Sunday, November 7, 2010

Trolljegeren - The Trollhunter

Uten informasjon om skuespillere eller regi vil jeg meddele en personlig annmeldelse av Trolljegeren på oppfordring fra Mette

Trolljegeren er en interessant fiksjonsdokumentar som konspirerer om det finnes troll i Norge. Troll som bergtroll og skogtroll med flere underarter. Jeg likte filmen spesielt godt for faktabegrunnelser og lokasjoner. Denne annmeldelsen kan heretter bli noe spolerende(dog jeg ikke finner begrunnelse i denne annmeldelse om jeg ikke får begrunne mine meninger) Det er ikke vitalt for filmen, men du er herved advart.

Troll med flere hoder blir for eksempel forklart med at de blir født med et hode og at de andre hodene ikke egentlig er hoder, men utvekster uten øyne eller funksjon annet enn som makt mot en annen hann eller tiltrekkende for hunner.

Dessuten er filmen "fremført" med snev av humoristisk sans i forhold til mange av eventyrene om troll. Særlig scenen som bilder "De tre bukkene bruse", uten at det blir nevnt noe ut over det.

Filmen er interessant. Den er flott gjennomført med CGI som jeg håper jeg får se mer av.

Jeg finner det utrolig gøy at jeg vet faktaen bak utplasseringen av Moskusokser på dovrefjell for nesten 80 år siden, som i filmen blir begrunnet som fôring av trollene.

Jeg forstår godt hvorfor filmen er blitt så stor i USA. Og ryktene angående en etterfølger gleder meg, faktisk. Jeg er glad for at jeg som nordmann bare kan gå ut av kinosalen og oppleve Norge slik filmen viser. At jeg ikke behøver å overgå flere hundre mil med fly for å virkelig være her.

Det eneste jeg syns var noe trist var at Dovregubbens Hall, av Grieg, ikke kom med en gang i rulleteksten. Også missliker jeg at folk skal stresse så sabla mye når lyset kommer på i kinosalen. Filmen var jo ikke ferdig engang!


Og med det kan jeg bekrefte anelsen: Ja, jeg likte filmen svært godt!

Likte du den, mon'?

7 comments :

Haust said...

Enig i det du skriver. Jeg likte den veldig godt! Kjipt folk stresset på slutten da. Det ødelegger. Da jeg så den på kino var heldigvis alle musestille og rørte ikke en tomme på seg før rulleteksten begynte. Noen klappet også. :)

Mia Regine said...

Gleder meg kjempemasse til å se denne filmen :) Håper den er sånn nogenlunde som jeg håper den er..

Janne said...

Skal få sett den snart, gleder meg! :D

Katrine said...

Utrolig bra skrevet! :) Nå fikk jeg lyst til å se filmen. Hadde egentlig ikke hørt så mye om den fra før :)

Catharina said...

Katrine: æææ, du må ikke si at det er bra skrevet når det ikke er det x')

Camilla said...

Veldig enig i det du skriver. Jeg var også spesielt glad for å se hvordan norsk natur ble presentert. Nydelige Norge <3 :)

Katrine said...

Subjektivitet eier! :D Det ER bra skrevet ^^