Tuesday, December 28, 2010

27.12.10 var fantastisk! (glemte kameraet)

I går hadde jeg og elskling vår årlige date. Ettersom vi bestemte oss for å spise på Egons isteden for Grand Cafe kunne vi lett regne ut av vi "tjente" så mye penger på middagen at vi kunne unne oss - ikke bare ett kinobesøk, men to!

Den første filmen var Megahjerne, som vi så med norsk tale. Deretter spiste vi oss bedervet før vi så Little Fockers. Fantastiske filmer begge to. Jeg elsker Meet the parents og Meet the Fockers filmene, så en ny etterfølger har vært en fantastisk nyhet for meg. Dessuten la den 3. filmen nokså åpenbart opp til at det kommer enda en - men det gjennstår å se. Megahjerne var en fantastisk nyskapende og overraskende film uten et sekund med forutsigbarheter. Annbefaler dem begge!

Også fikk jeg kjøpt meg en søt jakke på GT for kun 49,-!

Jeg ville egentlig ønske hele verden en gledelig jul tidligere, men ingen ville nok fått det her i fra uansett. Håper dere alle har hatt det fint og fått mye juleglede!

Selv er jeg superfornøyd med alle gaver! (bildene viser ikke alle gavene, men den viser i tillegg noen av elsklings gaver.) Iih, Star Wars Cook book er genial!

Saturday, December 25, 2010

Julaften 2010

Min Julaften 2010 ble tilbrakt på to steder. Jeg dro til foreldrene mine på lille julaften og hygget meg der hele julemorgenen med Tri orisky Pro Popelku(?) og julegodt. Mamma krølla håret mitt! Da kvelden kom på; var vi raskt ferdig, og før jeg fikk sukk for meg hadde jeg blitt tildelt et tårn med gaver og ikke fått med meg noen høytidelig opplesning. Ettersom vi var ferdige så tidlig ville min svigermor komme å hente meg og kjøre meg hjem! Her var de nemlig bare blitt ferdig med middagen og tålmodige nok til å vente på meg til julegaveutdelingen. Jeg tok bare bilder fra da jeg kom hjem. Kamera ble glemt vekk da jeg var hos mamma og pappa.

♥ Hjemme ble jeg møtt av en fin og pynta kjæreste.

♥ En mongo gjeng med brødre og svigermor.

♥ Slossende Tallulah og Wiola.

♥ En luring som er glad for å åpne gaver.

♥ Ekstase.

♥ Og en Wiola som måtte ligge på fanget for at hun ikke skulle mase og skrape opp strømpebuksene mine.

I dag har jeg dratt ned igjen til mamma og pappa på julemiddag sammen med broren min og familien hans. Jeg ble med opp og hjem igjen, for i morgen skal jeg og elskling ta buss, tog, t-bane og buss før vi annkommer farmor for den tradisjonelle pinnekjøttmiddagen på annendag. Mamma og pappa har ikke plass i bilen til 6 stk, men de skal bli med de også. Gleder meg masse til å se farmor igjen!

Thursday, December 23, 2010

Min desember har vært fylt med

♥ Masete hunder
♥ ca 30 nye Star Wars pocketbøker
♥ Bittelit tegning på heldagsprøver
♥ Pynting av juletre
♥ Knusing av pepperkakeborg
♥ Supre gaver i kalenderen
♥ Nasjonalisme og snø
♥ Ekstra kos med pusene, og bading av Baileys

♥ Og julegavehandel og innpakning
+ Masse hyggelige mennesker, prøver, detox og sverige.
Hva har din desember blitt fylt med?

23.12.10

Sunday, December 19, 2010

So happy right now:
Endelig fikk jeg mitt etterlengtende spill i posten. Det er helt umulig å oppdrive for tiden. Har venta på at det skulle komme på lager i evigheter nå, og var helt sikker på at jeg hadde brukt penger på noe som aldri kom til å skje. Der er det endelig. Og denne gangen mangler ingen av platene som skal til for å spille spillet (slik det gjorde med det forrige eksemplaret jeg kjøpte). Er dritglad nå! Det eneste som mangler er at jeg har en pc å spille det på!

Ellers er det jul. Jeg har riktignok ikke vært så heldig å få ferie enda, men det er jul. Ferien min med elskling er allerede startet. Detoxen er ferdig og det er deilig. I morgen skal jeg til sverige og handle inn de siste julegavene etter skolen. På onsdag skal jeg ut med Katrine. Innen den tid burde jeg tegne ferdig julegaven til Siv, og hjelpe pappa med å vektorisere et bilde.

