Thursday, July 16, 2009

The Watchmen

For øyeblikket sitter jeg å titter på gamle opptak av Jackie Chan mens jeg mimrer litt for meg selv i glede. Jeg ble nettopp ferdig med å se The Watchmen. Og et sted i den filmen gikk det opp for meg at jeg hørte en kjent låt. Sett bort ifra Sound of Silence, Hallelujah, 99 Red Balloons osv som ble brukt i filmen, så kjente jeg meg igjen i noen mørke orgel-toner.

Da jeg var omlag 14 kom pappa hjem med en kunstfilm(noe jeg liker å kalle det.) To filmer med korte filmklipp av alt du kan tenke deg. Filmene ved navn Koyaanisqatsi og powwaqatsi er på ca 2 timer og har en symfoni spillende konstant i seg. I det jeg leter rundt på youtube etter Watchmen Soundtracket, kommer det til sinnet mitt. Det er brukt musikk av Philip Glass. Musikken jeg kjente igjen hadde jeg tidligere hørt i Koyaanisqatsi(1982)! Og hvor mange av folk jeg kjenner har vel orket å bruke sin dyrebare tid på en hel film som ikke har noe mer mening enn den du får ut av den personlig? Ikke nok med det. Men jeg fikk enda en flash i ansiktet da jeg fikk se at Philip Glass har komponert en opera basert på Edgar Allan Poes "The Fall of the House of Usher". Og ikke glem at EAP er min favorittforfatter!


Philip Glass står også bak blant annet den nydelige musikken til The Truman Show med Jim Carrey, Secret Window med Johnny Depp og The Illusionist med Edward Norton.

0 comments :