Sunday, September 14, 2008

Master and Commander

På fredag så jeg og Rino en film.
Master and Commander.

Jeg hadde ikke sett den før, men har lenge hatt lyst. Grunnen til at jeg aldri hadde sett den var vel fordi alle sa den var kjedelig.
For litt siden bestemte jeg meg da for å se en rekke filmer, samt denne. Det skjedde ikke. Rino stoppet meg. Han ble såret av å få se at jeg hadde planer om å se den alene, det fikk jeg ikke lov til. Han sa han syntes godt om filmen om han var i riktig humør, og det må jeg si meg enig i.
Jeg tror jeg så filmen i akkurat riktig tidspunkt, for jeg elsker den. Jeg fikk så medfølelse for historien at jeg ble helt mør. Jeg elsker å se slik en riktigt fyldig historie. Vi får se små logiske detaljer som andre bare hiver vekk. Jeg elsket dette. Sett bort i fra Pirates of the Caribbean, så syns jeg på en måte at denne er mer fengende. Det er ikke stort å klage på ogjeg må faktisk inrømme at actionen i denne filmen gledet meg mer enn den du får i PotC.
Filmens karakterer er også så ydmyke. Så skjønne i sin beskrivning. Man blir dratt i hver retning. Alle karakterene en blir kjent med. Som sagt, så fult av medlidenhet. Små barn, det var først en negativ tanke, men en helt sinnsykt påvirkning på min oppmerksomhet. Jeg likte det svært, svært godt.
Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for skip. Store skuter og slikt. Det har alltid vært en fasinasjon over min fårståelsesevne. Jeg har alltid ønsket å lære noe om det i min interesse. Denne filmen bar meg i luksus inn i en ny avhengighetsperiode. Jeg har nå som mål og lære meg en del om skip. Slikt som betydning av ord, kommandoer, navn på arbeidere på skipet og også hva skipets omeråder kalles. Jeg fikk også en trang til å innhente fakta om historiske hendelser rundt om i verden.
Jeg har alltid vært interessert i pirater og deres historie. Ved å se denne filmen, som viser meg en realistisk side av det hele, har jeg blitt helt gira. Jeg elsker at jeg kan interessere meg for slikt og finne glede i noe som andre kanskje tar forgitt til en viss grad. Jeg er storfornøyd.
Selvfølgelig, det jeg så absolutt kommer til å arbeide mest med når jeg studerer skip, er å tegne dem. Det har jeg alltid hatt lyst til! Mister jeg motet nå, vet jeg at jeg bare kan ta en titt på den filmen, så stiger lyst-termometeret rett til vers.

2 comments :

Marie said...

Tusen takk for utrolig koselig kommentar på bloggen min :) Varmer veldig mye å høre sånt :) Fortsett å les bloggen min, jeg skal skrive om sminke til jeg dør !

Catharina said...

yay ^^