Noe mer oppdatering blir det vel ikke. Dagene har fløyet meg hus forbi. Jeg har knapt fått gjort noe som helst føler jeg!

Tuesday, December 14, 2010

Er det mulig?

Er er knappe 10 dagene igjen til julaften. I dag fikk vi vite at vi skal ha en historieprøve på tirdag, på bitte, bitte, bittelillejulaften! Og jeg som har skrytt slik av å ikke ha flere prøver!

Tittelen sikter kanskje like mye til at jeg sitter her med detoxen min som forresten går strålende og har ingenting å ta meg til. Jeg burde tegne og shoppe inn de siste julegavene. Ryggen og fantasien stopper meg fra å tegne - forhåpentlivis vil jeg kunne stjele meg til et bra sted å oppholde seg med tegningen til helgen. Håper bare ikke ryggen egentlig er nyra mi igjen og ikke en strekk (jeg kjenner ingen knute der, men jeg lurer på om nyrene ligger litt høyere opp). Shoppingen ønsker jeg at skal foregå i Sverige, og når man tar veien dit er enda ikke sikkert.

Jeg har ikke blogget på lenge, og jeg har egentlig ingenting å dele nå heller. Jeg har fått en ny venn i løpet av den siste tiden. Jeg har pakket inn julegaver og funnet en fin skjorte som elskling skal ha på seg til juletilstelningene - det gjenstår bare å kjøpe den! Dessuten vil jeg handle vitaminer og slikt fra iHerb.com. Needs.

Jeg tenker jeg legger meg til for å sove, jeg.
(På vei til skolen på mandag. Måtte se meg tilbake. Endelig har vi fått lykt der!)

Friday, December 10, 2010

Finding LOST

Atm sitter jeg å leser denne. Det er gøy å kunne det meste fra før av, men enda gøyere å kunne lese det som fakta. Nå ønsker jeg meg den andre boka i det jeg ender opp med å kalle en serie. Husker ikke hva den heter, men den virket skikkelig spennende for en lost-geek. Husker jeg så den på Akademika i november, da var den nettopp kommet ut.

Greia er egentlig at jeg er syk. Elskling har smitta meg. Her sitter jeg, orker ikke dra på skolen en gang, mens han. Ja, han er tusen ganger sykere enn meg, og han måtte dra på skolen kl 0600 i morges, og han er sikkert ikke ferdig før i kveld! Slik går det når du er regissør på innspillingsdager.

Jeg har sovet. Og lekt med hundene. Tallulah er bare helt nydelig! Nå leser jeg riktignok feil bok, for jeg burde lese ferdig Agnar Mykles Sangen om den røde rubin, for så å starte på Camilla Colletts bok Amtmannens døtre. De skal være ferdiglest innen jul, helst. Også vil jeg ha overskudd til å pakke gaver - men det er meningsløst uten til og fra lapper. Jeg vil se julefilmer og bake julebakst. Jeg kunne tenke meg å sette sammen enda et pepperkakehus, egentlig. Jeg vil få julestemning!

Gleder meg fanalsk til å kunne spise min første marsipanbit på julaften. Dumme detox gjør at jeg ikke kan spise noe som helst. Hvis noen er interesserte i å høre om utfallet av detoxen kan jeg ta det i romjulen, når jeg har kjent på effekten av 16 dager uten fast føde.

Thursday, December 9, 2010

Tallulah - princess

Navnet Tallulah betyr prinsesse, og i dette tilfellet er hun ei lita, sølvgrå Italiensk Mynde på 5 måneder. Det er sikkert ingen som har lagt merke med det, men jeg har fått en meny under headeren, og en av linkene er "pets". Der inne har jeg noe som er under konstruksjon. Flere av sidene er ferdige, men om noen hadde sett der hadde de kanskje sett linken om "Talula". Skrevet feil selvfølgelig. Vi har fått en ny hund!

Tallulah ankom gardermoen i dag kl 1503 og har flydd helt fra trondheim. Lille jenta fant seg godt til rette i et ullteppe i armene mine på kjøreturen hjem til sin nye familie. Hun er helskjønn og det er tydelige likhetstrekk mellom henne og vår 10 år gamle Aliia, en annen Italiensk Mynde. Tallulah er allerede ordentlig trygg på oss alle. Hu er blitt skikkelig mammadalt i tillegg (ikke til meg, men hun er ikke mindre glad for å se meg akkurat).


Jeg har ikke blogget i det siste, men snart har jeg gjennomført enda en uke med heldagser. Matteprøven vet jeg ikke hvordan det gikk med, naturfagprøven kunne nok ikke gått bedre(magefølelsen) og historielæreren var kul og lot oss se Zulu Dawn istedenfor å ha noe fremføringsopplegg. Det vil si, vi skal ha en liten 5 minutters fremføring gruppevis i morgen om imperialisme - men det er jo ingenting!

