Thursday, September 30, 2010

Dr. Fronkensteen and Eyegor meets

Made me smile.
(Videosnutten er forresten et klipp fra en Frankenstein parodifilm ved navn Young Frankenstein)

Ååh, vi har hatt litt om Maryl Shellys Frankensteinhistorie i norsken i dag. Læreren viste denne, og jeg forelsket meg!

Har alltid hatt lyst til å lese den originale Frankenstein boka. Noen som har link til hvor jeg kan bestille den billigst mulig? Noen som har lest den?

Wednesday, September 29, 2010

Capain's log stardate 29092010

Jeg har ikke gjort noe særlig i dag. Men se, jeg har fått litt langt hår!

Uh, jeg er sliten for ingen grunn. Det skal bli godt for psyken med ferie. I morgen skal jeg løpe 2 000 meter halv 9. Er det like kaldt i morgen som det var i morges kan det hende jeg kreperer.

Åh, bussturen i morges var en idyllisk eventyrreise uten like. Tåke i soloppgangen som gjorde siluettene av skogen rosa og oransj. Små individuelle tåkeskyer fløy igjennom og gav en beroligende effekt. Opp fra min venstre side(jeg sitter mot vinduet) løper det en elg så nære vinduet at jeg kan se at mulen rister mens den løper. Frosten fra pusten dens blir rosa i lyset og over det hele ligger det et smålig blåskjær.

Hva har du tenkt på i dag?

Oddmund, én gang til

Da vi var i 70'årslag hos bestemor Grete(I april 2009 en gang), skapte jeg et nytt bekjentskap.

Oddmund
Jeg har aldri før følt at jeg har blitt så varm i nærværet av noen før. Varm i hjertet av psyken. Jeg har aldri kunnet stirre noen inn i øynene før, slik et barn gjør. Aldri før følt meg så betydningsfull som da han viste engasjement.
Og ikke minst følelsen jeg fikk da denne tilsnelatende kloke mannen brukte navnet mitt.

Oddmund er en svær kar på niogseksti(69). Han har grått hår som ligger i en krone fra tinning til tinning. Han har gyllenblek hud og er en beskjeden eier av skjeggvekst. Dvs, noe godt trimmet skjegg og bart om kjeve og hake.

Han hadde alvorlige sorte øyne, og holdt en saklig tone til en hver tid - med et lite smil på lur.
Oddmund satt staselig og avslappet bakoverlent i stolen. Godt mulig han ikke eide mulighet til noe annet med den enorme magen han foldet hendene rundt. Han hadde på seg den indianer-brune dressjakken sin innendørs.

Grete introduserte meg som Rino's kone. Oddmund tok ikke spøken, så hun forklarte at jeg da var forloveden hans. Oddmund snakket fort og seriøst, for så å stoppe for en tanke og pustepause før han konkluderte: "ja, ja" og var enig med seg selv. Han mente det var tidlig for oss, men likevel sunt om vi var klare. Modernisme, sa han. Jeg snudde meg mot ham først da, og sa hei. Lente meg over bordet og introduserte meg. Grete rettet på meg, jeg er nokså sikker på at hun var beruset sånn i ettertanke. For jeg måtte introdusere meg ordentlig: jeg var kona til Rino.

Oddmund gav meg inntrykk av å være en svært klok, gammel mann. Men også modernisert. Ikke bare på grunn av det første tilfellet. Men senere så snakket vi om tattoveringer. Hvor han da forklarte at datteren hans hadde vist en tattovering for ham for år tilbake. Han med sine eldre år refererte til sjømenn og horer når det gjalt tattoveringer, helt til han åpnet øynene og så at det er helt normalt i denne opplyste tid og at det faktisk er litt stilig.

Oddmund viste interesse og kunne stirre meg mildt inn i øynene, som et uforstyrret barn. Oddmund er alt annet enn en konservativ mann.


Han hadde skrevet et kvad til Grete, som han fremførte. Rino filmet, så om jeg noengang får lastet det opp på nett, så kan jeg publisere det her. Jeg syns bare det var så ærebødig av ham å faktisk stå der og synge ut et selvskrevet kvad i høy røst.

Oddmund brukte navnet mitt og han trengte ikke spørre om igjen om hva jeg het. Noe de aller fleste andre folk må.

Oddmund har vært teaterdirektør og regissør, men i sine senere år var han lærer. Stemmen hans var så rask, så dyp og ordene virket så perfeksjonistisk nøye valgt. Den mannen er et forbilde for meg og jeg håper jeg kan treffe ham igjen.

(originalt postet 10.04.09) 

Har du noengang truffet et menneske som har gitt deg et så sterkt intrykk at du følte for å meddele det?

Tuesday, September 28, 2010

Min dag i bilder

Jeg stod og venta på bussen halv åtte i morges.

