidslinjen.

3. Åpne "animation" for å kunne prøvese gif'en din og justere på start og slutt.

4. Når du lagrer en gif må du lagre med "Save for Webs and divices".

5. Et nytt vindu dukker opp. Her annbefaler jeg deg å velge like mange farger som jeg har valgt. og "original", da blir filen stor, men bildet bra. Her kan du også velge hvilken størrelse gif'en skal ha. Min video er i utgangspunktet veldig liten, å forstørre den vil gjøre at det blir dårligere kvalitet. Husk å velg "forever" om du ønsker at gif'en skal ha en loop-effekt.

Finished. Fikk du det til?

F♥vorite

Zoo Tycoon

I kinda promised that I'd show of my Zoo. I bet no one cares, but I'm doing it anyway.

Sverige #8 - Stekt Abbor på brygga

Jeg hadde helt glemt bildene fra sverige. Dette er det siste Sverige-relaterte innlegget jeg har.

Fornøyd much? Oh, yes.

Jeg prøvde ihvertfall

Tidligere ba noen meg om å lage en video om hvordan jeg sminker meg. Typ hverdagssminke og øyenbryn. Dette er utfallet av dagens misslykkede prosjekt. De/den personen(e) som ønsket å høre hvordan jeg snakker får likevel oppfylt ønsket sitt. Denne videoen ble helt dratt da jeg lagret den, på sminkevideoen skal jeg få til bedre kvalitet og riktig utsnitt, promise.


Hvis jeg faktisk lager en sminkevideo: Nøyaktig hva skal jeg ha med? Hva er interessant å lære noe om?

Friday, July 29, 2011

Careful, I'm contagious


Fra filmen Osmosis Jones. Thrax gotta be my #1 favorite villain.

Thursday, July 28, 2011

Naw, I miss him

Look at his little tounge ♥

King George VI

Jeg har fått en ny fasinasjon for England i tiden før den Andre Verdenskrig. Under ligger Beethovens syvende symfoni og King George VIs ekte tale fra Buckingham Palace 3. september, 1939. For full opplevelse har jeg valgt å imitere filmen The King's Speech talescene. Spill derfor gjerne musikken samtidig som du hører på talen. Inntrykksfult, right?

For ti år siden

For ti år siden på denne tiden var det en dag, en dag jeg husker godt. Det var umåtelig varmt, akkurat som i dag. Jeg bodde hos foreldrene mine, akkurat her jeg er nå. Alle var hjemme. Vi eide katten Buzz på det tidspunktet. Jeg var 10 år gammel. Mamma hadde nettopp opperert hoftene og gikk på krykker.

På den tidlige ettermiddagen kom pappa hjem med en bueorm. Han fortalte hvordan han hadde stoppet opp i veien på vei hjem. Båret ormen i den ene armen og kjørt med den andre helt til ormen tisset på seg i frykt. Da fikk han ligge i baksetet. Bueormen ble lagt i en pappeske. Buzz var helt fortvilet, for pappesken ble utover dagen plassert på rommet hans. Det bygde opp til uvær. 

Gårdsrommet ble fylt opp av regnvannvann. Vannstanden steg i Svellet. Det buldret i himmelen. Det ble storm. Puter fløy vegg imellom. Alle naboene løp hysteriske rundt for å hente inn hageinteriør. På vannet et sted stod naboen i båten sin. Alt han eide ble skylt på land og han var nær ved å kantre.

Etter stormen hadde lagt seg ble bueormen sluppet løs og Buzz var fornøyd. 

new blouses

Dette er blusene jeg har kjøpt nå nylig. Annbefaler virkelig folk å løpe å kjøpe. Du finner den på Cubus på salg. Enten 50% eller 50,-. Jeg kjøpte først den lyse, men ettr den fantastiske "bluse-opplevelsen" måtte jeg kjøpe den i sort også. Den er silkemyk!


I dag har jeg spist vannmelon til frokost. Veldig sen frokost, skal vi se, klokken er allerede blitt 1400. Dagen går så fort. Her sitter jeg å svetter under den gloheite laptopen som sikkert gjør meg steril. Dette mens jeg ufrivillig lukter ertesuppe i det fjerne (som får meg til å tenke på begynelsen av The Rescuers, hvor Bernard og Bianca sitter på restaurant i/på en lysekrone. Gresshopper løper rundt og samler matrester fra restauranten under; deriblant en ert.) Jeg har lest litt i Moby Dick, men det er så lenge siden mamma sist så meg at hun ikke klarer å lukke munnen selv når hun ser jeg er opptatt. Søt, sant?

