Tuesday, May 31, 2011

nothing of interest

Jeg bruker fritiden min på å gjøre lekser og spille. Bloggen blir så liten midt opp i det hele.

Saturday, May 28, 2011

Bogdan Ota

Norske Talenter finale(Jeg ble nettopp ferdig med L.A. Noire. Gråter - slik går det når kvinnfolk spiller)

sharing randoms

4 sanger jeg ikke aner hvorfor jeg liker:
Jeg elsker alt ved regn. Lyden, lukten, følelsen og stemningen. Spesielt fint om det lyner i tillegg.
Jeg er forlovet og har vært det i 3 år.
Jeg liker følelsen av å være sulten.


Jeg er fan av serien LOST at jeg ser på det som en livsfilosofi.
Jeg prøver å være veldig bevisst på mine egne fordommer, for å se forbi dem. Fordommer er teit.
Jeg har en Star Wars samling som inneholder minst 70 figurer, flere bamser, maaange spill, bøker, blader, flere dynetrekk, nøkkelkniper, dobbelt opp av filmene på DVD og VHS. Utallige plakater, t-skjorter og smådill-dall. Og de SW relaterte family-guy filmene.
Jeg liker å lage lister. haha.

guess what

Ok. litt juks med en slik tittel. Baileys sov i senga vår i hele natt. Superbaby.

Nå skal jeg spille Morrowind!

Friday, May 27, 2011

Tror du jeg er skuffet?

Alt kan faen meg skje når Norge er på stemmefronten (Norske Talenter). Vi fikk tross alt "Tre generasjoner" til finalen.

Ønsker nå Bogdan lykketil videre. Håper for guds skyld at han blir tilbudt en annen jobb slik at han kan dyrke musikken sin uten å trues av brukkede fingre og lange arbeidsdager.

Arg. Jeg har aldri blitt så provosert av teite konkurranser før. Det er flaut å være nordmann.

Thursday, May 26, 2011

Captain's log stardate 26052011

Eksamen 1/3 er unnagjort!

I går ble dette med meg hjem:
Boksen, salmiakkgodteriet med isfugl på og den lille saltbørsen (som jeg bruker til pilleboks) er fra Søstrene Grene. Sminken, pudder og concealer er fra Rimmel (du finner det hos lindex).

3 filmer

Jeg annbefaler deg å se følgende filmer! Personlig liker jeg de veldig godt. Og husk, trailere er egentlig dumme. De avslører som regel for mye, se noen sekunder for å få en idé, men ikke se mer! (Alle filmene er relativt lette å finne i din dvd eller blu-ray forhandler for øyeblikket)


Har du sett noen av dem?

Wednesday, May 25, 2011

tung update

NB! Ignorer klageinnlegget, se heller på bildet!


Jeg har oppdatert lite om valpen Tallulah etter at hun brakk foten. Siste update er at benet er grodd helt skjevt (vi var i noen grad klar over at det ville skje, men vi ante ikke at det kunne bli så ille), dessuten har hun fått et gnagsår helt inn til benet og dommen om avliving skjer om en ukes tid. Vi gjør alt vi kan for å helbrede henne, men selv ikke veterinæren så noe lys i tunellen. Kryss fingrene! ( oh btw, selv Burre har begynt å halte)

I morgen har jeg dessuten eksamen, bokmål skrivedag. Tidligere ble jeg trukket opp i nynorsk skriftlig - som skal holdes onsdag neste uke.

Jeg sitter for øyeblikket med elskling på skolen hans og prøver å gjøre ferdig noen skriveoppgaver. Dessuten vil jeg få Morrowind til å fungere, men en av modsene har en feil, og jeg klarer ikke fiske ut hvilken. Sucks. Jeg nekter å starte å spille før jeg har alt jeg vil ha! Hmpf. Dessuten har jeg vondt i hode. Jeg trenger søvn...!

Oh missery joy!

instant wishlist

Du finner dem hos Handz (Etzy).
Ettersom alle cathcher greia med den første plakaten kan jeg meddele at den andre er et veldig kjent sitat fra filmen Blade Runner.

