Sunday, October 31, 2010

Oktober måned

Mat: Skyr
Drikke: Kaffe med kanel
Tv-Program: Party dronningen
Film: The Office season 2
Innkjøp: Skjønnheten og Udyret på blu-ray og DVD
Gjøremål: Se på LOST med søsknene mine
Dag: Harryturen til sverige
Opptur: Snø!
Nedtur: Noen kjedelige karaktertilbakemeldinger
Klesplagg: Den nye kåpa mi
Ønske: At jeg har mer tid til å gjøre det jeg vil
Kjendis: Terry O'Quinn
Blogg: Wet Behind The Ears
Konklusjon: Jeg er definitivt klar for vinteren så fort jeg finner lua mi og husker skjerfet mitt som jeg glemte hos mamma og pappa.
Foto:

Undead Nightmare


Dårlige bilder fra google. Tar egne bilder en gang senere. Det er dritkult! Mest realistiske "zombie" settingen jeg har vært borti. Er du glad i å spille, har du planer om å spille Read Dead Redemption eller spiller du det allerede? Undead Nightmare annbefales virkelig!

Saturday, October 30, 2010

Knut Hamsund - Victoria

Denne har jeg lest. Og den er fin. Særlig utdraget.

Nå drar jeg ut og feirer halloween!

Friday, October 29, 2010

Jeg og kameraet tenker ikke alltid helt likt

Se her. Nydelig lys, tåke og duse farger. Kameraet gir riktignok crappy kvalitet, men dette er de originale fargene som fant sted i morgen. Jeg tok omlag 10 bilder før kameraet forstod å formidle fargen riktig. Trykk på bildet så får du se hva kameraet trodde at det skulle se ut som.


Jeg vil ha speilrefleks. Jeg vil ha makrolinse og jeg vil ha utstyr så jeg kan ta bilder under vann. Dessuten vil jeg ha et teleskop også så jeg kan fotografere verdensrommet. Har du kanskje oppdaget hvor vakkert jupiter skinner for tiden?

Forresten, til høyre i bloggen har jeg oppdatert den låta som har spilt i den siste tiden. Denne er fantastisk!

Of topic:
Jeg kjøpte (elskling kjøpte) i dag.

The Real Human Bodies Exhibit

Ja, jeg har blogget om dette før. Men etter å ha sett et nylig program om det på tv ble jeg på ny inslukt i fasinasjon.

Du finner utstillingens hjemmeside her.

Jepp, det er ekte mennesker. Balsamert slik at de kan vare evig.

Captain's log stardate 29202010 - Halloween

Det er helg!

Jeg skulle egentlig møte Carina i dag, men vi glemte begge av en vital del: å forveksle telefonnummre! Det gikk dårlig så vi ble enige om å ta det igjen siden.

Jeg har en fulbooket timeplan hele helgen og gleder meg særlig til å sminke folk! Det blir gøy, gøy, gøy!
Kanskje du, eller noen, i den anledning kan hjelpe meg med å finne bruksområder for disse?

Lekser står først på timeplanen, deretter vil jeg se film, tegne julekort og planlegge morgendagen.

Hva vil du gjøre og hva tror du at du ender opp med å gjøre?

Portraits #3

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Thursday, October 28, 2010

Know yourself - 16/30 - Fortell noe negativt om deg selv som egentlig er fint

Jeg er sjenert. Jeg har noen sider som er glade i å ha alt under kontroll. Jeg planlegger mitt neste trekk og jeg er som regel alt annet enn avslappet og lar ting gå som det går. Jeg lar alltid ting komme som det kommer, så ikke missforstå. Det er viss forskjell på det.

Ved å være sjenert har jeg lært meg å forutse mennesker. Jeg har lært mye om meg selv og jeg har lært å føle meg som en dust. Det gjør jeg ofte, når jeg prøver å handle på impro blir det som regel feil. Jeg har sagt til meg selv at i samtaler skal jeg ikke føle at jeg si noe. Jeg skal ta det med en avslappet mine og gi spørsmål og svar god tid før jeg svarer. Dette finner jeg problematisk ettersom jeg aldri kommer til å stille spørsmål tilbake - særlig når det kommer til gamle venner jeg ikke har sett på år og dag. Noe pinlig i ettertid. Og en av tingene som er værst med å ha det slik er at jeg tenker på alle gangene jeg dret meg ut i ettertid. Noe som sikkert ingen andre enn jeg selv tenker på - altså hva jeg liksom gjorde feil.

