Thursday, March 31, 2011

Recently bought blu-rays

Jeg pleier riktig nok å ha sett alle blu-ray filmene jeg kjøper, noe som selvfølgelig ikke kan sies om alle DVD'ene jeg kjøper, dog; på denne "shoppingturen" tok jeg med meg flere blu-rays for 39,- som jeg aldri har sett. Forresten, så kommer Legends of the Fall (Min favoritt over alle favoritter) på tv på Lørdag - på en eller annen kanal jeg ikke husker hva er!


Jeg har forresten vært syk i en uke. Jeg tror jeg må ha en eller annen kronisk lidelse som gjør at jeg alltid er syk. sucks.

Barndomsfavoritter #5

Tuesday, March 29, 2011

Jan Erik

 
Kortfilmen med navnet "Jan Erik" ble sist nevnt i dette innlegget. Det er en portrettfilm, og den sier vel egentlig sitt. Ordentlig søt, om du vil ha min mening.

Portraits #12

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Monday, March 28, 2011

five movies i like and why #2

♣ - The Matrix

The Matrix inkluderer alle tre filmene for meg, samt Animatrix. De kan ikke overvurderes. Det ligger så mye mellom linjene filmene at jeg skjønner godt hvorfor folk missliker dem - for de har ikke klart å selve alt og sette seg inn i det. Lenge siden sist? Se det om igjen!

♣ - The Children of the Lost City

En film som bare må sees på gunn av det rare utsnittet og profilen den har å tilby. En film med en annerledes setting, skuespillere du ikke har sett og en dramaturgikombo med historie som gir deg tid til å sitte med skjegget i postkassa mens du prøver å skjønne hva skaperen har tenkt. Fin historie som må ses igjen.


♣ - Changeling

En rørende historie basert på en ekte historie. Insiktsfull og tragedisk beskriver den det korrupte samfunnet og hvordan problemene løses.Flott følelsesladd filmatisering.
♣ - Men Who Stare at Goats

Helt fantastisk film om en gruppe militærbevegelse som ikke tror/trodde på fysisk makt. De kalte seg Jedier og var overbevist om at psyken ville la dem vandre igjennom en vegg.Basert på en sann historie. Dette er en film for de med sans for detaljer. Burde ses fler enn en gang for å få med seg alt.

♣ - Hard Candy

Fasinerende film med et tema du skulle ønske ikke var virkelighet. Med vendinger som tar knekken på deg og et motiv som gir deg agresjon er dette en film jeg helt klart ikke kan være min yndlingsliste foruten.Trodde du at du ville se skuespilleren bak karakteren "Raoul" fra Phantom of the Opera slik? NEPPE!

Saturday, March 19, 2011

Hate this

Ååh.. jeg hater pc. Jeg har et viss antall GB på pc'n.. jeg utfyller et visst antall GB og en PC gjemmer usynlige filer rundt over alt så det jeg ser og vil ha på pc'n utgjør knapt noe av det jeg faktisk har plass til, mens det usynlige crap'et tar dritmasse plass og jeg får ikke engang redigert bilder - lite plass har jeg nå. PC, jeg hater deg!

Jeg har bada Baileys i dag. Han er superren, kosete og skikkelig bebi nå. Jeg har farget håret til elskling og sett Bambi. Forut det, vel - jeg har egentlig ikke gjort stort annet enn å føle meg ubrukelig i dag. Jeg må dessuten få rydda rommet så det er plass for at jeg trener på gulvet - begynner å bli begrenset med ståøvelser. Dessuten så jeg en Stepmarskin på Euroshop som jeg kunne tenke meg ettersom den var så suuperbillig. Ou, well. Kanskje jeg finner meg noe funfun i Sverige i morgen - selv om ca alle pengene jeg nylig fikk inn på kontoen har gått til sparing, kollektiv tilgjengelighet for en måned, og noe shopping.

Ha en finfin helg videre - så skal jeg prøve på det samme.

HELG - Tallulah update

Tallulah tilbringer mye tid i bur for dagen. Med gips opp til albuen bør hun ikke gjøre annet enn å hvile. Hun er så fæl på å hoppe rundt - en av grunnene til at hun endte opp med brukket ben ved det første.


Nå er det helg. Og jeg er klar for film og snop!

