Tuesday, August 31, 2010

August måned

Mat: Vårrull
Drikke: Vann
Tv-Program: Slankekrigen
Film: Hurt Locker
Innkjøp: Dritkule sko til elskling for 99,-
Gjøremål: Dra til Vestlandet med mamma, pappa og søsken
Dag: Første skoleda
Opptur: Vi fikk Pomeranianvalpen Wiola hje
Nedtur: Rinabell tar kanskje spontanabort
Klesplagg: Sports bh
Ønske: Enorm skinnbag
Kjendis: Angelina Jolie
Blogg: Ina Mewkid
Konklusjon: Skolen er ikke så aller verst
Foto:
(Bildet er fra Solastranda i Rogaland. Avbilder ådsler av en måke(?) og 3 medlem av familien min.)

Sunday, August 29, 2010

five movies i like and why #1

Dette er min filmliste avhengig av filmene jeg har sett og kritisert, uavhenig av hvilke filmer som anses å være profesjonelle, sære eller som i sin tid er blitt kategorisert som kultfilmer. Musikere har Jazz og Blues som den "profesjonelle" sære musikken å like, filmverdenen har en tendens til å være "sære og profesjonelle" om man liker gamle filmer eller kultfilmer. I min oppfattning er alle filmene som regel oppdaget ved ren tilfeldighet. Jeg vil aldri vite stort om filmene før jeg ser dem, og jeg unngår fordommer. Dette er filmer jeg liker, samme hva verden kanskje sier om filmene.

Blade Runner
Blade Runner er en amerikans sience-fiction film fra 1982 regissert av Ridley Scott med Harrison Ford i hovedrollen. Filmen er symbolsk og var i sin tid nyskapende og ble sett på som en flopp. I dag er den del av en voksende liste av kultfilmer. Med Vangelis (Chariots of Fire)'s utilpassede musikk, Ridley Scotts orginale kameravinkler, farget lyssetting og forfatterens overveldende fremtidskonsept og symbolikk; var den tidlig en av mine største fasinasjoner.

Blade Runner er en film basert på en bok skrevet av Philip K. Dick som også skrev Total Recall, A Scanner Darkley og Minority Report. Blade Runner er basert på boken Do Androids Dream of Electric Sheep?, som var min første filosofiske fordypning i ukjent, ung alder.

Jeg liker Blade Runner delvis av nostalgiske grunner, delvis fordi det skal tenking til, mye fordi jeg spilte spillet, og mest av alt for den uforklarlige følelsen jeg fremdeles sitter igjen med etter å ha sett den. Blade Runner serverer ikke alt på sølvfat slik mange filmer har en tendens til å gjøre. BR gir deg mulighet til å finne flere svar som hver for seg er like korrekte.

Jeg liker BR for de tankene jeg kan flyte videre på. For det filmen gav for så mange år siden som den frendeles kan gi og som mange lignende filmer ikke har gitt enda. Blade Runner er en film som har satt seg inn i en tid uten å forklare oss hvordan det er slik som I, Robot og Minority Report gjør.

Blade Runner er en av mine hemmelige favoritter.


The Fountain

The Fountain(2006) er en amerikans film regissert av Darren Aronofsky(Requiem of a Dream) med Hugh Jackman og Rachel Weis. Med musikk av Clint Mansell som står bak Requiem of a Dream, er The Fountain en av drømme-filmene mine. Filmen er rett og slett som en drøm. Ikke i den forstand at drømmer er fantastiske, men en drøm som i at det likegjerne kunne vært en drøm i mitt hode. Musikken, bildene, flyten i det hele gjør det så surrealistisk.

Jeg liker The Fountain fordi den har en fin skildring av mennesket og verdien i det å være et menneske.


Léon

Léon(1994) er en vakker film av Luc Besson med Jean Reno og Natalie Portman i hovedrollene. Det jeg elsker med denne filmen er hvordan de har valgt å fremstå mennesket og kjærlighet på en måte forut et kjærlighetsforhold, heller et mennesklig bekjentskap som rører. Med en sparsom setting, flotte skuespillere og en rolleutvikling dem i mellom som er mer enn hva du kanskje allerede forventer. Det er en historie litt utenom det vanlige som likevel omfavner deg som om du har kjent til det hele livet.


The Boat That Rocked

The Boat That Rocked(2009) er en film som omhandler en pirat-radio på midten av 60-tallet. Med gode skuespillere som Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Nick Frost og mange flere som enda er nokså ukjente i media, gjør de filmen til den komedien den ble forusatt å være. Men datidens taburock og karakterutviklingen som foregår på radio-båten blir det en film jeg ikke klarer å holde meg fra å le av.

Kombinasjonen av stemning, karakterer, historie og problemstilling gjør at jeg ikke kan gjøre annet enn å glede meg til å se denne filmen om, og om, og om, og om igjen!


The Prestige

The Prestige(2006) er en film med skuespillerene Hugh Jackman og Christian Bale som tryllekunstnere(illusjonister om du vil). Selv har jeg alltid hatt sansen for det jeg ikke kan forklare og jeg fant vel at hjertet mitt allerede bodde i filmen før jeg hadde sett den ferdig. Med flott stemning, vending og overasskelser kan jeg ikke si annet enn at filmen er verdt en titt og fler.