Det å være sjenert på den måten er noen ganger litt fint også. Jeg har evnen til å forutse et mønster - ofte ikke et mønster som gavner meg, og sjeldent et mønster som faktisk eksisterer. Men jeg liker det slik. Jeg liker å være føre-var. Jeg liker å være pessimist fremfor optimist så jeg ikke blir skuffet om jeg eventuelt tar feil i en situasjon.

Å gjøre alt annet enn å ta det på sparket lærer meg også og ta fatt i situasjoner om så jeg har lyst eller ikke. Og jeg tror det er en av sidene som gjør at jeg virker utadvent og immøtekommende. Jeg liker rett og slett å planlegge ting og hive meg inn i det jeg ser på som en frykt.

Vet du om noe negativt om deg selv som egentlig er fint?

Portraits #2

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

W to the C to the R

Title gives no sense other than initials.

OD-dag i dag. Jeg har råna med Mette for hun fikk lappen i dag! Ellers har jeg beisa møbler med Terje og jeg har ledd med elskling og vennen hans Tord som er på besøk.

Jeg kom på at jeg har en del lekser til i morgen, men det får jeg ikke gjort noe med for jeg har ikke bøkene. Da får jeg ikke øvd heller, pokker. Gleder meg til helg og Halloween!

Jeg og Wiola hadde det litt gøy forleden dag. She's gorgeous!♥

Puppies going twice

Good morning. Eller, god etftermiddag, kanskje.

Rengjøring står for agendaen ettersom det er OD-dag. I tillegg skal jeg se filmer, tegne Star Wars Julekort og tenke ut hvordan jeg skal sminke diverse folk til allehelgensaften.

Hva skal du i dag? Kanskje jeg glemmer noe vesentlig jeg også burde gjort.

Wednesday, October 27, 2010

The Triage - filmtips

I den spiller Colin Farrel og Christopher Lee.

(Til høyre i bildet er coveret til filmen)

The Triage bør ses. Året er 1988 og Mark er fotograf i Kurdistan sammen med venn og fotograf David. De fotograferer sårede soldater og Mark har jobbet slik i 12 år. Da han er kommet hjem er han ikke seg selv, og David er enda ikke hjemme selv om han tilsynelatende dro tidligere hjem enn Mark ettersom han ventet en kone med termin like rundt hjørnet.

Med hjelp får vi vite den egentlige historien bak Marks møte med krigen.

Rørende historie som gav meg mye. Kanskje den gir deg like mye?

Know yourself - 15/30 - Hva bidrar du med, og hva vil du bidra med?

Jeg kan med sikkerhet si at jeg er en glede for familien min.

På de små platå er jeg en hjelp for stakkarslige innsekter som er i ferd med å krysse en farlig vei eller står i passasjen for en nærsynt gammel dame. Jeg bidrar med et åpent syn og et forslag til bredt perspektiv i samtaler.

I tillegg er jeg en glad og munter elev på skolen, samt den smilende fremmede. Jeg er engasjerende og immøtekommende selv om sider av meg kanskje ikke taler til at jeg er det.

Jeg trykker inn på sider, spiller spill, og skriver under på underskriftskampanjer som støtter saker hele tiden.

I fremtiden vil jeg fortsette å bidra med det jeg har, men jeg vil også kunne være fadder til et eller flere barn, og et kriterie vil være å ha møtt dem. Jeg ønsker å adoptere hjemløse dyr og stille opp som frivillig for matutdeling til uteliggere samt kjøpe gjenstander som støtter diverse organisasjoner.

Jeg syns det er kjedelig at det ikke er mer jeg kan bidra med, og at alt skal ha begrunnelse i økonomi.

Jeg føler meg ubrukelig.
Hva bidrar du med?

Know yourself - 14/30 - Beskriv smaken av noe du syns smaker godt

Det er rundt og skinnende. Det vokser på trær med rosa blomster. De er mørke og syrlige, svulmende og søte. De eksploderer i munnen og er godt med is eller som syltetøy. Det kan minne om mandelsmak om du fokuserer veldig på mandelsmaken. Og i godteri er det ofte mandelekstrakt blir brukt fremfor kjemiske fremstillinger av den egentlige smaken.