Thursday, March 17, 2011

off to school, finally

Wednesday, March 16, 2011

Portraits #11

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Tuesday, March 15, 2011

soon to be reunion

Tidligere i dag fortalte jeg om Tallulah som operertes under TV-Norges oppsyn. Nesten hele familien ble med for å hilse da hun våknet senere i dag. Jeg ble heldigvis ikke med på noe klipp annet enn når jeg går ut av bilen, men jeg fikk se Tallulah. Hun var ikke helt våken men hun myste inimellom med øynene og så på oss. Hun kommer hjem i kveld.

Etter helgen som var nevnte jeg såvidt at Baileys, nakenkatten, hadde vært frekk nok til å legge seg inn under dyna til bestemor da hun overnatta. Utrolignok godtok bestemor det hele og lot Baileys sikle og ikke minst male hele natta. Han sitter under dyna med meg i skrivende øyeblikk, jeg har ikke gitt han oppmerksomhet på minst 40 minutter og han maler fremdeles. Jeg kan ikke skjønne hvordan han orker det - jeg får ikke puste i stort lenger enn 1-2 minutter i en inneslutta dyne.

Anyways: her er et bilde av Baileys, Qiara og Rinabell like etter at bestemor har stått opp. Baileys i sin lille hule, og hundene som okuperer alt som heter mykt så fort det er ledig.

Når det gjelder dyrehold

Tallulah, den italienske myndevalpen, har klart å brekke benet. Det skjedde natt til i går, og vi fikk ikke undersøkt hos en kirurg før i dag om det ville være noen mulighet for operasjon. Hun har brudd like ved håndleddet - det skjedde antageligvis ved å hoppe ned fra spisebordet. Vi var fryktelig redde for mulighetene til operasjon, amputasjon eller det værst tenkelige: avlivning. Av alle hundene hadde vi simpelten glemt å forsikre henne - ved et rent uhell! I et øyeblikks desperasjon kunne vi ikke brydd oss mindre om økonomi.


Akkurat nå ligger hun på operasjonsbordet. TV-Norge filmer hele operasjonen. Den eneste bekymringen jeg har nå er problemer ved narkose, for hun er så liten.

Ellers er jeg sengeliggende i dag og. Drittvinter som gjør meg syk igjen akkurat i det jeg var i ferd med å bli frisk. Hele situasjonen jeg er i nå drar all drivkraft ut av meg og jeg klarer ikke gjøre annet enn å ligge i ro og sove.

Monday, March 14, 2011

Lately March 2011

Jeg har brukt helgen på å være syk (igjen), se film, og å tegne. dessuten har jeg og Star Wars figurene hatt photoshoot, ikke alle har enda fått sin egen shoot, men de vil sakte men sikkert dukke opp her og i The Star Wars Corner.

Bestemor (bestemoren til elskling) har vært her i løpet av en natt. Hun har vært i Thailand i 3 måneder og kom hjem tidligere denne uken. Jeg fikk en nydelig sommerkjole av henne. En noe festlig historie fra hennes besøk tar jeg senere med foto som dokumentasjon.

Jeg er glad for tiden. Det er lyst når jeg står opp. Skolen er snart over. Etter det venter et år med jobb på tilfeldig arbeidsplass. Deretter en lengre reise utenlands før jeg søker meg inn på en skole og flytter til oslo (les: dersom alt går slik det skal, i det minste).


Jeg så nylig The Visitor som straks ble en ny favoritt. Det har gitt meg en ny favorittkarakter. Jeg lo og jeg gråt. The Visitor er man bare nødt til å se. Spoiling av noe annet slag vil jeg ikke gi.

Om alt går som planlagt arrangerer jeg og bedriften HLan et Lan-partey til neste helg. Så sant elever gidder å melde seg på.

I dag er jeg ikke på skolen grunnet sykdom. Sucks. Da vil jeg bruke dagen fornuftig med tegning, eventuel skolearbeid, Jekyll & Hyde og kaaanskje en film.

Saturday, March 12, 2011

Barndomsfavoritter #4

Baileys portraitart

Jeg har vel tegnet i 6 timer snart. Nå annser jeg den som ferdig. Her er et bilde fra prosessen.
Jeg håper vel egentlig at dette kan fungere som en kickstart i å tegne digitalt igjen. Eller, tegne generelt. Im lousy.