Tuesday, May 24, 2011

Reading: Moby-Dick

Jeg har nettopp begynt å lese Moby-Dick. Dette mens jeg febrilsk prøver å laste ned ønskede mods til det nylig installerte spillet Morrowind. Burde kanskje brukt tiden på å skrive ferdig oppgaven min, men.

Monday, May 23, 2011

little somethin to share

 
 Jeg vet faktisk ikke hva jeg syns er så fengslende med Mike Oldfields Music of the Spheres, det er nå bare så.

Slenger inn denne da jeg sitter med oppgaver opp til strupen.

SIRENEN

Ou, ou, ou! Dette er plakaten/coveret til elsklings eksamensfilm. Tenkte det burde være greit at jeg publiserer den her da jeg har laget den, og den allerede ligger mange andre steder på nett.

Sunday, May 22, 2011

Yggrdrasil

22.05.11

Jeg klarte visst å gå glipp av dommedag. I dag skal det spilles litt mer L.A. Noire før oppgavene venter.

Beauty


Some people are outstanding beautiful creatures. In a way, their strength is much more easy to grasp and to be a part of. I feel comfort in theese people and their beauty. I envy them in some way.

Saturday, May 21, 2011

better get off to bed

Rinabell er gal. Finsøt sant?

Friday, May 20, 2011

6 material wishes


Jeg hater egentlig å spare penger. Det er så kjedelig å ikke kunne impulsshoppe og å være gjerrig hele tiden.

L.A. NOIRE


I dag:
L.A. NOIRE er ute i butikkene og jeg skal hente min forhåndsbestile versjon om en time
Jeg har ubehagelige magesmerter
(klage mer) Jeg tøyde ikke ut nok i går, så jeg er suuuperstøl
Rommet skal ryddes
L.A. NOIRE skal spilles
Kjæresten skal pleies
Jeg fikk nok av lange negler
Bjørnar og Bjørnhild har navnedag
To skoleoppgaver skal skrives

Dagen i går var fin. Jeg vet at jeg brygger på noe og burde kanskje ikke presset meg selv så hardt med trening som jeg gjorde. Etter skolen dro jeg til Oslo for å besøke Bogdan igjen sammen med min kjære. Bogdan har komponert musikken til min kjæres eksamensfilm som jeg blogget noe om tidligere. Musikken er fantastisk. I tillegg komponerte/improviserte han pianotoner til en syngende sirene som er blitt tatt opp i forbindelse med filmen. Det var og ble fortryllende. Stakar Bogdan får ikke sove for tiden grunnet jobbingen til Norske Talenter finalen. Og i tillegg jobbet han i 6 dager med Rinos score. Helt frivillig selvsagt.

Da vi var hjemme la jeg meg til å hvile/sove og vente på at Rino skulle bli ferdig. Jeg våkner kl 0500 i morres og han er oppe fremdeles. Kun en time til vi begge skulle opp. Ugh. Dagen i dag startet ikke på best mulig måte med andre ord.

ou, ou, ou.. provosert much?

Nasjonalistisk? Ja. Hva vil det egentlig si? Du er for det norske i grove trekk. Hva er det norske? Det er hvert eneste fragment som har tatt oss med igjennom tiden. Hvordan er Norge nå? Flerkulturelt.

De eldre er kjent for å være konservative. Denne overkommeligheten har lagt igjen en fordom hos meg, en fordom jeg er fullstendig klar over at jeg besitter, men som ikke gjør annet enn å unnslippe farer. Se for deg en konservativ, eldre dame som observerer ungdom uten etnisk norsk bakgrunn i en regelrett norsk feiring. De unge kvinnene bærer Hijab i tillegg til Bunad. Andre bærer utenlandske flagg. Hva er et godt grunnlag til å forakte dette og mene at det er feil? Hvem har rett til å uttale seg? Det som slo meg, var at mine gjevngamle, oppegående unge voksne mente akkurat det samme som de eldre.