Jeg håper jeg orker en sykkeltur til i kveld, for det blir siste turen jeg kan sykle her i hjemstedet før jeg tar med meg sykkelen. Da har elskling lovet at vi skal sykle sammen før vi drar til hytta på lørdag-søndag. Når jeg tenker meg om, jeg er helt oppspist av mygg. Å oppholde seg utendørs her er dødsfarlig. Du blir frivillig utsatt for "blodgivning". Den sykkelturen må planlegges nøye.

Har du det fint?

Wednesday, July 27, 2011

As I promised

Jeg er hjemme fra sykkelturen min. Jeg dro ut litt tidligere i kveld, og syklet heller ikke så lenge som jeg gjorde i går. Bildene er under, som lovet - men det var ikke blitt mørkt nok så det så ikke like bra ut som i går.

I dag spiste jeg rørte jordbær og is til frokost. Jeg har spilt Zoo Tycoon, nå (med dårlig lite respekt) titter jeg i ny og ne bort på filmen The Young Jane Austen som går på NRK1. Da jeg syklet klarte jeg for første gang helt siden fredag å totalt glemme terrorhandlingene som har rystet Norge siden den 22.07. Jeg prøver å ikke la det feste seg for mye.

I går la jeg meg farlig sent, og stod med ydmyk mine opp kl 1300. Jeg ønsker ikke å være et B-menneske, og fra nå av skal jeg gjøre alt jeg kan for å bli et A-menneske!


Nå som denne avkryssningsundersøkelsen straks er over setter jeg igang en ny en. Jeg aner ikke hvem dere er og hva dere vil. En slik undersøkelse kan derfor gjøre det lettere for meg å velge hva jeg skal blogge om da det er mye å ta i. (Dette emnet skal jeg ta opp igjen senere slik at jeg kan bli kjent med de av dere jeg ikke enda har fått gleden av å "personlig" hilse på)

Meanwhile somewhere else

I morges kom pappa og hentet meg. I dag har jeg spist vannmelon, spilt Deer Hunter og Zoo Tycoon, blitt spist opp av mygg, gjennopptatt lesingen av Moby Dick og for kort tid siden kom jeg inn døra etter en to timers lang sykkeltur med lillebror. Jeg skulle tatt med kamera da Lillestrøm så nydelig ut i mørket fra den høyden jeg befant meg i. Jeg sykler samme runde igjen i morgen for å ta bilder. Endelig skal jeg få sykkelen min brakt hjem. Da kan jeg sykle hver dag! (så sant jeg ikke får blemmer i rumpa).

Jeg vet ingen bryr seg om spill, men jeg skal ta dere med i zoo'en min en gang i nærmeste fremtid. Yay for at pc'n min takler gamle spill!

Nå skal jeg og min søster gjenskrive en historie vi skrev da vi var små. Det er en parodi på Tornerose, kalt noe så intelligent som "Kløverstygg". Jeg vet ikke om jeg noengang skal dele noe mer enn noen utdrag av den da den er veldig barnslig (poengterer: nostalgi er selvfølgelig med i bildet). Men vel, denne bloggen handler jo ikke om å dele men å arkivere.

Jeg vil også poengtere at ei jente kalt Sophia virkelig gjorde dagen min i dag. Jeg velger å ikke linke da jeg forstod det som at hun ønsket å være anonym.

Monday, July 25, 2011

Fakkeltog

Jeg har gått i fakkeltog på Jessheim i dag.

Sh♥ring


Gnight


Jeg prøver å holde humøret oppe, med tanke på hva som er skjedd.

På tirsdag reiser jeg til foreldrene mine. Der blir jeg til jeg må hjem å pakke før vi reiser til hytta den 1. august. Bloggen kommer til å få en pause fra da av, men jeg legger vel opp noen planlagte innlegg, bare fordi jeg ikke ønsker å se tilbake på en stum tid.

Nå legger jeg meg snart. Først skal jeg spille Deer Hunter 2005.

Sunday, July 24, 2011

Last night

Jeg elsker regnvær. Akkurat nå regner det. Det lukter så godt ute når det regner. Gif'ene er deler av de 15 minuttene jeg filmet i går kveld/natt. På en måte synes jeg at været kommer til riktig tid. Skyller vekk sorgene fra fredag.