Sneak peek - baileys drawing

Nå har jeg tegna i ca 4-5 timer. Kjenner det i fingrene, og det føles godt! Har ikke tegnet digitalt på aldri så lenge. Den er forhåpentligvis ferdig i morgen!

Friday, March 11, 2011

Know Yourself - 18/30 - Noe du tenker på flere ganger om dagen

Jeg setter pris på de små tingene. Jeg elsker å tenke på andres liv. Andres gleder og sorger. Eksistens. Alt som lever og ånder og deres kommunikasjon seg i mellom. Jeg smiler når jeg ser andre smile, selv om smilet ikke er ment til meg. Jeg smiler når jeg overhører samtaler av alle slag og finner andres krangler pårørende. Jeg hilser alltid på bussjåfører og andre offentlige personer i håp om at min vennlighet kan hjelpe på en ubehagelig tilværelse eller en dårlig start på dagen.Jeg funderer ofte på hva jeg gjorde da en nyhetsreporter, en filminnspilling eller en eller annen hobbyfilm på youtube ble lagd. Og jeg er derfor svært bevisst over meg selv om hvem jeg presenteres som.

Konklusjonen bak denne evnen jeg ikke er alene om å besitte er empati. Jeg blir så følelsesladd av å oppleve andres følelser. Jeg suger til meg energi og får synelig utslag ved latter og tårer.

Jeg elsker å ha det slik. Det er en av grunnene til at jeg vil stå opp om morgenen.

Bildet er fra i fjor da jeg var i Dubai. På båten til de nye vennene våre.

Hope There's Someone

"Men det kunne vært en annen..."

Bildet er gammelt, men jeg følte for å dele det nå likevel. Det var mitt første fotoprosjekt da jeg startet med medier og kommunikasjon i 2008. Det er et fotografi som var ment å beskrive meg med objekter. Søte Olaf gav meg toppkarakter, dog kvaliteten kan diskuteres!

Action Figure #2

Captain's log stardate 11032011

I den siste tiden har jeg vært uten internet, og av en eller annen grunn har "pausen" fra bloggen gitt meg følelsen av at jeg ikke har kunnet utrykke meg. Jeg har riktignok ikke noe særlig med lesere, men av en eller annen grunn føler jeg ikke at det å skissere noe ned på et ark er noe vits med mindre jeg dokumenterer det her. Jeg kommuniserer jo med folk utenfor bloggen, men bloggen er blitt en viktig del av hverdagen når det kommer til å se tilbake.

I dag skal jeg mest sannsynlig se Black Swan for andre gang. Og om jeg har stabilt nett ut dagen vil jeg ta tak i filmer jeg syns er fine og dele dem her.

Thursday, March 10, 2011

Fanget

Se den! En annerledes tanke bak liv og død.

Tuesday, March 8, 2011

Action Figure #1Jeg poster kjære Obi-Wan her for å opplyse om min nye link som er å finne i den vanrette menyen under headeren. Star Wars. En side hvor jeg vil ha en organisert andel med innlegg som dokumenterer min samling i størst grad. Geeks, enjoy.

Monday, March 7, 2011

Barndomsfavoritter #3

Friday, March 4, 2011

doodles

Skoleskriblerier

Thursday, March 3, 2011

highlighted wishes

(Click for original sized picture in new window)
Kan som sagt bli funnet her.

Portraits #10

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Februar

Mat: Nashipære
Drikke: Vann
Tv-Program: Anicent Aliens
Film: Ringenes Herre filmene
Innkjøp: Bianco sko
Gjøremål: Passe dyra/huset til naboen
Dag: Kinodag torsdag 24.feb. True Grit.
Opptur: Topp karakter på særemnet
Nedtur: Syk, igjen
Klesplagg: Bianco sko
Ønske: Flere bøker
Kjendis: Brad Pitt
Blogg: -
Konklusjon: Jeg trenger enda en uke ferie, når min ble brukt på sykdom
Sharing: Jeg vil dele en fin Mods side for spillene The Elder Scrolls. Skyrim er jo snart i butikkene, men selv spiller jeg ikke annet enn gode gamle Morrowind. En must side for de som spiller Morrowind eller Oblivion. Planet Elder Scrolls.
Foto:
Mine nye samlefavoritter! De har alle slags små bøker jeg alltid har hatt lyst til å lese, de er ikke større enn 14,5 cm på langs. Jeg deler en liten fin ønskeliste senere. De er å finne her eller på Outland.