Igjen: hva er Norge? Flerkulturelt. Det er en status vi har ønsket å oppnå til en viss grad. Greit, politikken for integrering og innvandring er kanskje ikke solid som stein enda, men det er slik det er blitt. Norge, som et forbilde i å omfavne nye tenkemåter har fått en ny vri.

En innvandrer, du kaller dem "utlendinger", er da også en nordmann? En utlending har også lov til å feire landets dag (hans eller hennes dag) og samtidig være stolt av hans eller hennes kultur, bakgrunn og historie? Hvem er du til å si at Hijab i tillegg til Bunad er feil?

Personlig er jeg utrolig stolt over at Norge er en stat som tar vare på alle folkegrupper; som koker kultursuppe slik at alle skal føle seg hjemme. England har gjort det, og det kan vi og, så sant folk tenker litt lenger enn nesa rekker - men vel, det er vel derfor vi har behov for å styre et land. Jeg syns det dessuten er flott at de bygger moskéer i Norge, for jeg er flau over at et så opplyst land fremdeles annses som et kristent land.

Noen ganger, når jeg tenker igjennom språkdebatten på 1830-tallet, lurer jeg på hvor de får det fra. Norge er blitt slik det er formet. Det er en del av norges historie at vi har vært under dansk styre i 400 år. Selvfølelig har det preget oss. Vi snakker ikke gammelnorsk lenger, og hadde det ikke vært for danskene hadde vi ikke hatt noen tøyler å holde oss i - og ingen rettningslinjer innen språk etter svartedauden. Nå er Norge flerkulturelt, skal vi ikke snart slutte å drømme om å være noe vi aldri har vært?

Thursday, May 19, 2011

jeg føler meg ille tilmote fordi:

Jeg har fått halsbetennelse igjen
Jeg burde trene men er syk hele tiden
Jeg burde bli med Rino og hjelpe ham i dag
Jeg skal ha skriftlig nynorskeksamen
Vi gjør ingenting på skolen men må være der likevel
Jeg må løpe til bussen


Ha en fin dag!

Wednesday, May 18, 2011

Random h♥rts


hav. dyr. universet. småvondt og storvondt. star wars. verden. krystaller. skuespillere. gamle mennesker. ravner. twin peaks. gamle fotografier. nye fotografier av gamle ting.

Tilfeldige bilder jeg har lagret på pc'en i løpet av 3 år. Har desverre ikke opphavet til noen av dem.

Devildog

hihi, Aliia er blitt så gammel at hun har tenna på tørk. Synet er preget av grå stær og det blir ikke mindre skremmende når hun flekker tenner for å smile.

Q's

Hvilken renseserie og fuktighetskrem bruker du?
Innimellom kommer det slike spørsmål på formspring som jeg mye heller ønsker å publisere i bloggen enn å simpelten svare på. Jeg har blogget om noen av de kosmetiske produktene jeg bruker tidligere, men med så dårlige bilder og dessuten behov for oppdatering tar jeg denne gangen med 11 forskjellige produkter.

#1. Nivea Visage. Active Purifying Mask (Vita, H&M) 19,-
#2. Sanctuary, Mandelolar (?) 
#3. Vaseline Intensive Care, Facial Cleansing Mousse (Matbutikker, H&M, Vita) 49,-
#4. Garnier Skin Naturals, Pure 3in1 (Matbutikker, H&M, Vita) ?
#5. Basiron (Apoteket) 139,-
#6. Acnix Cleanser (Vita) 129,-
#7. Tea Tree, Blemish Gel (Bodyshop) 89,-
#8. Decubal, Recover Cream (Apoteket) 139,-
#9. Bodyscrub (Lindex) 39,-
#10. Eucerin Anti Redness Cream (Apoteket) 224,-
#11. Studio Makeup Mist & Set (Elf Cosmetics) 38,-Rutinen min er å vaske ansiktet morgen og kveld, om jeg så bruker sminke eller ikke. #3 er en flott sminkefjerner, i tillegg til å være en god og mild ansiktsrenser. Om du ønsker å bruke våtservietter som rens har det jo alltids sine ulemper da den etterlater såpe og er robust i forhold til øyevipper; husk å skyll ansiktet med vann om det er den eneste renseformen du velger.