Jeg ofrer skrik og skrål for å plukke dem blandt maur, fugler og veps. Jeg spiser meg kvalm om jeg har sjansen. Du kan lage saft eller pai av det, eller kanskje du vil lage muffins eller tørke dem. De er dyre om du skal ha dem i butikken og det er teit.


Det ble beskrivelse utenfor dens smak. Jeg liker kirsebær, jeg. Hva liker du?

Portraits #1

Portraits is my own series of interesting photographies picturing known people. These are not my own potographies.

Savner du en følger?

Nå har jeg nettopp overført alle bloggene jeg leser til bloglovin. Så om du savner en følger på blogspot har du mest sansynlig fått en leser på bloglovin isteden!


I natt sov jeg med Chewbakka (og elskling selvfølgelig). I dag kom jeg på at jeg har masse teatersminke-blod greier som jeg kjøpte på visage i fjor. Kanskje det kommer godt med om jeg kler meg ut til allehelgensaften i år?

I dag vil jeg lage julekort, og har du noen tips så kom gjerne med dem! Egentlig vil jeg ha tips til alt av musikk, kunstnere, bloggere, forfattere, filmer og all slags mulig tips som ikke er nevnt. Så tips meg gjerne! Om så du bare vil dele din egen blogg!

Tuesday, October 26, 2010

I bought

Gårsdagens innkjøp!

Vesken har jeg hatt lyst på lenge og original pris er ukjent opp imot 500,- eller noe. Kjøpt på Morris for bare 249,-. Ikke plass til min hulk av en pc, men jeg liker den svært, svært godt! (Løp og kjøp, den er i salg fremdeles).


Dette er skoene jeg kjøpte. De er bare så rare at jeg må ha dem. Helt siden de kom tidligere i år har jeg hatt lyst på de, men til en pris på 499,- har jeg ikke vurdert det engang. I går stod de der under et 99,- skilt. Jeg bare måtte. Din Sko, tror jeg.


Jeg kjøpte en bodyscrub og en consealer også. Comsealeren er fra Rimmel til kun 60 kr. Jeg liker den svært godt selv om de har få farger.


++ Star Wars figurer og Fallout 3: New Vegas. Men bilder vil ikke lastes opp. Briefer later.

Puppies going once


Dagen i dag gikk som den gikk. Jeg holdt visst ut hele dagen likevel, og da er det fint å slutte kl 1300 i morgen. Dog klarte jeg å glemme skolebøkene mine så jeg får ikke gjort lekser til i morgen(oh nooez my ass).

Jeg har nettopp bada Baileys ♥ Og nå spiser jeg druer og ser elskling spille Fallout 3: New Vegas.

Hva har du gjort i dag?

Red Dead Redemption - suits today

Jeg er absolutt ikke klar for en skoledag helt til kl 1500, for så å vente en halvtime, ankomme jessheim 1600, vente en halv time til for så å være hjemme 1700. Insane.

Matteprøve, oppgaver.. æsj.. Jeg vil hjem og sove jeg.

Her er en dårlig gif av spillet Red Dead Redemption:

Monday, October 25, 2010

If We Hold On Together

I dag har jeg shoppa fine ting på salg. som en veske og sko jeg har hatt lyst på. dessuten viste jeg elskling to fine kjeder jeg fant og han sa at de var meg og at jeg skulle kjøpe - så jeg kjøpte.

Jeg ble invitert på spontanlunsj av storebror. vi spiste kjempegod pizza og snakka om halloween.

Jeg har vært med elskling på tur i oslo etter skolen for han skulle på skolemøte da. jeg shoppa mens han var på møte men egentlig trenger jeg koden til kortet mitt for nå har jeg ingen flere kontanter. på veien hjem fant vi ut at månedskortet til elskling var gått ut for noen timer siden, heldigvis var det bare konduktør som sjekka og han fikk kjøpt nytt. vi shoppa star wars figurer og delte meninger med en liten gutt som stod og pekte ut sine favoritter med noe jeg antar at var hans mor.