Ble du dessuten skuffet av Illusjonisten (det ble jeg) kan jeg med trygghet si at The Prestige fullfører tanken til tusen og gjør det til den tryllekunstnerfilmen du alltid drømte om å se som barn.

Kan du nevne 5 filmer du liker?

Friday, August 27, 2010

Lucid dreaming

Innlegget har vel egentlig ingenting med lucid dreaming å gjøre, men det er smålig verdt å nevne at jeg har kjøpt med en liten oransj drømmebok hvor jeg skal notere ned hver eneste drøm jeg husker. Dette for å forhåpentligvis oppnå lucid dreaming evner. Vet du ikke hva det er? Da kan jeg sikkert skrive litt nøyere rundt det og hvordan man påstås å oppnå det (give me a note).
Om måloppnåelsen vil finne sted eller ei er ikke så viktig, det å notere ned drømmer kan fort bli interessant å se tilbake på uansett.

Andre uke på skolen er overstått, samt snart et massivt ansvar med 5 hunder, 2 av dem er gravide og en er valp, en har magesår - som du ser, alle med svære behov.
Slitsomt, ja, men nå er det helg og jeg skal sørge for å være like opplagt neste uke. Nå skal jeg bare få satt på en klesvask før elskling kommer å sier at han sove med en gang.

Jeg har nettopp badet Baileys, og gud så nydelig han er når han sitter i badekaret. Jeg må få elskling til å ta bilder av Baileys når jeg vasker en gang, så bloggen får se hvor utrolig nydelig en katt kan bli. Han maler alltid i det han blir løftet ut i et varmt og mykt håndkle og han elsker å bli klipt klørne på. Nydeligere og stoltere får du ham ikke om du ikke bader ham.

Aldri mer sort nese og øregugg. (Fail, han er like skitten igjen om max 2 dager..)

Monday, August 23, 2010

Rutiner

Jeg liker rutiner, jeg.

Skolen har starta. Jeg går påbygg i en helt ny klasse med supre elever. Innstillingen  til å lære er på topp og jeg føler meg generelt veldig bra psykisk og fysisk.

Vi har huset for oss selv og jeg stortrives med å ha annsvar for dyr og rengjøring. I morgen blir det tusenfryd og morsomheter.

Æf, fy fan. jeg tenkte jeg skulle komme norsklæreren i forkjøpet med å lese neste plans Saga, tok med meg den drit tunge tekstsamling-norskboka HVOR DEN JÆVELEN IKKE STÅR!!! Det er ikke mulig å finne på nettet engang! "Saga om Gunnlaug Ormstunge", tips meg om du finner hele...

Saturday, August 21, 2010

Stylterotte

Hunden min Aliia - igjen.
(Litt slitsomt at hodet hennes alltid er vendt mot høyre, skaper litt ubalanse i innlegget.)

Friday, August 13, 2010

five facts about jellies

Visste du at om du brutalt angriper en manet vil den slippe ut alle eggene og spermen sin og formere seg til tusen før du har tatt livet av den?
Visste du at det Portugisiske krigsskipet ikke er én skapning men en hel koloni?(bildet er ikke av et Portugisisk krigsskip)
Visste du at fiskeindustrien i sørøst asia og Japan er blitt svært svekket takket være manet-invasjonene vi i utgangspunktet fororsaket?
Visste du at på grunn av den svekkede fiskeindustrien har asia gjort det eneste som gjennstår å gjøre, å spise maneter selv om de selv i kokt tilstand kun består av 94% vann og 6 % proteiner?
Visste du at et selvlysende gen i manetene er blitt brukt i oppavlingen av selvlysende kaniner?
(Alle bildene er linket til kilder)

Vet du noe om maneter?

Thursday, August 12, 2010

Wiola

Denne lille skjønnheten er Pomeranien'en Wiola. Hun er 8 uker gammel og offisielt et nytt medlem av familien.

Wednesday, August 11, 2010

ferien tar slutt

Ou, ou, guess what?! Vi skal få en ny hund. En liten valp! Gjett hvilken rase det blir! Vi har en Spansk Galgo, en Whippet, en Kinesisk nakenhund og en Italiensk mynde allerede. Whats next?

Tuesday, August 10, 2010

imgoneposts

En gammel dragetegning som aldri ble ferdig.

Saturday, August 7, 2010

Ideas

To noenlunde gamle ideer jeg hadde en gang. Kanskje det er en tanke å gjennomføre dem?

Friday, August 6, 2010

Nonesense colouring

Fant en gammel tegning jeg tenkte jeg likegodt kunne legge ut mens jeg er borte.

Wednesday, August 4, 2010

Tegning - 31.07.10

Hu ha nå litt stort hode, men poenget med å tegne den var vel egentlig å leke meg med klær.

Sunday, August 1, 2010

Jeg skal gjøre august fin med å..

♣ Lese ferdig 3 bøker jeg holder på med
♣ Ta masse bilder
♣ Begynne på skolen igjen
♣ Tegne mye
♣ Se fine filmer om igjen
♣ Se Lost
♣ Dra på tusenfryd
♣ Lage sen bursdagsgave til elskling