Etter overfladisk vask bruker jeg ofte #4, Garnier Pure 3in1. Den skrubber vekk døde hudceller og hjelper med å tvinge urenheter ut av porene. Eller så velger jeg å legge en ansiktsmaske, #1. Det finnes mange gode ansiktsmasker, denne har best effekt hos meg i tillegg til at du får to masker i én. Den har ingen skrubb-effekt slik som #4, men den renser dypt inn i porene og er langtidsvirkende. #2 er også et godt alternativ. Egentlig ment som en kroppsskrubb er sanctuary veldig effektiv i ansiktet. Den virker klebrig, men etter en to minutters ansiktsmaske er du silkemyk. Bruker gjerne denne like etter #4 også, og prøver å roe ned skrubbinga.
Som fuktighetskrem bruker jeg diverse billige greier og saker som lukter godt, men den beste som aldri slår feil på virkelig tørr hud er #8, Decubal Recover Cream. Den er sparsom og svært effektiv. Selv bruker jeg den kun som nattkrem da den er for fet for en hverdag. 
 

Kvisedrepere: Basiron, #5, fås kjøpt på apoteket. Du merker at den fungerer da den svir i huden og du annbefales å vaske den av etter den har tørket. Virkelig en lifesaver da du ikke nødvendigvis trenger å bruke den hver dag. Bodyshops Tea Tree Blemish Gel #7, er en saver om du får en uønsket kvise. Den hjelper med å tørke ut uheldige kviser og virker i løpet av dagen (husk å påføre flere ganger).

#6 er et produkt i acnix-serien som skal motvirke kviser. Denne smøres på i et tynt lag og las virke over damp helst. Du sitter igjen med myk hud, men den alene holder ikke kvisene vekk. 
 


Vel, kroppskrubbene mine er kanskje ikke like viktige å ta med. Dette er riktignok ikke de eneste jeg bruker, men de er billige og de lukter fantastisk. #10 er dessuten en krem jeg blogget om tidligere da jeg fikk med meg en prøvetube. Den fungerer godt for meg som har smålig røskjær i kinnene som jeg ikke ønsker å ha der. En krem er ofte bedre enn sminke. #11 er en sminkefinisher som du sprayer på ansiktet for å holde på sminken og for å gi en næringsrik boost til hudcellene i ansiktet.

Og vel, haha. Husk: Jeg bruker selvfølgelig ikke alle samtidig, men dette er de produktene jeg oftest bruker. Jeg ønsker selv tips og garanterer ingen at disse produktene gjør undre hos andre som hos meg. Og jeg beklager for uinteressant innhold for de som ikke er interessert i slike tips.

17 mai var slik:

sove lenge lenge uten å høre noe korps spille som var litt trist. tro det skulle regne for så å se sola titte frem. elskling får spontanide om å ta med rinabell. jeg er negativ til det fordi jeg er helt klar over hvilket stress det blir, for ikke å snakke om ekstra kostnader på tog. jeg svarer med at jeg vil ha med wiola og da er det gjort. etter bare bussturen innser vi hvor dumme vi har vært. etter mye om og men og bittelitt planlegging sitter vi på toget - vi glemmer å kjøpe billett til hundene men konduktøren var supersnill. i oslo får vi masse oppmerksomhet og setter oss på trikken opp til bestemor. det eneste ønsket jeg har er å få moreller. vi ankommer, setter fra oss bikkjene og tar en tur ut for å dekke isbehovet. jeg får is, kjære får is. jeg får smoothie, vi får smågodt. også fikk jeg ikke moreller eller vannmelon da, men det kan jeg ha tilgode. vi fikk jordbær med fløte hos bestemor etter middagen som bestod av svinestek, mandelpoteter og champinonsaus. soppen var det beste. forut jordbær og daimkake. johan var der og, elsklings onkel. bestemor og johan lurte seg til å mate hundene og de ble supertiggete og gale. jeg ble dårlig i magen av fløten men hjemturen var fin og folk ville klappe og ta bilde sammen med hundene. Dessuten møtte vi noen hunder i oslo, deriblant en kinesisk nakenhund med helpels. I går hadde jeg den beste 17.mai jeg har hatt på lenge. fullt bevisst over alt som skjedde var jeg i stand til å verdsette alt så mye mer. jeg har værdens beste pusekjæreste.