Jeg stresser ikke selv om jeg har kjempemasse jeg skulle ha gjort. jeg har prøver og innleveringer til skolen. jeg må vaske klær og rydde rommet. jeg må dokumentere for å få grunnstipend og jeg må få nok søvn og tid med elskling. jeg er veldig glad og nekter å la mørketiden ta meg i år.

Jeg ønsker meg et teleskop så jeg kan se på stjernene og jupiter som skinner så sterkt nå. jeg vil bruke det som en linse til et fremtidig kamera. å i wish jeg hadde plass for da hadde det blitt med meg et teleskop hjem i dag. det står og smiler til meg hver gang jeg passerer fotoknudsen. gief

Jeg vil feire halloween på ordentlig. jeg vil spise gresskarpai og kle meg ut og skremme barn. jeg vil se skumle filmer hele helgen og ha det gøygøygøy. jeg tror egentlig ikke det blir noe særlig av i år.

Sammenlagt har jeg det egentlig veldig fint selv om jeg er sliten og skulle ha gjort mye. Jeg har hatt det fint med fine mennesker og skal ikke klage utover det. jeg er optimistisk!

♠ Hvis du noengang skulle lure på noe har jeg formspringen min liggende til høyre i bloggen.

 
(Kjenner du den igjen? tips: den er i rulleteksten på en fin tegnefilm av Don Bluth og jeg har nok blogget om den før)

Know yourself - 13/30 - Del noe du er fasinert over

Jeg er fasinert over mye. Men en ting jeg er stolt over mennesket for er deres skaperevne. Det er mye å være forbløffet over, men en av de absolutte fasinasjonene er skip. Jeg elsker dem.

Smidigheten i designet. Dristigheten. Det robuste, feminine og trofaste. Om det så er med seil(helst 1700-1800 talls skip), damp eller motor. Om den flyr, står på sjøen, er strandet eller sunket.

Skip har så mange viktige punkter igjennom tidene, hvor mennesket, dens skaper, har gitt all sin lit til at den skal gjennomføre oppgaven. Mangt et skip har sunket og dratt med seg mennesker slik Dr. Frankensteins monster var et fremskritt innen forskning men med mange negative konsekvenser som følge.


 
(Bilder fra google og angre tilfeldige steder)

Hva fasinerer deg?

Know yourself - 12/30 - Beskriv et sted du liker

Skogen.

Generell all skog. Særlig der det er minimalt med maur. Jeg liker lukten, plantene, lydene. Alle intrykkene jeg får er fine. Jeg kan løpe, gå eller sove i skogen og jeg kan spise av skogen. Jeg liker skogen for alt den har å tilby.

Utfordringen skulle vel egentlig gå ut på at jeg skulle beskrive det. Jeg burde beskrevet lukten, følelsen det gav meg å løpe og hvorfor. Men det får bli en annen gang. Skogen har mye å gi meg så jeg tviler på at dette blir siste gang jeg utrykker noe for den.

Sunday, October 24, 2010

Home sweet home

Først og fremst: Utfordringen må utsettes. Jeg har verken skrevet for fredag, lørdag eller søndag og det blir ikke til at jeg skriver det før i morgen heller. Skal noe prioriteres nå er det matteprøve øving, lekser, film og søvn

Helgen har vi tilbringt hos mamma og pappa. Fredagen var nokså hektisk med skole og harrytur til sverige før pappa hentet oss. Der har vi sett siste sesong av LOST sammen med søsknene mine.

Rimelig sliten nå kjenner jeg.

Hva har du gjort i helgen?

Friday, October 22, 2010

Nysnø 2010

Det er så fint med snø. Jeg aner ikke hvor mange klagekommentarer jeg har spredt ut til folk, men endelig kom snøen til meg også. Dermed anntar jeg at alle har fått snø, så jeg velger å ikke engang spørre om akkurat du har snø.

Ååh, vakre nostalgi! Elsker det. Elsker snøen. Folk klager på kulda, men for å være helt ærlig syns jeg det er kaldere med plussgrader og fuktighet i lufta enn minusgrader og null fuktighet. Fuktigheta er hard!


Jeg er allerede hjemme fra skolen. For øyebliket spiser jeg en blåbærskyr og koser med pusekatten Burre. Snart tar jeg turen til Sverige med svigers. Og i kveld kommer pappa og henter meg og elskling for en helg i Rælingen.Fint!

Hva er dine planer for kvelden/helgen?