Jeg har dessuten begynt på en detox. Jeg yppa med en gammel klassekammerat som skrøt av å ikke ha røyka på 10 dager, så jeg sa at jeg klarer å la vær å spise på 10. Det er ikke så vanskelig når man kommer over kneisa, og en detox kan være smart nå like før jul - kvitte meg med gift i kroppen, la den hvile før jeg hiver innpå med julegodt. Wish me luck, jeg har 7 dager igjen, men det er alltid de tre første dagene som er værst.

Dessuten har jeg impulsshoppa uten penger. Er materialistisk lykkelig med mine nye sko.

Sunday, December 5, 2010

Nå som vi snakker om Dalí..

Jeg nevnte i innlegget om bestemoren til elskling, at hun kun har ett bilde igjen tegnet av Dalí. Tidligere hadde hun flere, og et av dem gav hun til elskling i dåpsgave.

Som en over gjennomsnittet interessert i Dalí, annser jeg det som en veldig kul ting å ha "deleie" i.

Maleriet er riktig nok malt kopier av, men det gjør ikke eksempelet mindre enestående. Du kjenner kanskje til det?
(ignorer refleksjonen av lampen)

Er du kunstinteressert?

Saturday, December 4, 2010

Baileys + ny seng = sant

Vi har fått nytt klatre/leke/sovestativ til kattene. Hovedsaklig ment for Sara, slik at hun i høyden kan komme vekk fra hundene. Sara var skeptisk, og så fort hun hoppa ned løp Baileys opp og har bodd der siden. Baileys har en tendens til å klø på haka, her er det klorestang helt til topps som han kan kose og klø seg på.

Han sover der i dette sekund.


Jeg prøver å få til noen eksterne lenker i bloggen. For å organisere litt informasjon. Jeg skal ha en egen en til dyrene, så det er lettere å vite hvem det er jeg skriver om.

Bestemor 03.12.10

Etter en forholdsvis kort dag på skolen møtte jeg elskling og vi satt på toget med destinasjon bestemor. Et sted på veien møtte vi ei felles bekjent av oss som hadde trukket en visdomstann.Jeg gruer meg til jeg får mine.
Bestemor er søt og lager fisk til oss fiskeglade, uheldige mennesker. Uheldige i den forstand at det er sjeldent vi får fisk hjemme.
Mandarinene hennes har gren og blader på seg.
Hun foretrekker levende lys.
Bestemor har lysekroner og rosetter i taket.
Hun har fin peis som sjeldent blir brukt.
Bestemor har masse kunst. Øverst til venstre er et portrett av henne selv.
Dette bildet er enormt og henger i peisstua til bestemor. Det er malt av tyskeren Uwe Bremer. Han er jeg inspirert av når jeg tegner.
Bestemor har annsiktsavstøpning av en død venn.
Noe av kunsten er helt fenomenalt kul.
Likevel er bestemor litt som andre bestemødre, for hun har lengtende porselenselefanter i vinduskarmen.
Også har hun bilder av barnebarn. Her er elskling som ung. Og jepp, han har alltid hatt langt hår.
Bestemor har mange bøker.
Men hun har flest kunstbøker. Jeg liker Dalí samlingen hennes.
Her er det eneste bildet hun har igjen av Dalí, de andre har hun solgt.
Jeg og elskling fant bøker og gleda oss til tidlig middag.
Elskling fikk sardiner(brisling) fordi han liker det så godt. Og bestemor fortalte om igjen historien om at elskling alltid ville ha ost i hånda da han var liten.
Jeg beundrer kunsten når jeg venter på mat.
Bestemor ødela de friske agurkskivene med å legge dem i sylteagurklake.
Og jeg er mye flinkere til å ta bilde av tomme talerkner og mette sinn enn av maten når den faktisk er der.
Jeg fikk dessert og plutselig måtte vi dra. Bestemor besøker oss på tirsdag før hun drar til Thailand for 3 måneders tid. Det er elsklings bestemor, men jeg har aldri hatt en "bestemor", så nå er hun litt min også.

En dag, før det er for sent må jeg skrive bestemors biografi om barndommen og hvordan hun opplevde krigen. Tenk, snart har alle de som opplevde krigen dødd ut. Ingen levende vil kunne forestille seg hvordan andre verdenskrig var. Derfor syns jeg det er veldig vikrig å ta vare på det, og jeg vil vise bestemor at jeg faktisk bryr meg.