Monday, October 31, 2011

The dogs

Jeg tenkte jeg kunne oppdatere litt med tanke på hundene. De synes ikke alltid like godt i bloggen så en update i ny og ne kan ikke skade.


Rinahbelle: 
Rinahbelle er som kjent av rasen Kinesisk Nakenhund, og en av de medfølgende gemyttkarakteristikkene er at rasen er svært bundet til familien sin. En Kinesisk Nakenhund kan altså dø om den blir forlatt av familien. Rinahbelle er et prakteksemplar på dette, og vi var alle veldig lei oss på hennes vegne da vi dro. Først blir hun fratatt valpene og deretter resten av familien. Det var viktig at hun ble aktivisert dit hun skulle, få henne på andre tanker. En skrikende Rinahbelle ble plukket opp i Oslo på lørdag. (Hun synger/hyler når hun er glad). Trist var det dog at hun har begynt å lete etter valpene. Passeren skjønte godt hvorfor valpene var blitt så flotte, for Rinahbelle var en ordentlig nydelig hund.

Wiola:
Wiola har enten grodd ut mye underpels igjen, eller så har hun lagt på seg. Den søte bamsen av en hund har faktisk hatt det så bra at hun så og si ignorerte oss fremfor snusing da hun kom hjem. Ellers er hun blitt bortskjemt med 8 km lange turer annenhver dag og sikkert skjemt bort med matbiter fra matbordet. "Tigger-fenomenet" som dette fører til må vi selvføgelig vende henne av med. Hunder er hunder. Den gamle naboens hund ble avlivet i dag grunnet akutt leversvikt. Den høyeste levermålingen med fungerende leverfunksjon hos en hund er på omlag 150, Kero, som han het, hadde 900. Fôring med for mye krydder, sukker eller salt (som menneskemat inneholder) er altså ikke for hunder. Ikke alle ser ut til å skjønne dette.

Tallulah:
Tallulah er fremdeles den lille blåøyde valpen som hun alltid har vært. Hun har vært sammen med Wiola hos Rinos far og søsken. Hun er tydelig blitt bortskjemt med go'biter akkurat som Wiola, og jeg kan forestille meg at det er kombinasjonen av kryping, blå øyne og lillesøsteren til Rino som har forårsaket det.

Aliia:
Gamla Aliia brukte noen sekunder på å registrere at vi plutselig var i samme rom som henne. Hun hadde holdt seg fast i benet til Terje da hun ble plassert der, og jeg sørglo i tankene om at hun måtte tro at hun var forlatt der for å dø. Så sørgelig ble det altså ikke. Aliia har nemlig fått bløtet opp fôr, hun har sovet i en seng med mennesker i (hennes favoritt) og hun har selvfølgelig fått utrolig mye omsorg og kjærlighet. Likevel virket hun noe energifattig ut dagen og svulsten hun har under armen har gått fra erte-størrelse til bønne-størrelse.

Qiara:
Ikke bare var det godt å se at Qiara har gått ned i vekt på de to ukene vi har vært borte (Jepp, en smule overvektig fra før av), men hun har gått så mye tur på asfaltert veibane at klørne hennes endelig er slepet ned. Hun har alltid hatt mye problemer med lange neglbånd, slik at man ikke får klippet dem ned til en behagelig lengde. Her hvor vi bor er ikke my bakkeunderlag av asfalt. Rino fikk ha Qiara med seg i sengen i dag, for vi har oppdaget en svulst på brystet hennes. Mest sannsynlig en kreftsvulst. Det forundrer ingen av oss om hun har noen lever/nyreplager eller insulinproblemer; for hun har sneket til seg så mye sukker og farlig mat (for hunder) opp igjennom årene.

Ariel:
Ariel er den samme gamle, sjenerte hunden hun alltid har vært. Likevel kan man se en ekstra gnist idet hun tar seg frihet til å gni hodet opp ned i sofaen i ekstase slik de andre hundene pleier. Ariel er generelt en veldig forsiktig hund, men nå har hun kanskje turd å slippe seg litt fri sammen med Qiara. Ariel har også gått noe ned i vekt, på sunt vis.

4 comments :

Merethe spirited away said...

Awwwiii de er så søøøøte *u*

Fainting Spell said...

Dog are dog, and is sad that some people don't understand that.
The translator again don't let me understand all you write ò.ó
I like your dogs and I hope that they are happy. I can't have animals :( When I live alone I'll have a lot!
Have a nice day!

Nathalie said...

De er så søte ^^ Det blir sikkert mye løping med en greyhound og en vippet i huset ^^. Om det er det du har ?

Avler dere chineese crested? Er ikke så mange av de rundt om kring :D
Jeg elsker og holde nakenhunder, de er så varm og bløt <3

Nathalie said...

Jeg elsker hundene dine, De er så søt og fine. Jeg blir iallefall ikke lei av og høre om de. Synes man skal blogge om det som har en stor plass i livet ditt. Jeg synes også bloggen din er veldig variert med temaer som sko, filmer, dyr, og bilder :)

Avler dere kinesiske nakenhunder :D? De er jo ikke så lette og få tak i etter hva jeg har skjønt :)