Sola var fin i søledammen også.

Da jeg kom hjem hadde jeg med meg noe til meg selv som var fint.

Også gikk jeg tur forbi den samme søledammen som var blitt litt mindre.

Så møtte jeg en katt. Jeg tror kanskje det er Phillip.

Vi møtte en blomst sammen, men jeg dytta bort Phillip fordi han var i veien.

Så gikk jeg i skogen.

Det var fin sol og jeg tok masse bilder.

Jeg fant masse sopp å ta bilde av også, så nå har jeg en haug med egne soppbilder ♥

Så gikk jeg hjemover og tenkte jeg burde finne røde blader å ta bilde av. Her var det i det minste oransje blader i bakgrunn tenkte jeg.

Da jeg kom hjem ble Burre glad.

Hva har du gjort i dag?

Yesterday, this happend to me - Abrahadabra

Nye Dimmu virker lovende! Selv kan jeg ikke gjøre annet enn å elske det nye myke dimmu med riksorkester. Og overraskende nok overlevde de etter å ha kasta ut to av medlemmene. En periode var jeg i ekstase over at Snowy Shaw (Therion, Notre Dame) skulle begynne i Dimmu, men det ble aldri noe av. Dog har han sine fantastiske strofer med vokal i flere av Abrahadabra sanger samt noe bass (det er vanskeligere å skille ut at det er han som spiller).

Dessuten har jeg aldri særlig hatt sansen for kvinnelige vokaler, men denne varianten fant jeg interessant. Helt vanvittig at det ikke er en eneste BM sang på plata.

Hva tenker du?


- Dessuten elsker jeg snøtemaet i designet og den kulturelle inspirasjonen i musikken.

Sunday, September 26, 2010

Rainbowcat

I miss u I miss u I miss u I miss u I miss u I miss u I miss u I miss u I miss u I miss u I miss u I miss u I miss u I miss u I miss u I miss u ♥


Baileys er fremdeles bortreist.

hahaha jeg dør

Jeg skjønner ikke hvordan Pierce Brosnan kan synge så jævlig harry? det er så lættis


(mamma mia står på i bakgrunn)

Springrolls for breakfast and springrolls for dinner ♥


Er de ikke fine?

saturday week 38

Yesterday I ment to do this:

 (nevermind chewie)

But I ended up doing this:

 (nevermind chewie)

What did you plan to do yesterday, and what did you do?

Saturday, September 25, 2010

I ♥ it

Ugla er et bilde fra det nyeste albumet til Harrys Gym. Aldri hørt musikken men likte bildet.De andre bildene kan jeg ikke huske hvor jeg har funnet annet enn tekstbildet fra postsecrets.


Hva liker du?

Fotoalbum / scrapbooking


Jeg har nettopp mottat omlag 100 bilder fra fotoknudsen som jeg skal sette inn i et fotoalbum. Det skal dateres og dokumenteres, men hva mer?

Jeg har en del scrapbook maeriale. Har du noen tips eller inspirasjon til hva jeg kan gjøre?

Friday, September 24, 2010

Star Wars #3

Iih, jeg har Star Wars sokker! (det er nok heller elskling som kommer til å bruke dem, men hvorfor skulle jeg blogge om det om jeg ikke kunne besitte det óg?)


Nå skal jeg sove/stå opp og passe på at Qiara og valpene har det bra.

I morgen må jeg huske å ringe mamma angående å besøke farmor. Håper egentlig det kan utsettes til neste helg, for ettersom det føles som en blytung ambolt - som alldri aldri er avløst på bakken - er festet til fiskekroker på insiden av skallen min, så regner jeg med at jeg ikke er helt på topp i morgen heller.

God natt!
Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

I morges ble Qiara mor til tre valper

Qiara er en Whippet, og i sommer fikk vi et kick med å prøve å bedekke alle tispene våre. Rinabell, den kinesiske nakenhunden stilte seg raskt opp med den sorte, pønkerlignende nakenhunden, Elmer (Pinocchio). Senere ville vi parre Ariel, den spanske galgoen, med nabohunden på hytta som var en enorm kar av rasen irsk hjortehund. Ariel var flink hun, men han var visst for nervøs. Tidligere hadde vi prøvd med Qiara men det var først noen uker etterpå at hun virkelig var ståklar.

Historien gikk slik: Rinabell fikk livmorbetennelse og Qiara endte opp med bare 3 valper mens vi tidligere telte så mange som 8. Hun lå å pressa i hele natt, og ble sendt på dyreklinikken på Kongsvinger i morges hvor det ble gjort med keisersnitt.


Har du vært med på en fødsel før?

Hva skjer?

Uh, jeg har ligget med feberfantasier i hele natt. Qiara er nettopp sendt til vetrinærklinikken for å hjelpe henne med fødselen.

