Wednesday, September 28, 2011

Tallulah, for dere som ikke fikk det med dere.

"Dyrlegedrømmen" er nettopp ferdig, og for dere som ikke fikk det med dere tenkte jeg å publisere artikkelen som er skrevet om episoden på FEMs programside her.


Artikkelen heter "Thalula tatt på fersken" og følgende er skrevet(blå tekst er om Tallulah):

På Jessheim får Kristin servert et vanskelig tilfelle i åtte måneder gamle Thalula, som følge av rampestreker sannsynligvis har brukket et bein.

Matmor forteller at Thalula har kommet seg opp på spisebordet i et ubevoktet øyeblikk. Det er noe hun vet hun ikke får lov til, og derfor hoppet hun ned for ikke å bli tatt på fersken. I samme øyeblikk hørte matmor et hyl, og det var tydelig at Thalula hadde skadet seg i spranget.

Katetertrøbbel

Røntgenbilder avslører at Thalula må opereres. For at hun skal kunne legges i narkose, må et kateter settes i foten. Men Thalula er så liten og årene så små, at både Kristin og veterinær Linda sliter. Kan det rett og slett være et håpløst prosjekt – i tillegg til at operasjonen i seg selv er både komplisert og risikabel?

– Dette er en tragedie for hele familien. Vår frykt er at hun må avlives, sier matmor, som aller helst vil være med inn på operasjonsstuen.

Fryser full av hestebein

Samtidig er Marie og datteren Anne og besøker de to hestene sine i stallen før skoletid. Og det er nettopp hest – eller snarere beskjæring av hestehover – som står på agendaen for Marie på Veterinærhøgskolen i dag. Praksisen foregår på avskårede hestebein som oppbevares i en stor fryser.

– Jeg vet det ser absurd ut. Men det er sånn man må lære det, og jeg tenker ikke på at beina kunne ha tilhørt en av mine hester, sier Marie, som raskt nok konstaterer at dette er skikkelig mannfolkarbeid...

Og vel, for dere som ikke husker historien kan jeg oppsummere kort:

Etter operasjonen klarte hun å brekke jernpinnen som var satt i foten for at det skulle gro rett. Da pinnen var fjernet måtte hun gå med bandasje så lenge at hun fikk gnagsår/betennelse så hele albuen hennes var blottet for kjøtt. Hun kjempet for livet, og vi måtte pine oss og henne igjennom vasking av sår og skriking. Hun lever haltende på et skjevt ben og en hårløs albue i dag - med livsglede som aldri før og hun ser ikke ut til å ha blitt påvirket av 4 mnd av sitt korte liv i isolat (bur, smerter, skjerm og bandasje).

2 comments :

Lady and Olga said...

Cute dog :)

Olga
http://ladyandolga.blogspot.com/

Lene said...

Fikk ikke sett det dessverre, men det er bra at det går fint med hun er happy nå :)