Tuesday, May 17, 2011

Sneak peek "17. Mai 2011"

Monday, May 9, 2011

dirty facts

Vel, jeg er på flere vis nokså anonym i bloggen min. Bloggen, som ironisk nok handler om meg og brøkdeler av det som befinner seg i mitt hode. Her er noe av det som sier minst og mest om meg på samme tid:

Jeg har dårlig imunsystem og er derfor ofte syk

Jeg spyr "svært" ofte - kvalme løses med å spy

Jeg dro av meg neglen på tåa mi gjentatte ganger da jeg var liten, med vilje

Jeg skadet meg selv for oppmerksomhet da jeg var liten, typ kast meg selv ned trapper


Jeg har minner fra jeg var 3 år gammel

Jeg er svært interessert i det meste

Jeg ser på tv for å sovne

Jeg har knapt tegnet siden 2006, og tenker gjentatte ganger på hvor god jeg kunne vært nå om jeg hadde arbeidet kontiuerlig

Jeg er meget sjenert og ønsker ofte å være usyntlig og helst til så lite bry som mulig


Jeg er en faktanerd

Jeg liker å kverulere, særlig for å få påståelige folk til å innse at de ikke aner hva de snakker om

Jeg er som regel svært glad og munter ute blant folk. Alltid høfflig

Jeg er flink til å ta ansvar å gå inn i en lederrolle når det trengs, men jeg trives ikke slik


Hvem er du?

bortskjemt baileys

Da vi var alene hjemme og passet huset bestemte vi oss for å dulle til dyrene litt ekstra. Baileys blant annet, fikk bad annenhver dag og han fikk sitte/sove i fanget mitt til enhver tid. Dette i tillegg til å sove i min og Rinos seng hver bidige dag. Bortskjemt, much?
Hihi, se på det kosetrynet!

Sunday, May 8, 2011

curiously proud

En noenlunde rar tittel, ja. For jeg befinner meg i en svært nysgjerrig situasjon. Kjæresten min utdanner seg til å bli regissør, og de siste tre dagene har han spilt inn eksamensfilmen sin. Den avsluttende filmen. Selv er jeg flittig opptatt med eget skolearbeid og jeg føler meg svært utrygg på å aldri noensinne ha vært så lite involvert i prosessarbeidet. Han har laget et flott manus og ting begynte å løsne opp ettersom han kom i kontakt med gode skuespillere og fikk låne et flott lokale for ingenting. Lokalet hadde tilfeldigvis også det uvanlige kravet med to dører ut av samme rom, rett ved siden av hverandre - som jeg liker å se på som vitalt for filmen.

Filmen ved navn Sirenen, omhandler Pål som har mistet barna sine og deretter flyttet fra kona i håp om å starte et nytt liv. I ny jobb med nye kolleger blir han fortalt myten om Sirenetreet. Treet du kan høre synge. Jeg ønsker ikke å fortelle noe ytligere om filmen. Kanskje du får sett den en gang om den blir lagt ut på nett og jeg får linket den? Poenget mitt er i hovedsak å vise frem gubben og det han driver med - for jeg er umåtelig stolt.

Her er noen bilder fra locations fra dag 2 og 3. Jeg har ikke vært der, og har logisk nok lånt bildene fra noen andre og klippet dem slik jeg følte for. Ser du noen kjente ansikter?
Rino, min kjære, og skuespiller Bernt Evensen.
Elskling bærer utstyr til location.
Tim og Greger spilt av Sondre Krogtoft Larsen og Yngve Berven øver på en festlig scene.
Kaffepause.
Hovedrolleinnhaver Jesper Malm spiller Pål og poserer foran Sirene-treet.
Innleid tidligere elev som fotograf da gruppas fotograf sluttet studiene sine tidligere i prosessen.
Bernt Evensen har fått tildelt rollen som en eldre mann som oppdager Sirenens sang "en gang for lenge siden".
Hr. Evensen trivdes så godt i klærne at han løp rundt og levde seg inn i rollen.