Flere av bildene i bloggen er dukket opp igjen, selv om jeg gjorde et tappert forsøk med å laste opp noen bilder på ny via bloggen i går. Det syns, særlig på innlegget "Im a fatso", buhu.

Ser ann hva jeg gjør videre når tinypic vil gi meg mer info (for øyeblikket ser det ut som om de har ombestemt seg). Da drar jeg avsted til skolen og trosser sykdommen. Jeg vil ikke få en hel dags fravær når skoledagen er knappe 3 timene.

(Ja, jeg kladder på skolebøkene mine)

Jeg har plassert min blogg i Nesnorske bloggkart!

Thursday, September 23, 2010

"Jeg har hat en nat uten make, skal De vite."

Egentlig så stemmer ikke tittelen overens med virkeligheten. Men det er et kort utsagn av et litt lengre utsagn fra boka Victoria av Knut Hamsund som jeg fant glede ved.

I dag er jeg syk, har forsåvidt vært det av og på hele denne uka, men noen dager er jeg for sliten til å gjøre noe som helst. Det blir ikke bedre av at bussruta jeg er avhengig av for å ha kontakt med den siviliserte verden skal nedlegges allerede den 10. oktober.

Det er sent, elskling lager en sen middag til meg, Qiaras valper er rett rundt hjørnet og jeg kom på at jeg har omlag tyve svært omfattende spørsmål å besvare i lekse til i morgen.

Dessuten fikk jeg nettopp rede på at Tinypic.com ille lenger tilbyr deg å opplaste bilder eller linke til dem fra andre sider, eller se dem andre steder enn på tinypic. Gjett hva? Det siste halvåret om ikke lenger har jeg lastet opp bildene i bloggen via tinypic. Derav 0 bilder. Utover dette vet jeg ikke hvordan problemet kan løses, tinypic foreslår photobucket, men der nekter pc'n min å la meg laste opp, samme gjelder Imageshack.us. Any suggestions?

Har du det fint for tiden?

Saturday, September 18, 2010

laurdagsfarvel


Nå drar Baileys bort for kanskje flere måneder. Qiara skal snart valpe og for å la være å påføre Baileys så mye stress (I og med at han er innekatt kan han ikke søke tilflukt ute slik som de to andre kattene) skal han på "ferie". Inger Merethe og kjæresten hennes skal ta vare på ham slik de gjorde sist vi var bortreist. Kommer til å savne ham.

Vondt i ryggen - likevel har jeg prestert å rydde hele rommet, rydda ut og inn av skapet, vasket Baileys før han dro óg farget det nesten 1 m lange håret til elskling. Samt sett EN ganske SNILL MANN 

Friday, September 17, 2010

LOST

Åååh, jeg elsker denne!

Thursday, September 16, 2010

Im a fatso

Jeg føler meg skikkelig feit for tiden. Vekta tilsier at jeg har gått opp minst 2 kg. Tallet får meg til å freake ut. Ellers ser jeg ut som jeg pleier, men likevel.... Treningsstreik! ehe.. ja for jeg innbiller meg selvfølgelig at det er muskelmassen som veier og ikke alt vannet jeg har drukket i det siste..

Baileys er fin da. As always.

Wednesday, September 15, 2010

Innkjøp femtendeseptembertotusenogti

Enkle sko 499,-//DinSko
Løvering 69,-//Cubus Rosering 89,-//Glitter Genser 199,-//H&M

Har vel egentlig kjøpt en god del mer, men ingenting er tatt bilde av. Hah, du skulle sett de gamle skoene mine....

Tuesday, September 14, 2010

Star Wars #2

Hva tittelen angår skal jeg prøve å ikke gjennta dem for ofte, og såvidt jeg vet ha jeg allerede et innlegg ved navn Star Wars.

Jeg har enda ikke overført bildene fra kameraet, men scanna har jeg gjort (noe som vil si at foreående dagers historie vil ikke komme i kronologisk rekkefølge når jeg legger det frem i bloggen). Og denne ble med meg og elskling hjem i dag:


Innhold kommer selv om ingen er interesserte.

Friday, September 10, 2010

Planen ble ikke hva den skulle bli

Det hørtes drastisk ut. Det er ikke så ille. Skolen stod for tur, 1055 var vi ferdige og 1135 var jeg på vei mot jessheim. Hele greia med denne fredagen var jo å snakke med sjefen på Jokern om ledig stilling. La meg ned for å hvile øynene rundt halv tre, og vips sovna jeg og klokka var over stengetid. Pokker..pokker..

Wednesday, September 8, 2010

Babybath

Har du noengang prøvd å vaske en katt, så ser du at denne katten er noe vandt til å bli vaska.

Ihihi, er han ikke fin?