I dag har jeg bare spillt Deer Hunter. Ellers har jeg lest ferdig "Døde Menn Går i Land" av André Bjerke, og jeg har faktisk lyst til å lese den om igjen. Jeg lurer på om jeg skal dele noen favoritter fra boka med dere senere - jeg må bare ta fram scanneren.

Nå skal jeg ta meg en stor og god kopp te og lytte til været utenfor. Jeg burde spise frokost også, men jeg har ikke noe frukt eller grønnsaker tilgjengelig, så.. vel. Kos dere med gif'ene.


Live long and prosperous. Good night.

Saturday, July 23, 2011

I bought some DVD's for a changer

What I spendt my night doing:

Jeg elsker den! Den er helt lydløs! Døgnrytmen min er helt fucka, men det er vel slik sommerferie skal være.

Jeg gleder meg til å sette meg ned på den igjen i morgen (håper jeg ikke blir støl). Jeg har vært ute av en god treningsrutine i 2 og en halv uke nå, det merkes jo alltids i begynnelsen. Jeg håper sykkelen lett tilgjengelig vil gi meg lyst og mulighet til å trene oftere og mer variert. Jeg så etter joggesko i dag også, men fant ingenting. Jeg er ikke så glad i å jogge, enten må jeg stå opp drittilig før solen for å trene eller så må jeg gjøre det når den er gått ned - jeg orker ikke jogge i solstek. Døgnrytmen min er bare i form for en stillestående sykkel (yay, glad)og styrketrening.


God eftermiddag, forresten.

Portraits #17

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

22.07.2011

My thoughts are with the dead, the wounded and the relatives.

Friday, July 22, 2011

A bomb went off

A bomb has exploded in Oslo, Norways capital, today. I'm so glad I, and everyone I know, stayed home today. Not only did a bomb explode, but this christian fanatic, Anders Behring Breivik, dressed as a policeman and shot most likely over hundred ung adults on an island not far from Oslo - this in the means to kill. 85 of them is currently known to be dead, but there are still many wounded.

Beside the terrorising being on the news all over the internet, I just finished 20 minutes of testing cycle on my new exrcise bike (Bought it earlier today actually). I was looking for a stepmachine, but as this bike was on sale I just had to have it. I think I'll do some real exercise later on this evening. I'm really excited!

Now, I'm mainly playing Deer Hunter 2005. I just got it, so I don't understand anything yet. Tips please? And please inform me if any of you still have a problem with the pop-up window, cause I don't seem to have the problem anymore. Hopefully I got rid of what ever was causing it.

Dette bildet tillhører ikke meg.

Im off

Now I'm off to a cousy chair with a good book - which takes so long for me to read as it is so interesting. (Yea, I tend to read slower and read everything over when it's near the end, so when I get to the finishing of the book I'm worse than a snail). Beside the book and the chair I'll be companied by good weather-sounds from the outside (yes, it's raining) and I think I'll go make myself a good cup of tea.

I like to believe that liquids can't make me put on weight.

I love sales

Never mind mobilen min. Den hvite ponchoen og hipsterne er fra Gina Tricot. Kjedet er fra Glitter og Shortsen er fra barneavdelingen på Cubus. Blusen jeg kjøpte på Cubus tidligere denne uka er ikke med, og det er ikke sandalene fra nelly heller.

Relaxed

I really, really, really, really like to have summervacation. Today I even went shopping. Photos of todays new in and the sandals and the blouse i bought earlier will be postet some time later on. I'm really pleased with everything. I even bought some DVD's for a change(well, I always buy blu-ray these days), and I preordered both Assassins Creed Revelation Collectors edition and Uncharted: 3 Explorer edition! Oh, yes I forgot to tell you - I am a nerd.

Thursday, July 21, 2011

Cadaver

Okay, jeg tenkte kanskje noen syntes jeg var ekkel da jeg publiserte et måkekadaver i fjor sommer samt en annen død fugl. I år har jeg publisert bilde av at jeg har tatt på en spissmus og tillatt risikoen ved å ha den i veska (typ, bæsj og tiss). I forrige uke unngikk jeg å meddele at jeg fant en gulpebolle (Noen fugler , særlig ugler, gulper opp det de ikke kan fordøye, frøskall og benrester samt en masse småstein). Nysgjerrig som jeg er tenkte jeg at jeg skulle se om jeg fant noen kule skjellettbiter i den, og vel - selvfølgelig brukte jeg hendene.

Denne gangen er det katten Sara som har vært på ferde. Hva? ja, selvfølgelig tok jeg på den og flytta den for kameraets beste.