Jeg gleder meg så inderlig til å se det ferdige resultatet!

Score similarities?

Har du noengang lagt merke med at komponister gjentar seg selv? 

Vel, ja. Noen komponister komponerer nemlig så geniale scores at det ikke er nok med å bruke den én gang, og for andre er det ikke nok å bruke dem to ganger heller. Poenget mitt med å bringe dette i lys er fordi jeg mener at noen filmer får for mye ros for musikken, da den tidligere er gjort mye bedre. Avatar i eksempel - filmen var så slående for mange at de fikk øynene opp for musikk - noe de tydeligvis glemmer da de ser andre filmer. Da jeg "surfet" Youtube for Avatarmusikk, for å finne likhetene den har til en annen film (du finner det ut lengre ned), fant jeg dessuten ut at svært mange tror at musikken fra den flotte filmen The Island er musikk fra Avatar da den sikkert er brukt i en trailer eller lignende (The Island musikken er ofte brukt i trailere). Tips meg gjerne om andre sanger som ligner!

Først har du Alexander av Vangelis. Her har han bygd på den samme episke oppbygningen som han gjorde i Conquest of Paradise: 1492.

Conquest of Paradise, mye mer episk enn Alexander ifølge meg.

Så er det The Gladiator. Om du går til 5:45 og hører i noen sekunder vil Pirates of the Caribbean slå deg. Mye flottere og mer episk gjort her, og knapt lagt merke med av folk i min omgangskrets.

Her er Pirates of the Caribbean temaet, om du skulle ha glemt det.

Og sist men ikke minst har du James Horner som er værst, for han bruker musikken sin om igjen flest ganger. Her har du nemlig noen som har tatt seg bryet (så jeg slipper) å legge sammen lignende scores fra både Avatar, Troy, Willow og Enimy at the Gates. Selv letet jeg bare etter Troy og Avatar, fordi folk elsker Avatarmusikken, når jeg personlig vil at folk skal få øynene opp til Troy, som er mye mer episk, og nesten helt lik. Enemy at the Gates har bare denne ene sangen med de samme likhetene, så jeg hadde ikke planlagt å nevne den, dog Willow var meg helt ukjent da det er svært lenge siden jeg har sett den og ikke kunne huske musikken.

Så, hva tenker du? Jeg har glemt mange av disse slående likhetene, kan du huske noen?

Update: Bloggeren Danarki kommenterte, og jeg ble med et småredd for hvordan dette kom frem! Jeg syns på ingen måte det er en negativ ting å bruke en genial score om igjen! Hva er sannsynligheten for at alle ser alle filmene han har komponert i uansett? En egen gjenkjennelig stil, en signatur, er ikke en negativ ting. De er allsidige på sine måter og gjennomfører detpå sin måte. Jeg opplever jo allerede ved å ha kjent Bogdan i en liten stund, at han har en helt egen stil som han forhåpentligvis aldri legger fra seg.

April

Mat: Sukkererter
Drikke: Vann- uuh, den blir alltid så kjedelig, la si Irish Coffe then
Tv-Program: um, husker jo aldri hva ting heter, naturprogram of some kind.
Film: Braveheart
Innkjøp: Supre bursdagsgaver til snille barn!
Gjøremål: Kaffe hos Bogdan
Dag: Norske Talenter Semifinale "konsert" (Bogdan kom videre)
Opptur: Påskeferie og alene hjemme
Nedtur: Øl på skinnjakka mi, og at oppvaskmaskina var død da vi var alene hjemme
Klesplagg: Shorts! Ugh, hvorfor må det alltid snø i mai?!
Ønske: Jeg ønsker å ha mer tid
Kjendis: Bogdan Ota!
Blogg: -
Konklusjon:
Jeg har nok vært en smuuule Bogdan-fiksert denne måneden.


Tuesday, May 3, 2011

LOST - season 6 promo

Den er så flott!