Thursday, August 18, 2011

Rhinabelles valping

Kl 0300 i natt var den første valpen til Rhinabelle født. En liten gutt, med fullpels (powder puff) som sin far, Neo. da klokken var blitt 0420 fødte hun ei jente, også powder puff. De er jo av rasen "kinesisk nakenhund" men powder puff betyr altså at de har fullpels. Knappe 25 minutter etter fødtes ei lita jente til, hun har mest sannsynlig like mye/lite hår som moren. Jeg ble altså med på to feilfrie fødsler. Vi prøvde å spare Rhinabelle fra å spise morkakene, og vi tok oss tid til å knyte og klippe over navlestrengen da Rhinabelle var svært sliten etter pressingen.

Den tredje fødselen ble tøff. Valpen så livløs ut da hun kom ut, og etter noe knugging prøvde hun å ta sitt første åndedrag. Jeg tok over, og gav henne førstehjelp i over en time før hun gav opp.

Mens jeg holdt på med den nå avdøde valpen som jeg har valgt å kalle Tessie, ble den siste valpen født. En liten gutt, halve størrelsen av de andre valpene. Han slet han også, akkurat som Tessie, men han var av uklare grunner mye sterkere enn henne.

Rhinabelle fødte altså omlag 5 dager for tidlig. Hun hadde to parringer, og Tessie og han lille er mest sannynlig unnfanget mye senere enn alle de andre, de er derfor enda sterkere preget av den tidlige fødselen. 5 dager høres kanskje ikke mye ut, men for hunder som går i omlag 60 dager er det mye.

Nå har alle de 5 valpene det fint, selv han lille som suger for livet. "Koslige" valpebilder kommer etterhvert. Jeg kjenner jeg fremdeles er preget over at Tessie døde i armene mine, og at dette innlegget derfor er negativt ladet. Det er selvfølgelig utrolig flott at så mange valper er sunne og friske!

1 comments :

stylethief said...

Det må ha vært spennende å få være med på. Syns du beskriver det så fint. Trist med den lille valpen som døde. De er helt nydelige!For en tøff hunderase!